Γιατί είναι τόσο ακριβό το AutoZone; (Και πώς να το κάνετε φθηνότερο)

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσω τους λόγους πίσω από τις υψηλές τιμές του AutoZone, πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στο Autozone και αν αξίζουν ή όχι.

Να γιατί το AutoZone είναι τόσο ακριβό

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα ανταλλακτικά κοστίζουν τόσο πολύ στο AutoZone.

1. Δεν αγοράζετε απευθείας από τον προμηθευτή

Όταν αγοράζετε ένα ανταλλακτικό από την Autozone, δεν το αγοράζετε απευθείας από τον προμηθευτή.

Η Autozone αγοράζει ανταλλακτικά από προμηθευτές και στη συνέχεια αυξάνει αυτή την τιμή, ώστε να μπορούν να τα πουλήσουν με κέρδος. Το AutoZone αγοράζει συχνά ανταλλακτικά από προμηθευτές που αγόρασαν το ανταλλακτικό από κάπου αλλού, πράγμα που σημαίνει ότι το ανταλλακτικό που αγοράζετε είναι ένα προϊόν που έχει επισημανθεί περισσότερες από μία φορές.

Τα ανταλλακτικά σε ιστότοπους όπως το RockAuto ή το eBay είναι πολύ λιγότερο ακριβά επειδή οι προμηθευτές σας πωλούν απευθείας και όχι μέσω μεσάζοντα.

2. Ευκολία

Το AutoZone μπορεί να χρεώσει υψηλότερες τιμές για τα ανταλλακτικά του επειδή είναι βολικά.

Εάν παραγγείλετε ένα ανταλλακτικό μέσω Διαδικτύου, θα πρέπει να περιμένετε αρκετές ημέρες για να φτάσει και αν δεν σας αρέσει, έχετε την ταλαιπωρία να πρέπει να το επιστρέψετε ενώ πληρώνετε και για την αποστολή επιστροφής.

Με το AutoZone, μπορείτε να αποκτήσετε το ανταλλακτικό την ίδια μέρα που το χρειάζεστε.

Αυτή η ευκολία είναι ο λόγος που το Autozone μπορεί να προσθέσει ένα premium στις τιμές του.

3. Έχουν σημαντικά γενικά έξοδα

Οι τιμές AutoZone πρέπει να συνυπολογίσουν πολλά γενικά έξοδα.

Έχουν εκατοντάδες υπαλλήλους και νοικιάζουν μεγάλες εγκαταστάσεις λιανικής, οι οποίες χρειάζονται πολλή ενέργεια για να συνεχίσουν να λειτουργούν

Αυτά τα κόστη συνυπολογίζονται στην τιμολόγηση της AutoZone.

Όταν αγοράζετε ένα ανταλλακτικό από ένα διαδικτυακό κατάστημα λιανικής όπως το RockAuto, τα ανταλλακτικά είναι πολύ φθηνότερα επειδή δεν χρειάζεται να προσλάβουν τόσο πολύ προσωπικό ή να πληρώσουν για φυσικά καταστήματα.

4. Έλλειψη αγοραστικής δύναμης

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων Walmart είναι σημαντικά φθηνότερα από το ίδιο ανταλλακτικό στο AutoZone.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο μέγεθος και την αγοραστική δύναμη της Walmart. Λόγω του τεράστιου μεγέθους της, η Walmart είναι σε θέση να διαπραγματευτεί καλύτερες τιμές για τα ανταλλακτικά της και αυτές οι οικονομίες μετακυλίονται στον αγοραστή.

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα σε ανταλλακτικά Autozone

Αν και τα ανταλλακτικά AutoZone μπορεί να είναι ακριβά, προσφέρουν διάφορους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα στις αγορές σας

1. Αντιστοιχία τιμής Autozone

Παρόλο που η αντιστοίχιση τιμών δεν διαφημίζεται στον ιστότοπό τους, πολλά τοπικά καταστήματα AutoZone θα ταιριάζουν με τιμές από άλλα τοπικά καταστήματα ανταλλακτικών αυτοκινήτων όπως τα Walmart, Oreilly, Advanced Auto Parts και Napa.

