Γιατί είναι τόσο ακριβά η συντήρηση των BMW; (6 λόγοι επεξηγούνται)

Ενώ οι BMW έχουν μια κάπως άδικη φήμη ως αναξιόπιστες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κοστίζουν περισσότερο από το μέσο αυτοκίνητο για τη συντήρηση. Γιατί λοιπόν είναι αυτό;

Οι BMW είναι ακριβές στη συντήρηση επειδή είναι αυτοκίνητα υψηλής μηχανικής κατασκευασμένα για επιδόσεις και πολυτέλεια παρά για αξιοπιστία. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτουν εξειδικευμένα εξαρτήματα που είναι ακριβά στην αντικατάσταση και απαιτούν συχνότερη συντήρηση. Οι επίσημοι μηχανικοί της BMW είναι επίσης ακριβοί επειδή διαθέτουν υψηλά προσόντα και χρησιμοποιούν μοναδικά διαγνωστικά εργαλεία.

Συνεχίστε να διαβάζετε για μια πλήρη ανάλυση του γιατί οι BMW κοστίζουν τόσο πολύ η συντήρηση, αν αξίζουν το επιπλέον κόστος και πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στη συντήρηση.

Πίνακας περιεχομένων

Κύριοι λόγοι για τους οποίους οι BMW είναι τόσο ακριβές στη συντήρηση
Αν αναρωτιέστε τι τα κάνει τόσο ακριβά στη συντήρηση. Σας καλύψαμε. Εδώ είναι 7 λόγοι.

1. Τα επίσημα μηχανικά της BMW είναι ακριβά

Τα κέντρα σέρβις της BMW έχουν αυστηρές απαιτήσεις για να γίνει κάποιος μηχανικός. Δεν θα αφήσουν κανέναν να μπει στη δουλειά σε αυτά τα ακριβά αυτοκίνητα.
Οι απαιτήσεις περιλαμβάνουν πτυχίο συνεργάτη και πιστοποίηση Αριστείας Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων.

Δεδομένου ότι οι μηχανικοί είναι υψηλά προσόντα, τα κέντρα σέρβις μπορούν να χρεώσουν περισσότερο για την εργασία τους. Με την εγγύηση ότι ξέρουν τι κάνουν και ότι θα παρέχουν ένα εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών, αξίζουν περισσότερο. Επίσης, αυτοί οι μηχανικοί αποζημιώνονται πολύ καλά.

2. Τα ανταλλακτικά BMW είναι ακριβά

Είναι τρελό τα εξαρτήματα με το λογότυπο της BMW να αξίζουν διπλάσια, αλλά είναι για καλό λόγο. Τα πιστοποιημένα ανταλλακτικά θα διασφαλίσουν ότι δεν θα δημιουργήσετε περαιτέρω μηχανικά προβλήματα.

Αυτά τα εξαρτήματα κοστίζουν περισσότερο για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας, που κατασκευάζονται στο εξωτερικό. Δεδομένου ότι είναι το μόνο μέρος που προτείνουν, αισθάνεστε ότι είναι απαραίτητο για το όχημά σας.

Δεν είναι θέμα συζήτησης ότι όποιος έχει μια BMW θα έχει περισσότερα χρήματα από τον μέσο ιδιοκτήτη οχήματος. Δεδομένου ότι οι κατασκευαστές το γνωρίζουν αυτό, μπορούν να ξεφύγουν με υψηλές τιμές. Όχι μόνο σε ανταλλακτικά με πιστοποίηση BMW, αλλά και σε ανταλλακτικά aftermarket.

3. Η BMW είναι κατασκευασμένη για επιδόσεις, όχι για αξιοπιστία

Η Γερμανία φιλοξενεί το Autobahn, τον μοναδικό δρόμο που δεν θα έχει όρια ταχύτητας και είστε ελεύθεροι να οδηγείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε με ασφάλεια. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων από τη Γερμανία κατασκευάζει ένα όχημα σχεδιασμένο για απόδοση.

Ο συσχετισμός ότι οι BMW δεν είναι αξιόπιστες δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Όταν όλες οι εργασίες συντήρησης εκτελούνται σωστά, μπορούν να είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στο δρόμο. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι καταναλωτές δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά όλη την απαιτούμενη φροντίδα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να παραλείπουν τις υπηρεσίες που θεωρούν περιττές.

