14 αυτοκίνητα παρόμοια με την Toyota Corolla

Το Toyota Corolla είναι ένα από τα επιβατικά αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις εδώ και πολλά χρόνια, χάρη στο άνετο εσωτερικό, τα εντυπωσιακά χιλιόμετρα βενζίνης, την υψηλή αξία μεταπώλησης και τη θρυλική αξιοπιστία του.

Όμως, ενώ το Corolla είναι ένα καλά στρογγυλεμένο οικογενειακό σεντάν, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε εάν είστε στην αγορά ενός προσιτού συμπαγούς αυτοκινήτου.
Εδώ είναι 14 εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για το Toyota Corolla.

1. Toyota Camry

Αν θέλετε κάτι μεγαλύτερο αλλά παρόμοιο με το Corolla, το Toyota Camry είναι ιδανική επιλογή. Και τα δύο είναι τετράθυρα σεντάν με ευρύχωρο εσωτερικό, χώρο για πέντε άτομα και παρόμοιο σύνολο χαρακτηριστικών προηγμένης τεχνολογίας. Τα δύο οχήματα προσφέρουν επίσης πολλαπλές επιλογές κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα κίνησης στους εμπρός τροχούς στάνταρ.

Ωστόσο, το Toyota Camry είναι μεγαλύτερο από το Corolla, επομένως διαθέτει περισσότερο χώρο στην καμπίνα και μεγαλύτερο φορτηγό. Διαθέτει επίσης ισχυρότερους κινητήρες και προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης, σε αντίθεση με το Corolla. Αλλά το Toyota Corolla είναι λιγότερο ακριβό, πιο αποδοτικό στην κατανάλωση καυσίμου και ευκολότερο στους ελιγμούς από το Toyota Camry.

2. Honda Civic

Το Honda Civic είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής της Toyota Corolla στην κατηγορία των συμπαγών. Είναι και τα δύο τετράθυρα οχήματα με άφθονο εσωτερικό χώρο, χωρητικότητα πέντε θέσεων και πολλά σύγχρονα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Επίσης, τα δύο σεντάν διαθέτουν τετρακύλινδρο κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τυπικό σύστημα κίνησης στους εμπρός τροχούς.

Αν και ανήκουν στην ίδια κατηγορία, το Civic είναι λίγο πιο ευρύχωρο από το Corolla, επομένως παρέχει περισσότερο χώρο για επιβάτες και φορτίο. Το σεντάν Honda έχει επίσης πιο ενεργητικά κινητήρια σύνολα και περισσότερο εξοπλισμό ασφαλείας από το Civic. Ωστόσο, το Toyota Corolla είναι φθηνότερο και θα σας εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα στην αντλία.

3. Hyundai Elantra

Το Hyundai Elantra είναι μια άλλη δημοφιλής εναλλακτική λύση στο Toyota Corolla. Όπως το Corolla, είναι ένα τετράθυρο σεντάν με ευρύχωρη καμπίνα, υποστηρικτικά καθίσματα για πέντε επιβάτες και πολλά επιθυμητά τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Και τα δύο οχήματα διαθέτουν επίσης κινητήρα τεσσάρων δοχείων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα μπροστινών τροχών.

Όσο για το μέγεθος, το Elantra είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το Corolla, επομένως υπάρχει περισσότερος χώρος στο εσωτερικό και στο χώρο του πορτμπαγκάζ. Έχει επίσης περισσότερη ισχύ κινητήρα, καλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερη τιμή βάσης από το Corolla. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε ένα συμπαγές αυτοκίνητο με πολλά τυπικά χαρακτηριστικά τεχνολογίας, προτιμήστε το Toyota Corolla.

