22 μοτοσυκλέτες με κινητήρες μεγαλύτερους από τα περισσότερα αυτοκίνητα

Τι είναι αυτό για εμάς και το μέγεθος; Έχουμε εμμονή με πράγματα είτε τερατωδώς μεγάλα είτε απίθανα μικρά, και ό,τι ενδιάμεσα δεν είναι παρά μονότονη μετριότητα. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για μοτοσυκλέτες και κινητήρες. Υπήρξαν κινητήρες Chevy μεγάλου μπλοκ για μεγάλα αυτοκίνητα στριμωγμένους σε μοτοσυκλέτες.

Γιατί, γιατί μπορούσε να γίνει, και έγινε. Ενημερώθηκε Μάιος 2022: Οι μεγάλες μοτοσυκλέτες εξακολουθούν να είναι η γοητεία των ποδηλατών σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, έχουμε ενημερώσει αυτήν τη λίστα για να συμπεριλάβουμε περισσότερα ποδήλατα με κινητήρες μεγαλύτερους από τα αυτοκίνητα. Μερικά ποδήλατα είναι ακόμη στην αγορά για το 2022! Υπάρχουν άνθρωποι που θα μας πουν να μην πάμε καθόλου για ποδήλατο λίτρου, οι μοτοσυκλέτες λειτουργούν καλύτερα όταν είναι λιγότερα από 1000 κ.εκ.

 Το θέμα με αυτές τις πανίσχυρες και τρελές γρήγορες μοτοσυκλέτες είναι ότι δεν επιταχύνουν, αλλά εκτοξεύονται! Και αν ένα πράγμα σε δύο τροχούς πυροβολήσει, μπορούμε να συνεχίσουμε για μια ζωή. Και μπορεί να μην σε σκοτώσουν. Ίσως… Είναι επίσης επιρρεπείς στην κλοπή γιατί είναι και ανόητα ακριβά. Και το να τα καβαλάς είναι σαν να περπατάς σε ξυράφι, σε γλίστρημα, και ο καβαλάρης πάει. Ή τουλάχιστον ο δρόμος χυλός. Θυμηθείτε επίσης, πού στον κόσμο θα αγωνίζονταν αυτά τα ποδήλατα με 200 mph; Μέχρι τον παράδεισο. Υπάρχει λόγος που τα ποδήλατα μεγάλου κυβισμού είναι γνωστά ως κατασκευαστές χήρων. Αλλά εξακολουθούν να φτιάχνονται και αγοράζονται. Θα τολμούσαμε να οδηγήσουμε ένα;

22 BMW R 18: 1,8 λίτρων

Στα 1802cc, το R 18 είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδήλατα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Αρχικά ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2020, εν μέσω της πανδημίας, η επίσημη κυκλοφορία του R 18 ήταν εικονική. Ο τεράστιος κινητήρας 1,8 λίτρων της BMW R 18 είναι ένας δικύλινδρος boxer με 91 ίππους. Όλη αυτή η ισχύς ωθεί την BMW R 18 σε τελική ταχύτητα 111 MPH. Ο κινητήρας boxer που παράγει αυτή την τελική ταχύτητα είναι ο μεγαλύτερος που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε μοτοσυκλέτα BMW και είναι μεγαλύτερος από ορισμένους κινητήρες αυτοκινήτων!

21 Suzuki Boulevard M109 R BOSS: 1,8 λίτρων

Το cruiser επιδόσεων που κυβερνά όλα τα άλλα είναι το M109 BOSS. Τροφοδοτεί το BOSS ένας τεράστιος κινητήρας V-Twin 109 κυβικών ιντσών που είναι 1783 cc και τετράχρονος. Ο μεγάλος κινητήρας των 1783 cc παράγει 123 ίππους για ένα ποδήλατο που ζυγίζει σχεδόν 800 λίβρες. Το Boulevard M109 είναι ένα εξαιρετικό ποδήλατο cruiser και τυχαίνει να έχει έναν από τους μεγαλύτερους κινητήρες σε μια μοτοσυκλέτα παραγωγής. Ευτυχώς, όλη αυτή η ισχύς είναι επίσης κάπως προσιτή, με αρχική τιμή 15.999 $.

