9 σκούτερ Maxi που θα θέλαμε πολύ να οδηγήσουμε

Με τα χρόνια, τα maxi scooter έχουν γίνει μια από τις πιο γελοιοποιημένες μορφές μεταφοράς και οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν την πραγματική τους αξία. Το Burgman 650 ήταν συνήθως ο κύριος στόχος όλου του μίσους, με το κιβώτιο ταχυτήτων CVT και τον μεγάλο παράλληλο δίδυμο κινητήρα του που πραγματικά δεν ενέπνεε πολλά όσον αφορά τις επιδόσεις. Ήταν η ίδια η ουσία της πρακτικής μοτοσικλέτας, και είναι μέρος του λόγου που τόσοι πολλοί έρχονται τώρα στην ιδέα του maxi-scooter. Το Burgman 650 δεν υπάρχει πια, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά εξίσου αποτελεσματικά σκούτερ τέρατα έτοιμα και πρόθυμα να πάρουν τη θέση τους ως ο βασιλιάς όλων των σκούτερ.

9 Kawasaki J300

Ακόμη και στον κόσμο των maxi scooter, υπάρχουν επιλογές μεσαίου μεγέθους και το J300 είναι η πρώτη από αυτές τις επιλογές μεσαίου μεγέθους. Είναι μια προσιτή είσοδος στον κόσμο των μεγάλων σκούτερ, αλλά εξακολουθεί να έχει αξιοπρεπή ισχύ από το μικροσκοπικό του μονό και θα ανεβάσει την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας στον αυτοκινητόδρομο χωρίς πολλή προσπάθεια.

8 Honda X-ADV

Αυτή είναι η μοτοσικλέτα που ισοδυναμεί με ένα crossover, τουλάχιστον ένα crossover με κίνηση σε όλους τους τροχούς, καθώς έχει κάποιες δυνατότητες εκτός δρόμου. Είναι μια υπέροχη ιδέα από μια εταιρεία που συνήθως στερείται καινοτομίας, και επίσης αφήνει το στίγμα της όσον αφορά τις πωλήσεις και την προσέλκυση αγοραστών που ίσως δεν είχαν σκεφτεί ποτέ να αποκτήσουν ένα ποδήλατο Adventure στο παρελθόν. Η ισχύς των 58 ίππων από έναν τόσο μεγάλο κινητήρα είναι λίγο απογοητευτική, αλλά υποθέτουμε ότι θα μπορούσαν να ξεκλειδωθούν περισσότερα με διαφορετικό χάρτη εξάτμισης και κινητήρα, εάν η ισχύς είναι αυτό που αναζητάτε.

7 Kymco Xciting S 400i

Από τότε που η Kymco συνεργάστηκε με την BMW, έχει γίνει από δυναμική με τις προσφορές maxi scooter της, αυτό δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιούν τους ίδιους κινητήρες, αλλά σίγουρα μπορούν να εφαρμόσουν πολλά από την κοινή τεχνολογία. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι μια μοτοσυκλέτα σαν αυτή, η οποία μπορεί να μην είναι ανταγωνιστική όσον αφορά τη συνολική ποιότητα κατασκευής, αλλά σίγουρα μπορεί από την άποψη της απόδοσης και της αξίας. Είναι πραγματικά καλή σχέση ποιότητας τιμής, αλλά προσέξτε αυτόν τον χώρο καθώς η Kymco πρωτοπορεί σε αυτό το τμήμα, οπότε περιμένετε να δείτε περισσότερα από αυτά τα επόμενα χρόνια.

6 Suzuki Burgman 400

Ο λαμπαδηδρόμος για το παλιό 650 είναι αυτή η πολύ ικανή έκδοση 400cc, που αποδίδει σταθερά 29 ίππους και πληροί τις απαιτήσεις Euro 5. Επίσης, επωφελείται τα μέγιστα από όλες τις εξελίξεις όλα αυτά τα χρόνια, καθώς υπάρχει από την αρχή της κατηγορίας των maxi-scooter.

5 Yamaha XMAX

Χωρίς αμφιβολία, το πιο όμορφο μεσαίου μεγέθους maxi που μπορείτε να αγοράσετε. Διαθέτει επίσης κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως έλεγχο πρόσφυσης και έξυπνη συνδεσιμότητα. Έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς μετακινούμενους σε όλο τον κόσμο, αλλά εξακολουθεί να έχει ενσωματωμένη αυτή την ιδιαίτερη αθλητικότητα της Yamaha.

4 BMW C 400 GT

Αν ψάχνετε για ένα premium scoot, μην ψάξετε περισσότερο από την BMW, τίποτα δεν συγκρίνεται όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής και τα χαρακτηριστικά. Η τιμή του είναι επίσης ανάλογη, αλλά αν σας αρέσει πραγματικά αυτό το premium άγγιγμα, σίγουρα αξίζει τον κόπο.

3 Kymco AK550

Από τα μεγαλύτερα ποδήλατα, αυτή είναι η πιο προσιτή επιλογή και προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, λαμβάνοντας υπόψη πόσο μακριά έχει φτάσει η Kymco ως κατασκευαστής. Στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά έχουν φτάσει και πόσο καλός είναι ο κινητήρας των 53 ίππων, απλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν όταν πρόκειται για δίκτυα αντιπροσώπων.

2 BMW CE 04

Είναι αρκετά δύσκολο να κατηγοριοποιήσουμε το CE 04, είναι ένας τολμηρός νέος τύπος μοτοσυκλέτας που η BMW εμπορεύεται μαζί με το C 400, οπότε θα το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία. Η ισχύς είναι αξιοπρεπής, η εμφάνιση είναι υπερσύγχρονη, συνορεύει με το φουτουριστικό και το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι ηλεκτρικό. Η ισχύς είναι στη σωστή θέση για την κατηγορία με 42 ίππους, αλλά με αυτονομία κάτω των 100 μιλίων, είναι σε μεγάλο βαθμό επιβατικός, όχι περιηγητής. Μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε από ένα ηλεκτρικό όχημα.

1 Yamaha TMAX Tech Max

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό είναι το πιο τεχνικό σκούτερ βαρέως τύπου που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα. Οι επιδόσεις είναι σταθερές αλλά σίγουρα δεν είναι κορυφαίες στην κατηγορία, κάτι που είναι ασυνήθιστο για τη Yamaha, παραχωρούν κυβισμό στη Honda και 5 ίππους λιγότερο από την Kymco. Ωστόσο, έχει όλες τις ανέσεις που έχουν όλοι οι σύγχρονοι τουρίστες, δίνοντας στους περισσότερους αγοραστές όλα όσα θέλουν σε ένα μεγάλο σκούτερ όπως αυτό, από μια πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών μέχρι μια βελούδινη, άνετη βόλτα  .

Leave a Comment