4. Volkswagen Jetta

Το εμβληματικό Volkswagen Jetta είναι ένα μοντέλο που θέλετε να έχετε στη λίστα σας όταν αναζητάτε μια αξιόλογη εναλλακτική λύση για το Toyota Corolla. Είναι και τα δύο τετράθυρα αυτοκίνητα με ευρύχωρο εσωτερικό, χώρο για πέντε άτομα και παρόμοιες αξιολογήσεις οικονομίας καυσίμου. Επιπλέον, τα δύο σεντάν διαθέτουν τετρακύλινδρο κινητήρα, χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα κίνησης στους εμπρός τροχούς.

Ωστόσο, το Jetta προσφέρει περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές από το Corolla. Επίσης, ξεπερνά τον ανταγωνιστή του όσον αφορά την επιτάχυνση, την ποιότητα της καμπίνας και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού. Αλλά το Toyota Corolla είναι πιο ισχυρό και πιο αξιόπιστο από το σεντάν της Volkswagen.

5. Nissan Versa

Αν ψάχνετε για ένα πολύ προσιτό αυτοκίνητο παρόμοιο με το Toyota Corolla, μην ψάξετε περισσότερο από το Nissan Versa. Όπως το Corolla, είναι επίσης ένα τετράθυρο συμπαγές σεντάν με άνετο εσωτερικό, χωρητικότητα πέντε ατόμων και πολλά έξυπνα χαρακτηριστικά τεχνολογίας. Και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν τετρακύλινδρο κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα κίνησης στους εμπρός τροχούς.

Ωστόσο, το Toyota Corolla έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι του Nissan Versa. Είναι μεγαλύτερο, καλύτερα εξοπλισμένο και πιο αποδοτικό στην κατανάλωση καυσίμου από τον αντίπαλό του. Αλλά το Nissan Versa ξεκινά με σημαντικά χαμηλότερη τιμή από το Corolla, καθιστώντας το μια καλύτερη επιλογή για αγοραστές που είναι οικονομικοί.

6. Kia Forte

Το Kia Forte μπορεί να μην είναι το πιο δημοφιλές στην κατηγορία του, αλλά αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική της Toyota Corolla. Όπως το Corolla, έχει ένα συμπαγές σεντάν με άφθονο εσωτερικό χώρο, άνετα καθίσματα για πέντε άτομα και πολλά δημοφιλή τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Και τα δύο οχήματα χρησιμοποιούν επίσης τετρακύλινδρο κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα κίνησης στους μπροστινούς τροχούς για εύκολο χειρισμό.

Δεδομένου ότι το Forte είναι το μεγαλύτερο όχημα, παρέχει περισσότερο χώρο στην καμπίνα και πιο εκτεταμένο πορτμπαγκάζ από το αυτοκίνητο Toyota. Έχει επίσης χαμηλότερη τιμή εκκίνησης, καλύτερη απόσταση σε μίλια αερίου και πιο ενεργητικούς κινητήρες από το sedan Corolla. Ωστόσο, η Toyota έρχεται με περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας και εσωτερικό καλύτερης ποιότητας σε σύγκριση με το Kia Forte.

7. Mazda 3

Το Mazda 3 είναι ένα άλλο αυτοκίνητο μικρού μεγέθους που συχνά συγκρίνεται με το Toyota Corolla. Και τα δύο είναι τετράθυρα επιβατικά αυτοκίνητα με ευρύχωρο εσωτερικό, φιλόξενες θέσεις για πέντε άτομα και μια μεγάλη ποικιλία από χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας. Επιπλέον, τα δύο σεντάν διαθέτουν τετρακύλινδρο βασικό κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με ομαλή αλλαγή ταχυτήτων και σύστημα κίνησης στους εμπρός τροχούς στάνταρ.

Ωστόσο, το Corolla είναι μεγαλύτερο από το Mazda 3, επομένως προσφέρει Περισσότερος χώρος επιβατών και χώρος φόρτωσης. Είναι επίσης φθηνότερο, καλύτερο με φυσικό αέριο και καλύτερα εξοπλισμένο από τον αντίπαλό του. Από την άλλη, το Mazda 3 έχει πιο ισχυρό βασικό κινητήρα και είναι πιο διασκεδαστικό στην οδήγηση από το Toyota Corolla.