20 Yamaha V-Max: 1,7 λίτρων

Το μακροχρόνιο V-Max έφτασε στο τέλος του το 2020, αλλά μέχρι τότε ήταν μια από τις μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες του κόσμου. Είχε έναν υγρόψυκτο κινητήρα DOHC 1.679 κ.εκ. Η Yamaha ισχυρίστηκε ότι το V-Max μπορούσε να παράγει 197 ίππους. Η τεράστια ισχύς επέτρεψε στο V-Max να φτάσει σε τελική ταχύτητα 150 MPH. Αυτή η μέγιστη ταχύτητα αμφισβητείται επίσης έντονα. Αρκετοί ιδιοκτήτες ισχυρίζονται ότι το V-Max κάνει πολύ περισσότερα, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι η τελική ταχύτητα είναι πιο μέτρια 140 MPH. Ανεξάρτητα από αυτό, το V-Max ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ποδήλατα και είχε έναν κινητήρα που ήταν όχι μόνο μεγαλύτερος αλλά και πιο ισχυρός από πολλά μικρά οχήματα.

19 Dodge Tomahawk V10 Superbike: 8,3 λίτρων

Το Dodge Tomahawk ήταν ο τρόπος της Chrysler να δείξει δύναμη και κυριαρχία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μερικοί κριτικοί το ονόμασαν ράφι κινητήρα και το απέκλεισαν επειδή ήταν τετράτροχο που έμοιαζε με αυτοκίνητο Dodge που ήταν τσιμπημένο και στις δύο πλευρές. Αλλά αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ο κινητήρας του που διαθέτει έναν 10κύλινδρο κινητήρα 20 βαλβίδων 8,3 λίτρων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο δύο ταχυτήτων. Ο τεράστιος κινητήρας του είναι ικανός να αποδίδει 500 ίππους και εξίσου τεράστια 525 ft-lb ροπής. Επιπλέον, κάνει ένα σπριντ 0-60 σε 1,75 έως 2,5 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει θεωρητική τελική ταχύτητα 420 mph. Μόνο εννέα μονάδες του Tomahawk πουλήθηκαν μεταξύ 2003 και 2006.

18 Millyard Viper V10: 8,0 λίτρα

Το Millyard Viper V10 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από έναν Βρετανό μηχανικό με το ίδιο όνομα, τον Allen Millyard. Ο πρωταρχικός του στόχος ήταν να φτάσει την τελική ταχύτητα των 250 mph με τη νέα του δημιουργία. Μόλις τελείωσε και είναι έτοιμο, το Viper V10 πέτυχε τελικά το καλύτερο του σημάδι των 207 mph στο αεροδρόμιο Bruntingthorpe και στο Proving Ground. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι έχει έναν μύλο 8,0 λίτρων για την καρδιά του, που έχει σχιστεί από το Dodge Viper RT/10. Αυτός ο βαρύς κινητήρας, πάνω από 700 λίβρες, είναι αρκετά πλούσιος για να αντλήσει απίστευτα 500 ίππους και 465 ft-lb ροπής.

17 Leonhardt Gunbus 410: 6,7-Λίτρα

Η Leonhardt Gunbus 410 ονομάζεται η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο. Τα εύσημα για τη δημιουργία αυτής της τεράστιας κατασκευής πάνε στον Leonhardt, έναν κατασκευαστή μοτοσυκλετών με έδρα το Eppingen, μια μικρή πόλη στη Γερμανία. Περιγράφει τη δημιουργία του ως έναν τέλειο συνδυασμό δυνατοτήτων απόδοσης και έναν καλά ισορροπημένο σχεδιασμό. Το Gunbus 410 ζυγίζει σχεδόν 1433 λίβρες και είναι τεράστιο σε μέγεθος. Έχει μήκος 11 πόδια και ύψος καθίσματος 30 ίντσες. Το 410 αναφέρεται στον κυβισμό του κινητήρα σε κυβικές ίντσες, που αντιστοιχεί σε 6,7 λίτρα. Είναι ένας μύλος V2 ικανός να αντλήσει 350 ίππους και 510 ft-lb ροπής. Το πιο σημαντικό, σε αντίθεση με το Tomahawk, είναι νόμιμο στο δρόμο.

