10 λόγοι για τους οποίους αγαπάμε το MV Agusta Turismo Veloce Lusso SCS

Η MV Agusta έχει κάνει κάτι σαν ρολό τα τελευταία χρόνια, με απαράμιλλα σχέδια που απλώς αναγκάζουν τον κόσμο να το προσέξει. Όχι μόνο έχουν σημαδέψει με τη σχεδιαστική τους δουλειά, αλλά και τη μηχανική τους, ειδικά με την τελευταία τους σειρά τριπλών 800cc. Πάντα ήταν γνωστοί για τα εντυπωσιακά, αλλά αποκλειστικά inline-4 superbikes τους, αλλά τελευταία είναι αυτή η μικρότερη πλατφόρμα που κλέβει τα πρωτοσέλιδα. Το supersport 675 F3 ήταν συγκλονιστικό, το οποίο έκτοτε έδωσε τη θέση του στην ελαφρώς μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα των 800cc, αλλά αυτός ο κινητήρας έχει πολύ πιο νόημα στη γκάμα Brutale με τα γυμνά κόκαλα και τώρα, αναμφισβήτητα, ακόμη πιο λογικό σε αυτό το όμορφο σπορ tourer.
10 Ιταλικό στυλ
Το να κάνεις ένα ποδήλατο τουρισμού να ακολουθεί τη συγκεκριμένη σχεδιαστική του γλώσσα μπορεί να φαινόταν περίεργη απόφαση, αλλά το αγόρι τα καταφέρνει. Στυλικά, τίποτα στην κατηγορία δεν πλησιάζει καν. Υπάρχουν αθλητικοί τουρίστες που είναι κομψοί, αλλά σε μια από τις πιο λειτουργικές αγορές, εδώ η φόρμα και η λειτουργία λειτουργούν αρμονικά.

9 Μυϊκό τριπλό

Αν και αυτό ξεκίνησε ως κινητήρας υψηλής κορδόνις, υψηλής απόδοσης, η μελωδία που φέρνει στο Turismo Veloce είναι πολύ διαφορετική. Η συνολική ιπποδύναμη έχει εξημερωθεί στους 110, από τα 140 που κάνει στις άλλες μοτοσυκλέτες, αλλά η ροπή είναι αυξημένη και σχεδόν όλη είναι διαθέσιμη από περίπου 3.000 έως 6.000 σ.α.λ.

8 Sportbike At Heart

Τούτου λεχθέντος, η ισχύς των 110 ίππων είναι τεχνικά μεγαλύτερη από ό,τι οι περισσότερες μοτοσυκλέτες τουρισμού υψηλού κυβισμού. Δεν αρνείται τις ρίζες της και εξακολουθεί να είναι μια ευκίνητη, συμπαγής μοτοσυκλέτα που θα σας ανταμείψει τόσο στους πίσω δρόμους όσο και στην πίστα αν το επιλέξετε.

7 Recluse Partnership

Το τμήμα SCS του πολύ μεγάλου ονόματός του σημαίνει “Smart Clutch System” (μπορείτε να φανταστείτε αν επέλεγαν να μην το κοντύνουν), το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους ειδικούς συμπλέκτη υψηλών επιδόσεων Rekluse. Ουσιαστικά, μετατρέπει το ποδήλατο σε αυτόματο, με απρόσκοπτα ανεβάσματα και κατεβάσματα. Για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτό θα είναι πολύ, πολύ διαφορετικό από το μέσο maxi-scooter, αλλά είναι βασικά πολύ παρόμοιο με την έννοια ότι επιτρέπει την αλλαγή ταχυτήτων και την εκκίνηση χωρίς συμπλέκτη.