Ο όγκος της επιστήμης και της μηχανικής που χρειάζεται για το σχεδιασμό και την κατασκευή αυτών των αυτοκινήτων είναι κάπως τρελό. Όταν σχεδιάζουν ένα όχημα, ξεκινούν από τα ελαστικά και πηγαίνουν μέχρι εκεί.

Οι αναρτήσεις στις BMW είναι μοναδικές επειδή έχουν πολλούς βραχίονες ελέγχου και σημεία στερέωσης στο πλαίσιο του οχήματος. Αυτό είναι που κάνει τον χειρισμό τόσο εξαιρετικό και ανταποκρινόμενο. Το μειονέκτημα είναι ότι με όλα τα επιπλέον εξαρτήματα, υπάρχουν περισσότερα για συντήρηση και επισκευή.

4. Η BMW απαιτεί πιο συχνή συντήρηση

Αυτά τα οχήματα απαιτούν περισσότερη συντήρηση λόγω όλων των πρόσθετων ανταλλακτικών που χρησιμοποιούνται για να γίνουν τα αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας που οι καταναλωτές έχουν γνωρίσει και αγαπήσει. Οι πρόσθετες συχνές υπηρεσίες που απαιτούνται αποτελούν μέρος αυτού που προσθέτει στο κόστος.

Κατά μέσο όρο, για προληπτική συντήρηση, οι BMW πρέπει να συντηρούνται κάθε πέντε χιλιάδες μίλια. Και τότε πρέπει να λάβετε υπόψη ότι κάθε δέκα χιλιάδες το λάδι πρέπει να αλλάζει. Αυτό δεν περιλαμβάνει επίσης τις επιθεωρήσεις υγρών και τακακιών φρένων.

Η ιδιοκτησία μιας BMW μπορεί να αξίζει τον κόπο, εάν έχετε τον χρόνο και τα χρήματα για να βρίσκεστε συνεχώς στα κέντρα εξυπηρέτησης.

5. Δεν έχει σχεδιαστεί για χρήση σε κακοτράχαλους δρόμους της Αμερικής

Οι ΗΠΑ έχουν μερικούς από τους πιο ανώμαλους δρόμους, γεμάτους λακκούβες και ρωγμές. Η ανάρτηση και τα ελαστικά χαμηλού προφίλ δεν προορίζονται να χειριστούν την τραχύτητα αυτών των δρόμων.

Όλα τα χτυπήματα αθροίζονται με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε πρόωρα φθαρμένη ανάρτηση και ελαστικά και η ευθυγράμμιση απορρίπτεται απρόσκοπτα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται η ευθυγράμμιση να γίνεται κάθε πέντε χιλιάδες μίλια, η οποία είναι τρεις φορές ταχύτερη από τα μέσα οχήματα.

Εάν δεν διορθώσετε την ευθυγράμμιση, θα φθαρεί τα ελαστικά και η ανάρτησή σας πολύ πιο γρήγορα και θα σας αναγκάσει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα. Ένα άλλο παράδειγμα για το πόσο συχνά πρέπει να τα επισκευάζετε ή θα προκύψουν προβλήματα.

6. Η Γερμανία έχει τη συνήθεια της υπερβολικής μηχανικής

Από την μπαταρία στο πορτμπαγκάζ. Σε πλαστικό που καλύπτει κάθε ίντσα των μηχανικών στο όχημα. Η Γερμανία ξέρει πώς να κατασκευάζει ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Αλλά όταν πρόκειται να κάνουν πάρα πολλά, πραγματικά υπερέχουν.

Η υπερ-μηχανική είναι ένας πιο περίπλοκος τρόπος για να πούμε ότι κάνουν πάρα πολλά. Ακόμη και οι ανταγωνιστές της BMW στη VW είναι ένοχοι για αυτό.

Το πρόβλημα με το να κάνεις πάρα πολλά είναι ότι όταν είναι ενεργοποιημένο Ένα μικρό πράγμα πάει στραβά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως να σβήσει η μπαταρία. Η προσπάθεια αντικατάστασης της μπαταρίας μόνοι σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα άλλων ηλεκτρικών εξαρτημάτων του οχήματος.

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρολογικές εργασίες είναι όλες αλληλένδετες, εάν βραχυκυκλώσετε το πίσω φως, ενδέχεται να μην λειτουργούν οι προβολείς. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα του πόσο κρίσιμο είναι να μην κάνετε τίποτα μόνοι σας, εκτός αν ξέρετε τι κάνετε.