16 Ecosse FE Ti XX Titanium Series: 2,4-Liter

Με μια εκπληκτική τιμή 300.000 $, η Ecosse FE Ti XX είναι μια από τις πιο ακριβές μοτοσυκλέτες που έχουμε στην αγορά σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκαν ποτέ μόνο 13 μονάδες του FE Ti XX. Φέρει έναν κινητήρα από αλουμίνιο billet 2,4 λίτρων για την καρδιά του ικανό να παράγει 225 ίππους. Χρησιμοποιεί εκτενώς ανθρακονήματα. Η ιδέα είναι να διατηρείται το βάρος του οχήματος όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Επιπλέον, ο λόγος για την απότομη τιμή είναι δικαιολογημένος όταν βλέπετε την εξάτμιση από τιτάνιο κατηγορίας 9 και ένα κομψό σασί από τιτάνιο. Το μεγαλύτερο μέρος του FE Ti XX είναι χειροποίητο, συμπεριλαμβανομένης της σνομπ ιταλικής δερμάτινης σέλας φινιρισμένης από την Berluti.

15 Triumph Rocket III: 2,5 λίτρων

Το Triumph Rocket III φέρει έναν από τους πιο ισχυρούς κινητήρες που έχουμε σήμερα. Φέρει ένα υγρόψυκτο 2,5 λίτρων DOHC τριπλό άλογο εργασίας για να τροφοδοτήσει την κατασκευή του 797 λίβρες. Αυτός ο τεράστιος κινητήρας μπορεί να αποδίδει 164 ίππους και 163 ft-lb ροπής. Με την εκπληκτική της επιτυχία στην εγχώρια αγορά, έχει αποτινάξει σιγά σιγά τους αντιπάλους της, ειδικά τη Honda καθώς είναι οι κορυφαίοι κατασκευαστές κινητήρων στον τομέα αυτό. Επίσης, όντας τρικύλινδρη μοτοσυκλέτα, η Triumph είναι ο δεύτερος παίκτης που έχει περισσότερους από δύο κυλίνδρους. Η ενσωματωμένη διάταξη του Rocket III τρέχει κατά μήκος της μοτοσικλέτας και θα διατηρήσει αξιόπιστα το όνομα του «μεγαλύτερου κινητήρα μοτοσικλέτας» για τις επόμενες μέρες.

14 Confederate X132 Hellcat: 2,2 λίτρων

Η Confederate Motorcycles τιμάται για τα crackerjack engineering και avant-garde έργα της. Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα τη νέα της δημιουργία – την X132 Hellcat Speedster σχεδιασμένη από τον Pierre Terblanche. Στην πραγματικότητα είναι ένας φόρος τιμής στα θρυλικά μαχητικά αεροσκάφη F6F Hellcat που χρησιμοποιήθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

μπαγή κινητήρα V-Twin 2,2 λίτρων 56° με έγχυση καυσίμου με διάμετρο 4,4 ιντσών x διαδρομή 4,4 ιντσών. Και πάνω, η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί ένα φέρινγκ αλουμινίου αεροσκάφους. Ακόμη και τα παξιμάδια και τα μπουλόνια ήταν από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας. Αυτός ο ισχυρός κινητήρας μπορεί να αποδώσει μέγιστη ισχύ 132 ίππων και μέγιστη ροπή 150 ft-lb.

13 Kawasaki VN2000: 2,0 λίτρα

Το Kawasaki VN2000 ή Vulcan 2000 έφερε ένα βασικό 2,0 λίτρων ικανό να παράγει 116 ίππους και 141 ft-lb ροπής. Είχε έναν χαρακτηριστικό προβολέα προβολής γόνδολας χρωμίου “bug-eye”. Η Kawasaki το λάνσαρε το 2004 με όραμα να το κάνει μία από τις μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες παραγωγής στον κόσμο στο μέλλον. Αλλά απέτυχε να το κάνει λόγω της ενθουσιαστικής ανταπόκρισης που έλαβε ο αντίπαλός του, το Triumph Rocket III, αφού το Rocket III έκανε το ντεμπούτο του την ίδια χρονιά με το VN 2000. Ωστόσο, ο τεράστιος κινητήρας του VN 2000 παραμένει ο μεγαλύτερος δίδυμος που είχαμε μέχρι να τον τράβηξε η εταιρεία από την αγορά 2010.