Για να λάβετε την αντιστοίχιση τιμής, πρέπει να παράσχετε στο AutoZone κάποια απόδειξη. Μπορείτε είτε να τους δείξετε το προϊόν που αναφέρεται στον ιστότοπο είτε να παρέχετε κάποιο είδος διαφήμισης. Μόλις το αποκτήσετε, απλώς ρωτήστε έναν από τους υπαλλήλους του καταστήματος αν κάνει αντιστοίχιση τιμών και θα σας οδηγήσει στη διαδικασία.

Το AutoZone συνήθως δεν ταιριάζει με τις τιμές οποιωνδήποτε καταστημάτων μόνο στο διαδίκτυο, όπως το Amazon, το eBay ή το RockAuto. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να εξαρτάται από τη διαίρεση και το κράτος.

Έχω διαβάσει πολλές διαδικτυακές αναφορές για την αντιστοίχιση τιμών του καταστήματος AutoZone με το RockAuto, οπότε σίγουρα αξίζει να ρωτήσω. Απλώς έχετε κατά νου ότι οι αριθμοί ανταλλακτικών πρέπει να είναι οι ίδιοι και να έχουν την ίδια εγγύηση για να ταιριάζουν με την τιμή τους.

2. Πρόγραμμα Επιβράβευσης Autozone

Το Autozone διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα επιβράβευσης που σας επιτρέπει να κερδίζετε μια ανταμοιβή $20 μετά από κάθε 5 αγορές 20 $ ή περισσότερο.

Εάν αγοράζετε 5 ή περισσότερα αντικείμενα άνω των 20 $, τα περισσότερα καταστήματα AutoZone θα σας επιτρέψουν να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή σε πέντε ξεχωριστές φορές στην πιστωτική σας κάρτα για να μπορέσετε να λάβετε το όφελος.

Η εγγραφή στο πρόγραμμα επιβραβεύσεών τους σάς δίνει επίσης πρόσβαση στις εξαιρούμενες προσφορές ανταμοιβών που προορίζονται για μέλη.

3. Εκπτώσεις Autozone, Κουπόνια & Κωδικοί προσφοράς

Πριν επισκεφτείτε το AutoZone, θα πρέπει να ελέγξετε τη σελίδα κουπονιών στον ιστότοπό τους για τις τελευταίες εκπτώσεις που προσφέρουν.

Αναφέρουν τακτικά “επιβραβεύσεις μπόνους” $10-$15 σε αντικείμενα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Απλώς αγοράστε το προϊόν ηλεκτρονικά και παραλάβετέ το την ίδια μέρα από το τοπικό σας κατάστημα AutoZone.

Μόλις αγοράσετε το προϊόν μέσω Διαδικτύου, η ανταμοιβή μπόνους θα πιστωθεί στον λογαριασμό ανταμοιβών σας μετά από 24 ώρες.

Είναι το Autozone πιο ακριβό από τους ανταγωνιστές του;

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς συγκρίνονται οι τιμές της Autozone με τους κύριους ανταγωνιστές της.
Για να δείξουμε τη διαφορά τιμής στην τιμή, θα εξετάσουμε πόσο κοστίζει η αγορά συνθετικού λιπαντικού Mobil 1 Full (5W-30 1 Quart) στα Autozone, Napa, O’Reilly’s και Walmart.

Εδώ είναι η ανάλυση:

  • Αυτόματη ζώνη = 10,49 $
  • Νάπα = 11,49 $
  • O’Reilly’s = 9,99 $
  • Wallmart = 7,97 $

Όπως μπορείτε να δείτε, το λάδι στο AutoZone είναι το δεύτερο πιο ακριβό για αγορά με 10,49 $, ενώ το ίδιο λάδι κοστίζει περίπου 3 $ λιγότερο στη Walmart στα 7,97 $.