8. Toyota Prius

Αν σας αρέσει το Toyota Corolla αλλά θέλετε να ξοδέψετε λιγότερα σε βενζίνη, το Toyota Prius είναι μια καλή επιλογή. Όπως και το Corolla, είναι ένα τετράθυρο σεντάν με άνετο εσωτερικό, χωρητικότητα 5 ατόμων και αρκετά απαιτούμενα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Και τα δύο αυτοκίνητα προσφέρουν επίσης κινητήρα τεσσάρων δοχείων και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και διατίθενται με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Αν και και τα δύο είναι πανομοιότυπα σε μέγεθος, το Prius είναι ελαφρώς μεγαλύτερη καμπίνα και πορτμπαγκάζ από τον αντίπαλό του. Επιπλέον, είναι πιο οικονομικό και καλύτερο για οδήγηση εκτός δρόμου από το Corolla, χάρη στο προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης. Από την άλλη πλευρά, το Corolla έχει χαμηλότερη τιμή εκκίνησης, μεγαλύτερη ισχύ κινητήρα και πιο πολυτελές εσωτερικό από το Prius.

9. Honda Accord

Το Honda Accord είναι ένας μακροχρόνιος αντίπαλος της Toyota Corolla. Είναι και τα δύο τετράθυρα σεντάν με ευρύχωρο εσωτερικό, άνετα καθίσματα για πέντε άτομα και πολλά επιθυμητά χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον, τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν τυπικό τετρακύλινδρο κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα κίνησης στους μπροστινούς τροχούς.

Μια βασική διαφορά μεταξύ των δύο οχημάτων είναι στο μέγεθός τους. Ενώ το Toyota Corolla είναι ένα μικρό σεντάν, το Honda Accord είναι ένα μεσαίο αυτοκίνητο, επομένως προσφέρει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό και μπορεί να μεταφέρει περισσότερο φορτίο. Διαθέτει επίσης ισχυρότερους κινητήρες και εσωτερικό υψηλότερης ποιότητας από το Corolla. Ωστόσο, το Toyota Corolla είναι φθηνότερο και καλύτερο σε αέριο από το Accord.

10. Skoda Octavia

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει για το Skoda Octavia, αλλά είναι επίσης μια καλή εναλλακτική για το Toyota Corolla. Όπως το Corolla, είναι ένα τετράθυρο συμπαγές σεντάν με άνετο εσωτερικό, χώρο για πέντε άτομα και πολλά έξυπνα χαρακτηριστικά τεχνολογίας. Τα δύο αυτοκίνητα χρησιμοποιούν επίσης τετρακύλινδρο κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τυπικό σύστημα κίνησης στους εμπρός τροχούς.

Αλλά η Octavia προσφέρει έναν πιο ισχυρό βασικό κινητήρα και υψηλότερη απόδοση καυσίμου από τον πιο δημοφιλή ανταγωνιστή της. Επίσης, έχει περισσότερο χώρο για επιβάτες και χώρο αποσκευών και χαμηλότερη τιμή εκκίνησης από το Toyota Corolla. Από την άλλη, η Corolla είναι πιο γρήγορη και πιο εύκολη στον ελιγμό από την Octavia.

11. Toyota Yaris

Το Toyota Yaris είναι επίσης μια επιλογή που θα θελήσετε να εξετάσετε όταν αναζητάτε μια εναλλακτική λύση για την Toyota Corolla. Είναι και τα δύο αξιόπιστα τέσσερα σεντάν με άφθονο χώρο στην καμπίνα, φιλόξενες θέσεις για πέντε άτομα και πολλά απαιτούμενα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με κινητήρα τεσσάρων δοχείων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα κίνησης στους εμπρός τροχούς.