12 Yamaha XV1900: 1,9 λίτρων

Η XV1900 είναι η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα Yamaha που εξακολουθεί να παράγεται σήμερα. Αυτή η Yamaha σχεδιάστηκε για να αξιοποιήσει στο έπακρο το μεγάλο κυβισμό στην αγορά των μεγάλων cruiser. Το XV1900 ζυγίζει 725 λίβρες, το οποίο είναι βαρύ, αλλά σε σύγκριση με άλλα cruisers είναι ελαφρύ. Διαθέτει διπλή βάση αλουμινίου για πρόσθετη αντοχή. Επιταχύνει από το μηδέν έως τα 60 mph σε 4 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 125 mph.

11 ποδήλατα Harley-Davidson CVO: 1,8 λίτρων

Οι μοτοσυκλέτες CVO δημιουργήθηκαν από τη Harley για να μπουν στην προσαρμοσμένη αγορά του εργοστασίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το όνομα CVO – σημαίνει Custom Vehicle Operations. Αυτές οι μηχανές είναι σήμερα οι λεβιάθαν και οι γόλιαθ της αγοράς μοτοσυκλετών.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά, αυτά τα Harley κυβερνούν τη σκηνή της custom μοτοσυκλέτας παγκοσμίως. Είναι οπλισμένοι με έναν διπλόψυκτο κινητήρα Milwaukee Eight 1,9 λίτρων και το καλύτερο στυλ και τα υποστρώματα στην κατηγορία τους. Αυτός ο ειδικός του Grand American Touring μπορεί να μην έχει τον μεγαλύτερο κινητήρα όσον αφορά τον κυβισμό του, αλλά σίγουρα είναι μια από τις μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες σε αυτόν τον πλανήτη. Χωρίς αμφιβολία, το CVO είναι το απόλυτο μηχάνημα μεγάλων αποστάσεων.

10 Honda Goldwing: 1,8 λτ

Η Honda Goldwing ήταν η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής που έγινε ποτέ στο ντεμπούτο της. Το μοντέλο GL1800 πέμπτης γενιάς χρησιμοποιούσε έναν μεγάλο υδρόψυκτο κινητήρα SOHC flat-six 1,8 λίτρων με προγραμματισμένο ψεκασμό καυσίμου. Αυτός ο βαρύς κινητήρας ήταν ικανός να παράγει 117 ίππους και 123 ft-lbs ροπής.

Εκτός από έναν κινητήρα μαμούθ, είχε επίσης κερδοφόρες επιλογές όπως αερόσακο, GPS στο ταμπλό που ονομάζεται Internavi με ήχο μέσω ακουστικών και ηχείων και ABS. Επιπλέον, ένα πακέτο άνεσης αναβάτη που αποτελείται από θερμαντήρες σέλας και θερμαινόμενες λαβές. Δυστυχώς, αυτό το εμβληματικό μηχάνημα badass έφυγε από τις εγχώριες ακτές το 2010 για να ξαναζήσει την κληρονομιά του στην Ιαπωνία.

9 Indian Chief Classic: 1,8 λίτρων

Το Indian Chief Classic είναι αναμφίβολα μια από τις πιο εμβληματικές μοτοσυκλέτες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Δημοφιλές ως ένα από τα καλύτερα κρουαζιερόπλοια στην αγορά σήμερα, αυτός ο Ινδός είναι ένας τέλειος συνδυασμός μοντέρνου και κλασικού. Το Classic τροφοδοτείται από έναν νέο κινητήρα Thunder Stroke 1,8 λίτρων που συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.

Έχει ντραπέ φτερά και το μπροστινό του φτερό έχει μια λάμπα γνωστή ως “πολεμικό καπό”, και τα δύο κοινά στα μοντέλα του μεσοπολέμου. Είναι φορτωμένο με χαρακτηριστικά όπως cruise control, σύστημα αντιμπλοκαρίσματος πέδησης, εκκίνηση χωρίς κλειδί και ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου. Επιπλέον, διαθέτει αιωρούμενο βραχίονα που μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα.

8 Suzuki M1800: 1,8 λίτρων

Το Suzuki M1800 aka Intruder προσφέρει τεράστια παρουσία στο δρόμο και χρησιμοποιεί εκτενώς το χρώμιο στη γυαλιστερή του κατασκευή. Το M1800 τροφοδοτείται από έναν υγρόψυκτο κινητήρα V-Twin 1,8 λίτρων που συνδυάζεται με ένα κιβώτιο πέντε ταχυτήτων που μεταφέρει την ισχύ στον πίσω τροχό μέσω ενός άξονα μετάδοσης κίνησης.