Αν και αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του τρόπου με τον οποίο αυτοί οι έμποροι ανταλλακτικών τιμολογούν τα προϊόντα τους και δεν θα είναι όλα τα ανταλλακτικά ίδια, σας δίνει μια καλή ιδέα για το πόσο ακριβό είναι το AutoZone σε σύγκριση με το

Αξίζουν το κόστος τα ανταλλακτικά Autozone;

Το αν το Autozone αξίζει το κόστος εξαρτάται πραγματικά από εσάς. Εάν αγοράζετε από το AutoZone στο κατάστημα, πληρώνετε λίγο επιπλέον για την ευκολία χρήσης ενός καταστήματος από τούβλα και κονιάματα. Μπορείτε να λάβετε το ανταλλακτικό που χρειάζεστε σχεδόν άμεσα (μερικές φορές συζητήσιμο) εξυπηρέτηση πελατών για να σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό ανταλλακτικό και μπορείτε να επιστρέψετε το ανταλλακτικό πολύ εύκολα χωρίς έξοδα αποστολής.

Αυτή η επιπλέον ευκολία κάνει την ακριβή τιμολόγηση του AutoZone να αξίζει τον κόπο για πολλούς ανθρώπους.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι, όπως ο Nathan από το Nathans BMW Workshop, συμβουλεύουν να μην αγοράζετε ανταλλακτικά από την Autozone. Πιστεύει ότι η εξυπηρέτηση πελατών είναι κακή, καθώς οι υπάλληλοι συχνά δεν έχουν πραγματική γνώση για τα αυτοκίνητα και οι τιμές είναι πολύ φθηνότερες αλλού. Εξηγεί, ενώ οι μπαταρίες αυτοκινήτων στο AutoZone κοστίζουν $150-$200, η ίδια μπαταρία αυτοκινήτου στη Walmart κοστίζει $59 και θα κάνει εξίσου καλή δουλειά. Το βρίσκει επίσης απογοητευτικό ότι σχεδόν ποτέ δεν έχουν το μέρος που θέλετε. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο παρακάτω

Πώς να αποκτήσετε φθηνότερα ανταλλακτικά από το Autozone

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε φθηνότερα ανταλλακτικά από το Autozone. Η αγορά των ανταλλακτικών σας μέσω Διαδικτύου είναι η πιο προφανής, καθώς μπορείτε να αγοράσετε απευθείας από προμηθευτές και όχι μέσω μεσάζων που χρεώνουν μια σήμανση. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο περισσότερο για να αποσταλεί το εξάρτημα.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή διαδικτυακά καταστήματα λιανικής ανταλλακτικών:

eBay – καλό για μεταχειρισμένα εξαρτήματα που δεν μπορείτε να βρείτε τοπικά

EuroCarParts – καλό για ευρωπαϊκές μάρκες όπως η BMW

Amazon – Ιδανικό για αξεσουάρ αυτοκινήτου όπως υαλοκαθαριστήρες ή χρειάζεστε κάτι γρήγορο
Rockauto – Καλή λειτουργία αναζήτησης στον ιστότοπο και χαμηλές τιμές, αλλά τα έξοδα αποστολής μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετά ακριβά.

Τελικές σκέψεις – Γιατί τα ανταλλακτικά AutoZone είναι ακριβά

Συνοψίζοντας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ανταλλακτικά AutoZone είναι πιο ακριβά από άλλους λιανοπωλητές ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Ο λόγος που κοστίζουν τόσο πολύ στη χρήση τους είναι ότι προσφέρουν την ευκολία να μπορείτε να πάτε και να προμηθευτείτε γρήγορα το ανταλλακτικό που χρειάζεστε χωρίς να το παραγγείλετε μέσω Διαδικτύου, να περιμένετε να φτάσει το ανταλλακτικό και μετά να πρέπει να το στείλετε πίσω.

Όταν αγοράζετε ένα ανταλλακτικό από το AutoZone, δεν αγοράζετε το ανταλλακτικό απευθείας από τον προμηθευτή, πράγμα που σημαίνει ότι αγοράζετε δυνητικά ένα ανταλλακτικό που έχει ήδη επισημανθεί αρκετές φορές.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα όταν αγοράζετε ανταλλακτικά αυτοκινήτου, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τα αγοράσετε ηλεκτρονικά. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν πολύ λιγότερα γενικά έξοδα από το AutoZone και πολλά από αυτά σας επιτρέπουν να αγοράζετε απευθείας από τον προμηθευτή.

Ποια είναι η εμπειρία σας με το Autozone; Τα βρίσκετε υπερτιμημένα; Επιτρέψτε μου να μάθω στα σχόλια.

Leave a Comment