Αξίζουν οι BMW το υψηλό κόστος συντήρησης;

Ο μέσος καταναλωτής δεν έχει το χρόνο ούτε τα μετρητά για να συμβαδίσει με τη BMW και τη συντήρησή της ρουτίνας, με αποτέλεσμα να μην αξίζει τον κόπο. Αλλά αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ό,τι συνεπάγεται η κατοχή ενός από αυτά, δεν θα μετανιώσετε για την απόφαση αγοράς σας.

Η ποιότητα κύλισης και οι επιδόσεις τα καθιστούν ένα από τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα στον κόσμο. Για τον μέσο Joe, είναι καλύτερα με Toyota ή Honda.

πώς να εξοικονομήσετε χρήματα για τη συντήρηση της BMW

Ο Mark, ειδικός της BMW από το κανάλι του ExoticCar PlayPlace στο Youtube, προτείνει αρκετούς εξαιρετικούς τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα στη συντήρηση της BMW.

1. Κατανοήστε τους κωδικούς σφαλμάτων

Πρώτον, ο Mark συνιστά να αγοράσετε έναν απλό σαρωτή OBD-II για 20-30 $ που μπορεί να συνδεθεί στη θύρα OBD-II της BMW σας. Η συσκευή θα σαρώσει τη BMW σας για κωδικούς σφάλματος και θα σας πει ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να πάτε στον τοπικό μηχανικό ή αντιπρόσωπο και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρεωθείτε υπερβολικά για άλλες επισκευές.

2. Μην ζητάτε “συντονισμό”

Ο Mark συνιστά επίσης να είστε συγκεκριμένοι όταν πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας στην αντιπροσωπεία. Για παράδειγμα, μην ζητάτε απλώς “συντονισμό”, γιατί αυτό δίνει στον μηχανικό μια ανοιχτή άδεια να κάνει ό,τι θέλει στο αυτοκίνητο. Όταν πας το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία, να είσαι συγκεκριμένος. Ζητήστε συγκεκριμένες εργασίες όπως αλλαγή λαδιού, αλλαγή υγρού φρένων και ψυκτικού. Το θέμα του Mark εδώ είναι ότι υπάρχουν πολλές μικρές εργασίες συντονισμού που απλά δεν απαιτούνται πλέον στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Η ρύθμιση των βαλβίδων, η ρύθμιση των συμπλεκτών, η ρύθμιση του καρμπυρατέρ και η αλλαγή μπουζί δεν είναι απαραίτητα εκτός εάν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με αυτά.

3. Κάντο μόνος σου

Δεν χρειάζεται να είστε εξουσιοδοτημένος και έμπειρος μηχανικός BMW για να εκτελέσετε τη βασική συντήρηση της BMW σας. Οι πιο εύκολες εργασίες που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας και θα σας εξοικονομήσουν τα περισσότερα χρήματα είναι:

Αν νιώθετε λίγο πιο τολμηροί, μπορείτε να βρείτε ακόμη και διαδικτυακά σεμινάρια στο YouTube για το πώς να διορθώσετε πράγματα όπως μίζες, ψύκτες, αντλίες νερού και ιμάντες χρονισμού. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά θα μάθετε δεξιότητες δια βίου.

4. Υπερβολική Συντήρηση

Ο Mark συνιστά επίσης να μην υπερβάλλετε στη συντήρηση. Οι αλλαγές λαδιών είναι ένας από τους μεγάλους παραβάτες εδώ. Εάν τρέχετε με συνθετικό λάδι, δεν χρειάζεται να αλλάζετε λάδι κάθε 3.000 μίλια, όπως προτείνουν πολλοί άνθρωποι. Το συνθετικό λάδι πρέπει να είναι καλό να διαρκεί μεταξύ 5k και 8k μίλια.

5. Πάρτε το οπουδήποτε αλλού εκτός από την Αντιπροσωπεία για σέρβις

Οι εγκεκριμένες αντιπροσωπείες BMW θα σας χρεώσουν ένα χέρι και ένα πόδι για να κοιτάξετε απλώς το αυτοκίνητο. Και μόλις καταλάβουν το πρόβλημα, ετοιμαστείτε να εγκαταλείψετε τα άλλα εξαρτήματά σας.