6 Ενσωματωμένες σακούλες

Κάτι που δεν βλέπετε συχνά σε ένα MV Agusta είναι μια τσάντα σέλας, οπότε όταν σχεδίασαν τη μηχανή τους τη σχεδίασαν στο ποδήλατο. Είναι ένα από τα λίγα πράγματα για τα οποία δεν χρειάζεται να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα και δεν είναι από αυτές τις άχρηστες μικρές τσάντες που θα σας δώσουν άλλοι κατασκευαστές, αυτές είναι τσάντες αξιοπρεπούς μεγέθους, υψηλής ποιότητας που κρατούν ένα full face κράνος .

5 Μόνο άνετο MV Agusta

Ένα πράγμα για το οποίο δεν είναι γνωστοί είναι η δημιουργία ενός άνετου καθίσματος, με τα άλλα ποδήλατά τους να επικεντρώνονται στη φόρμα και τις επιδόσεις. Το Turismo Veloce κερδίζει αυτή την τάση με ένα κάθισμα με καλές διαστάσεις, με καλά μαξιλάρια που δεν θα σας σκοτώσει μετά από μια μέρα στη σέλα. Είναι το μόνο άνετο MV Agusta στην αγορά!

4 Προηγμένα ηλεκτρονικά

Όπως κάθε άλλη ιταλική μοτοσυκλέτα στην αγορά τώρα, έρχεται γεμάτη με όλη την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, από αδύνατο ευαίσθητο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης έως γρήγορη αλλαγή ταχύτητας πάνω-κάτω. Παίρνει επίσης μια ημι-ενεργή ανάρτηση και κυριολεκτικά όλα φαίνονται και αισθάνονται premium. Η προσοχή τους στη λεπτομέρεια είναι εξαιρετική για αυτό το μοντέλο, το οποίο έχει όλα όσα μπορεί να θέλει ο καθένας.

3 Otrolig Tourer

Όλα τα χαρακτηριστικά που προστίθενται στο γεγονός ότι είναι εκπληκτικά άνετο καθιστούν αυτή τη μοτοσυκλέτα ένα αρκετά καλό tourer. Αυτό που το ξεχωρίζει είναι η ακριβής σπορ αίσθηση, είναι μια μοτοσυκλέτα που εμπνέει εμπιστοσύνη, ελκυστική και πολύ ικανή, κάτι με το οποίο οι έμπειροι αναβάτες θα ενθουσιαστούν.

2 Premium τιμή

Υπάρχει πολλή μοτοσικλέτα εδώ και η MV Agusta περιμένει από εσάς να πληρώσετε για όλα, κάθε τετραγωνική ίντσα της. Όταν χτυπήσετε την πόρτα με αυτό το μηχάνημα κορυφαίων προδιαγραφών, θα αποχωριστείτε περισσότερα από 20.000 $. Αφήστε το να διαρκέσει για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, κοιτάξτε τι μπορείτε να πάρετε με τα ίδια χρήματα και θα καταλάβετε γρήγορα ότι αυτό δεν είναι value for money, αυτό είναι ένα premium μηχάνημα που απαιτεί premium.

1 Ο καλύτερος αθλητικός περιηγητής

Είναι κατά τη γνώμη μας το καλύτερο που μπορεί να αγοράσει ο αθλητικός τουρισμός, μπορεί να τα κάνει όλα και όχι μόνο μπορεί να τα κάνει όλα, αλλά μπορεί να τα κάνει όλα πολύ καλά και με μεγάλη ταχύτητα. Το ότι αυτή η μοτοσυκλέτα δεν έχασε ποτέ την επαφή με τις ρίζες της είναι εμφανές παντού, αλλά το φαρδύ τιμόνι, το άνετο κάθισμα και το ψηλό παρμπρίζ κάνουν μόνο τη διαφορά. Παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του, αλλά το γεγονός ότι αυτό δεν είναι τόσο πολύ πιεσμένο όσο οι άλλες μοτοσυκλέτες θα διατηρήσει σίγουρα τη μηχανική, τα ηλεκτρονικά του, ναι, τελικά είναι ακόμα ιταλικό…

Leave a Comment