Το Suzuki GSX-S1000 GT+ 2022 είναι ένα ισχυρό αλλά οικονομικό Sports Tourer

Η Suzuki είναι παραδοσιακά αρκετά καλή στο να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ποδηλάτων της, ένας τρόπος να μεγιστοποιήσει τα κέρδη και να ελαχιστοποιήσει το κόστος της δαπανηρής διαδικασίας έρευνας και ανάπτυξης. Μπορεί να φαίνεται αρνητικό, αλλά στην περίπτωση του GSX-S1000 έχουμε μια παλιά γυμνή μοτοσυκλέτα που αναγεννιέται ως μια πολύ σχετική μηχανή σπορ τουρισμού. Κάτω από όλα αυτά τα νέα καπό κρύβεται η καρδιά του παλιού K5 Gixxer, μιας σπορ μοτοσυκλέτας που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Είναι προφανώς μειωμένη ισχύς σε σύγκριση με την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε, όταν δεν ήταν ακόμη επιβαρυμένη με τους περιορισμούς εκπομπών που βλέπουμε σήμερα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το GT+ δεν είναι διασκεδαστικό. Η Suzuki είναι ο πρώην πρωταθλητής αυτού,

Το GSX-S1000GT+ έχει ένα υπέροχο inline 4

Όταν το K5 κυκλοφόρησε το 2005, ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, όχι επειδή είχε την καλύτερη ανάρτηση ή πλαίσιο, όλα αυτά ήταν καλά. Αυτό όμως που το έκανε ξεχωριστό ήταν αυτός ο βρωμερός κινητήρας των 180 ίππων. Εκείνη την εποχή, άλλες μάρκες πάλευαν να βγάλουν 160 αξιόπιστους ίππους, οπότε το να το βγάλεις ήταν πολύ σαν να φέρνεις ένα όπλο σε μια μάχη με μαχαίρια. Τότε δεν υπήρχε τίποτα εκλεπτυσμένο σε αυτό, απλώς ακατέργαστη ισχύς που οδήγησε το σημείο στο σπίτι.

Με το πέρασμα των χρόνων τα πράγματα άλλαξαν, έγινε πιο εκλεπτυσμένο και τελικά αντικαταστάθηκε πριν από αρκετά χρόνια με ένα ολοκαίνουργιο Gixxer, αλλά ο αγαπημένος κινητήρας έζησε στη γκάμα GSX-S1000 χωρίς κόκαλα. Έχει χάσει μερικά άλογα στην πορεία χάρη στους αυστηρότερους νόμους για τις εκπομπές ρύπων σε όλο τον κόσμο, αλλά εξακολουθεί να αποδίδει 150 ίππους, περισσότερο από ό,τι μπορούν να αντέξουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Το GSX-S1000GT+ συνοδεύεται από ένα εκτεταμένο πακέτο ηλεκτρονικών

Ο κινητήρας του μπορεί να έχει μια ιστορία προέλευσης, αλλά το υπόλοιπο της μοτοσυκλέτας είναι αρκετά ενημερωμένο και με αυτό το τελευταίο πακέτο τουρισμού φαίνεται τόσο καλό όσο ποτέ. Οι μοτοσυκλέτες GSX-S έχουν δει τακτικές ενημερώσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κυρίως στο υλικό τους, για το 2022 το GT+ αποκτά επίσης ηλεκτρονικά τελευταίας τεχνολογίας. Παίρνει οθόνη TFT 6,5 ιντσών, αλλά για όσους αγαπούν το παραδοσιακό στροφόμετρο της Suzuki, μην φοβάστε, απλώς το ψηφιοποίησαν.

Η χρήση του TFT είναι η συνηθισμένη συρμάτινη διαδρομή, αλλά το Suzuki περιλαμβάνει μερικά άλλα πράγματα για τα οποία άλλοι κατασκευαστές τείνουν να σας κάνουν να πληρώσετε επιπλέον. Διαθέτει αμφίδρομη γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων, κάτι που θα αφήσουν ακόμη και τα premium ποδήλατα στο φύλλο προαιρετικών ταχυτήτων. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένες τσάντες και ένα αρκετά αξιοπρεπές παρμπρίζ, οι τρόποι οδήγησης είναι επίσης αναζωογονητικά απλοί με μόνο τρεις: Active, που είναι ουσιαστικά sport mode, Basic,

Το GSX-S1000GT+ προσφέρει απαράμιλλη αξία

Λίγα ποδήλατα στην αγορά προσφέρουν αυτού του είδους την αξία, παρόμοια ποδήλατα τουρισμού κοστίζουν πάνω από 20.000 $, μπορείτε να πάρετε αυτό το πλήρες Suzuki για κάτω από 15.000 $. ΣΧΕΤΙΚΟ: Εδώ είναι οι 10 καλύτερες μοτοσυκλέτες Sport Touring και GT στην αγορά αυτή τη στιγμή Μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν κάποια παλαιότερα εξαρτήματα εδώ κι εκεί, αλλά ως επί το πλείστον όλα φαίνονται και αισθάνονται σαν να είναι στο επάνω ράφι. Αποτελεί μια απίστευτα ελκυστική πρόταση, με τον μόνο πραγματικό ανταγωνιστή να είναι το Kawasaki Concours 14, και ακόμη και αυτό θα σας κάνει να επιστρέψετε περίπου 2.000 $ περισσότερα. Πείτε ό,τι θέλετε για την ξεπερασμένη σειρά προϊόντων της, αλλά η Suzuki σίγουρα ξέρει πώς να υπονομεύσει τον ανταγωνισμό. 

Είναι το απόλυτο τέρας μιας μοτοσικλέτας για αυτήν την τιμή και θα κάνει τα πολύ πιο ακριβά μηχανήματα να αισθάνονται λίγο βαρετά και να φαίνονται λίγο ανόητα, αν έχετε ποτέ την ευκαιρία να τα οδηγήσετε πίσω με πλάτη. Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι είναι πραγματικά στον πρώτο χρόνο του, το πλαίσιο, η ανάρτηση και ο κινητήρας είναι όλα αποδεδειγμένα, αλλά ποτέ δεν έχουν συνδυαστεί με όλα αυτά τα νέα ηλεκτρονικά, οπότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να υπάρξουν κάποια προβλήματα οδοντοφυΐας. ούτως ή άλλως, αλλά δεν μπορούμε να δούμε ότι η διαπραγμάτευση είναι πολύ καλή όταν η συμφωνία είναι τόσο καλή.

Leave a Comment