Όσον αφορά το μέγεθος, το Corolla έχει μεγαλύτερο και πιο πολυτελές εσωτερικό από το Yaris. Επιπλέον, η Toyota Corolla είναι ταχύτερη, πιο ισχυρή και καλύτερα εξοπλισμένη από τον ανταγωνιστή της. Αλλά το Yaris καταναλώνει λιγότερη οικονομία καυσίμου και κοστίζει λιγότερο από το Corolla.

12. Nissan Sentra

Εάν σκέφτεστε ένα οικονομικό συμπαγές αυτοκίνητο που μπορεί να ανταγωνιστεί την Corolla, προτιμήστε το Nissan Sentra. Είναι και τα δύο τετράθυρα οχήματα με άνετη καμπίνα, θέσεις για πέντε επιβάτες και περίπου την ίδια οικονομία καυσίμου. Τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν επίσης κινητήρα τεσσάρων δοχείων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τυπικό σύστημα κίνησης στους εμπρός τροχούς.

Ενώ και τα δύο οχήματα προσφέρουν ένα μεγάλο φορτηγό σύμφωνα με τα πρότυπα της κατηγορίας τους, θα μπορείτε να μεταφέρετε περισσότερες αποσκευές στο Nissan Sentra. Παρά το ότι είναι φθηνότερο, το Sentra έχει επίσης πιο ελκυστικό εσωτερικό, ανώτερο βασικό κινητήρα και ταχύτερη επιτάχυνση από το Toyota Corolla. Αλλά το Corolla είναι πιο αξιόπιστο και έχει καλύτερη αξία από το σεντάν της Nissan.

13. Toyota Auris

Το Toyota Auris είναι ένα συμπαγές αυτοκίνητο που βασίζεται στο Corolla και αυτό εξηγεί γιατί τα δύο οχήματα έχουν πολλά κοινά. Όπως και το Corolla, έχει επίσης μια ευρύχωρη καμπίνα, θέσεις για πέντε επιβάτες και πολλά σύγχρονα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Τα δύο αυτοκίνητα χρησιμοποιούν επίσης τετρακύλινδρο βασικό κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τυπική κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Ωστόσο, το Toyota Corolla είναι μεγαλύτερο από το Auris, επομένως παρέχει περισσότερο χώρο στους επιβάτες και τα υπάρχοντά τους. Διαθέτει επίσης ισχυρότερους κινητήρες και ταχύτερη επιτάχυνση από το Auris. Αλλά αν ψάχνετε για ένα αυτοκίνητο χαμηλού κόστους με εξαιρετική απόσταση σε βενζίνη, το Toyota Auris είναι μια αρκετά αξιοπρεπής επιλογή.

14. Suzuki Swace

Στρογγυλοποιώντας τη λίστα μας με παρόμοια αυτοκίνητα με την Toyota Corolla είναι το Suzuki Swace. Όπως το Corolla, είναι επίσης ένα αξιόπιστο οικογενειακό σεντάν με ευρύχωρη καμπίνα, άνετα καθίσματα για πέντε άτομα και μια ολοκληρωμένη σουίτα χαρακτηριστικών προηγμένης τεχνολογίας. Επιπλέον, τα δύο οχήματα διαθέτουν τετρακύλινδρο κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Σε αντίθεση με την Corolla, το Suzuki Swace είναι ένα μεσαίο αυτοκίνητο. Ως εκ τούτου, προσφέρει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες και μπορεί να μεταφέρει περισσότερο φορτίο από το Corolla. Ένας άλλος τομέας όπου το Suzuki υπερέχει είναι η οικονομία καυσίμου – με ονομαστική απόδοση 64,2 mpg συνδυαστικά. Από την άλλη, το Toyota Corolla iείναι πιο γρήγορο, φθηνότερο και καλύτερα εξοπλισμένο από το Swace.

Leave a Comment