Η εύρεση ενός αξιόπιστου τοπικού μηχανικού θα πληρώσει μερίσματα στο πορτοφόλι σας, καθώς αυτά τα καταστήματα δεν θα χρεώνουν τόσο πολύ για τη φροντίδα της BMW σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι οι μηχανικοί έχουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις για να αποφύγετε τη δημιουργία νέων προβλημάτων από λανθασμένη εγκατάσταση.

Θεωρώ ότι τα τοπικά καταστήματα είναι επίσης πιο λογικά και δεν θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν πράγματα που δεν χρειάζεστε. Οι αντιπροσωπείες από την άλλη είναι εκεί για να σας αγνοούν για κάθε δεκάρα που έχετε. Συνήθως, θεωρώ ότι οι τοπικοί μηχανικοί χρεώνουν έως και 50% λιγότερο από τις εγκεκριμένες αντιπροσωπείες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελέγξτε ξανά τους όρους της εγγύησης για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ακυρώσετε την εγγύηση με αυτόν τον τρόπο.

6. Χρησιμοποιήστε ανταλλακτικά aftermarket

Τα ανταλλακτικά aftermarket μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα σε σύγκριση με την παραγγελία γνήσιων ανταλλακτικών και να κάνουν εξίσου καλή δουλειά. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε τα σωστά ανταλλακτικά aftermarket. Μην πάτε στη Walmart και περιμένετε ότι θα έχουν τα σωστά ανταλλακτικά που χρειάζεστε για μια BMW.

Να συμβουλεύεστε πάντα τον μηχανικό σας πριν αγοράσετε ένα ανταλλακτικό aftermarket. Μου αρέσει να ρωτάω ποιο συγκεκριμένο ανταλλακτικό προτείνουν να χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια ψωνίζω για να βρω το ανταλλακτικό στη χαμηλότερη τιμή. Μερικές φορές, ο τοπικός μου μηχανικός είναι σε θέση να προμηθευτεί το ανταλλακτικό για την ίδια περίπου τιμή που μπορώ να το βρω στο διαδίκτυο, οπότε τους αφήνω να το πάρουν.

Από την άλλη, οι αντιπροσωπείες θα σας κάνουν σχεδόν πάντα να νιώθετε ότι τα ανταλλακτικά ανταλλακτικών θα ανατινάξουν το αυτοκίνητό σας.

Λάβετε υπόψη ότι η επιλογή ανταλλακτικών ανταλλακτικών μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση για τη BMW σας, επομένως χρησιμοποιήστε μόνο αυτή την επιλογή στην εγγύησή σας έχει λήξει.

Ποιες BMW κοστίζουν λιγότερο η συντήρηση;

Εδώ είναι τα φθηνότερα BMW για συντήρηση με βάση το ετήσιο κόστος επισκευής. Παρόλο που εξακολουθούν να είναι σχετικά υψηλά, θα είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα στην επόμενη ενότητα.

  • BMW 325i – 731 $
  • BMW 535i – 977 $
  • BMW 740i – 847 $
  • BMW Z4 – 895 $

Ποιες BMW κοστίζει περισσότερο η συντήρηση

Εδώ είναι οι BMW που θα σας βοηθήσουν περισσότερο με το ετήσιο κόστος επισκευής. Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε κατά νου το κόστος συντήρησης όταν αποφασίζετε ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσετε στη συνέχεια. Κάποια από αυτά τα έξοδα είναι τρελά.

  • BMW 640i Gran Coupe – 1242 $
  • BMW M3 – 1161 $
  • BMW M4- 2781 $
  • BMW X6 – 1206 $

Τελικές σκέψεις

Οι BMW είναι ένα εξαιρετικό όχημα για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα και έχει το χρόνο να φροντίσει για τις συχνές υπηρεσίες του. Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει ότι όταν φροντίζεις το αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο θα σε φροντίζει. Και αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια με αυτά τα οχήματα.

Για όποιον θέλει να αγοράσει μια BMW, αυτός ο οδηγός θα έπρεπε να έχει διευκρινίσει τι να περιμένει όταν έχει στην κατοχή του.

Να προσεγγίζετε πάντα με προσοχή κατά την άσκηση των τρόπων εξοικονόμησης χρημάτων με την υπηρεσία BMW.

Leave a Comment