Ο ισχυρός μύλος του μπορεί να αποδίδει 127 ίππους και μέγιστη ροπή 118 ft-lb. Αυτοί οι αριθμοί μπορεί να μην φαίνονται μεγάλοι, αλλά είναι καλύτεροι από αυτό που έχουν έτοιμα πολλά αυτοκίνητα όσον αφορά τον κυβισμό του κινητήρα. Κάθεται άνετα ως ένα από τα καταδρομικά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, καλύτερα από πολλούς από τους ισχυρούς αντιπάλους του.

7 Honda VTX1800: 1,8 λίτρα

Το Honda VTX1800 δεν είναι πλέον σε παραγωγή, αλλά είχε πολλή ισχύ στα χρόνια της ακμής του. Ήταν το trendsetter στην αρένα για κρουαζιέρες και τουρίστες και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είναι η ιδέα που θεωρείται υπεύθυνη για τη μάχη σώμα με σώμα «το δικό μου είναι μεγαλύτερο από το δικό σου» που εξακολουθεί να επικρατεί σήμερα όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες. Την εποχή της κυκλοφορίας, ο κινητήρας Honda VTX ήταν ο μεγαλύτερος V-twin κινητήρας στον κόσμο. Δυστυχώς για τη Honda και ευτυχώς για την Kawasaki, η τελευταία λάνσαρε το 2λιτρο Kawasaki Vulcan το 2000 και κατέκτησε τον τίτλο! Αλλά το VTX1800 είχε ακόμα καλύτερη ταχύτητα και απόδοση.

6 Triumph Thunderbird Storm: 1,7 λίτρα

Το Triumph Thunderbird Storm χρησιμοποιεί έναν τετράχρονο παράλληλο δίδυμο κινητήρα 1,7 λίτρων DOHC που συνδυάζεται με ιμάντα κίνησης έξι σχέσεων. Ο ισχυρός κινητήρας του μπορεί να αποδώσει υγιή 97 ίππους και 115 ft-lb ροπής. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παράλληλες δίδυμες μοτοσυκλέτες που ζουν ακόμα. Το Storm είναι η πιο μαύρη έκδοση του μεγαλύτερου αδελφού του Thunderbird και είναι περισσότερο cruiser παρά μοτοσικλέτα. Το Storm έχει μια ολόμαυρη εμφάνιση εκτός από μια αντίθετη εξάτμιση χρωμίου που είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η Triumph έχει εκφράσει σωστά ότι η Καταιγίδα είναι ακόμα χαλαρή, αλλά ενισχύεται από σοβαρή δύναμη και χειρισμό.

5 Victory ‘Freedom’ V-Twin: 1,65 λίτρων

Οι μοτοσυκλέτες Victory ζωντάνεψαν όταν η μητρική εταιρεία Polaris αποφάσισε να λανσάρει μια σύγχρονη Harley-Davidson. Το 1997 λάνσαρε τη μοτοσυκλέτα V92C και στα 1510cc ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος κυβισμός εκείνη την εποχή. Ο αγώνας για τον μεγαλύτερο και καλύτερο κινητήρα ήταν σε εξέλιξη. Το 2002 παρήγαγαν τον Freedom V-Twin κινητήρα τους και αύξησαν τον κυβισμό στα 1600cc. Τέλος, το 2009, παρουσίασαν το ενισχυμένο Victory ‘Freedom’ V-twin, στα 1731cc, αρκετά ώστε αυτές οι μοτοσυκλέτες να είναι καλά σημαδεμένες και προσεγμένες. Με 97 ίππους και 113 ft-lbs ροπής, μπορείτε να το αποκτήσετε στις μοτοσικλέτες Vegas Jackpot, Ness Jackpot, Hammer και Hammer S.

4 BMW K1600 Εύρος: 1,65 λίτρων

Εάν θέλετε έναν κινητήρα BMW με μεγάλο κυβισμό 1649 cc, υπάρχουν τρία ποδήλατα για να διαλέξετε. Σπορ ποδήλατο BMWK1600GT, BMWK1600GTL που είναι tourer και τέλος BMWK1600GTB, bagger. Και οι τρεις μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν τον νέο 1.649 ccs (1,65 λίτρων) της BMW ευθύς έξι κινητήρας. Όπως πολλές άλλες μοτοσυκλέτες BMW, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος σε όλο το πλαίσιο για εξοικονόμηση χώρου, με τους κυλίνδρους σε γωνία 55 μοιρών προς τα εμπρός. Σύμφωνα με την BMW, αυτή είναι η πιο στενή διάταξη straight-six σε κινητήρα μέχρι σήμερα. Αν και πολλά ποδηλατικά περιοδικά τα έχουν ονομάσει ως τα καλύτερα ποδήλατα της χρονιάς, υπάρχουν μερικοί που εξακολουθούν να προτιμούν το Honda Gold Wing από αυτό.

3 Kawasaki ZZR1400: 1,45 λίτρων

Ειλικρινά, αυτό φαίνεται πιο θηρίο από ποδήλατο και στα 1441cc είναι πραγματικά ένα ισχυρό θηρίο. Το ZZR1400 μπορεί να επιταχύνει από 0–60 mph σε 2,5 δευτερόλεπτα και αρχικά η τελική ταχύτητα περιοριζόταν ηλεκτρονικά στα 186 mph. Αυτή η σειρά μοτοσικλετών μπορεί να φτάσει τα 200 mph με ευκολία, αν και όπως ανέφεραν ορισμένοι λάτρεις. Ο κινητήρας του 200 ίππων είναι ο μόνος τετρακύλινδρος ικανός για τέτοια καταστροφή στο δρόμο και μπορεί να παράγει συνδυαστικά 107 ft-lb ροπής. Με τα πλαϊνά και τα μπροστινά του φέρινγκ, μοιάζει και ακούγεται σαν τέρας στο δρόμο και οι επιδόσεις του είναι εφάμιλλες με τις άλλες εξακύλινδρες μοτοσυκλέτες αυτής της λίστας.

2 Moto Guzzi MGX21: 1,4 λίτρων

Η Moto Guzzi είναι ίσως περισσότερο γνωστή για το cruiser της στην Καλιφόρνια, το οποίο παράγεται σχεδόν συνεχώς από το 1971. Ήταν μια αστυνομική μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούνταν τόσο από την αστυνομία του Λος Άντζελες όσο και από την αστυνομία της Καλιφόρνια και τώρα διατίθεται σε ισχυρή διαμόρφωση 1400 κ.εκ.

Το 2014, η Moto Guzzi λάνσαρε τη μοτοσικλέτα MGX21 “Flying Fortress” βασισμένη στη διαμόρφωση 1380 cc της Καλιφόρνια. Ο κινητήρας παραμένει ανέγγιχτος, είναι ένας εγκάρσιος V-Twin 90 μοιρών με 95 ίππους και 89 ft-lb ροπής. Αλλά το πλαίσιο έχει τροποποιηθεί εδώ και εκεί για να φιλοξενήσει έναν μεγαλύτερο μπροστινό τροχό και επιπλέον ωφέλιμο φορτίο, καθώς πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα ‘Bagger’. Βασικά, το μεταξόνιο είναι λίγο μεγαλύτερο και η μοτοσυκλέτα διαθέτει καλύτερη μεταφορική ικανότητα.

1 KTM ‘1290’-μοντέλο: 1,3 λίτρα

Για τη γκάμα του 2018, η μοτοσυκλέτα KTM 1301 cc αναδεικνύεται ως ένας από τους μεγαλύτερους κινητήρες της χρονιάς. Αυτό σημαίνει ότι ενώ τα φορτηγά προσθέτουν περισσότερα λίτρα στους κινητήρες τους, οι μοτοσυκλέτες μειώνονται. Ο απλούστερος λόγος για αυτό είναι ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε να προσθέτουμε μέγεθος στον κινητήρα για καλύτερη απόδοση. Η βελτιωμένη τεχνολογία επιτρέπει σε ακόμη μικρότερους κινητήρες να παράγουν ισχυρά ποδήλατα, όπως συμβαίνει με τους σούπερ σταρ της KTM. Γνωρίστε τα 1290 Super Duke R, 1290 Super Duke GT και 1290 Super Adventure με κινητήρα 1301cc. Όλα τα υπέροχα ποδήλατα, ο ίδιος υπέροχος κινητήρας.

Leave a Comment