Το Ducati Museum and Factory Tour ανοίγει ξανά με πλήρες ωράριο για αυτοπροσώπως επισκέπτες

Ήδη το 1926, ο Antonio Cavalieri Ducati και οι τρεις γιοι του Adriano, Marcello και Bruno ίδρυσαν μια εταιρεία στη Μπολόνια που ασχολούνταν με την παραγωγή σωλήνων κενού, συμπυκνωτών και άλλων εξαρτημάτων ραδιοφώνου. Με το όνομα Societa Scientifica Radio Brevetti Ducati (τώρα ονομάζεται Ducati), η εταιρεία τα πήγε καλά τα επόμενα χρόνια πριν γίνει επαναλαμβανόμενος στόχος βομβαρδισμών των Συμμάχων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά περίπου την ίδια εποχή, ο Aldo Farinelli, μέρος μιας μικρής τουρινέζικης εταιρείας SIATA (Societa Italiana per Applicazioni Tecniche Auto-Aviatorie), εργαζόταν για την ανάπτυξη ενός μικρού κινητήρα με ράβδο ώθησης για τοποθέτηση σε ποδήλατα.

Τόσο μεγάλα μυαλά που ενώθηκαν οδήγησαν στην αναβίωση της Ducati τα χρόνια που ακολούθησαν. Η άμεση επιτυχία σημείωσε την εισαγωγή ορισμένων κλασικών μοτοσυκλετών Ducati. Αν και οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μην είχαμε δει αυτά τα κλασικά από πρώτο χέρι τότε, η ιταλική μάρκα μοτοσυκλετών δίνει στους θαυμαστές της την ευκαιρία να ξαναζήσουν τη νοσταλγία και την εμπειρία της κατασκευής κινητήρων. Ακούγεται σαν μουσική στα αυτιά σας; Αναγνωρίζουμε αυτό το συναίσθημα. Τα περίφημα μουσεία και οι περιηγήσεις στο εργοστάσιο της Ducati άνοιξαν ξανά με πλήρη απασχόληση για τους επισκέπτες.

Το Μουσείο Ducati είναι πλέον ανοιχτό για τους επισκέπτες

Στην καρδιά της Μπολόνια της Ιταλίας, το Μουσείο Ducati προσφέρει μια εμπειρία 360 μοιρών για τους λάτρεις της Ducati. Το Μουσείο Μοτοσικλέτας ιδρύθηκε το 1998 και φιλοξενεί μια συλλογή από μοτοσυκλέτες και τρόπαια Ducati. Καλύπτει κάθε μικρή λεπτομέρεια για την ιστορία της Ducati. Από το παρελθόν στο μέλλον, καθώς και τις προκλήσεις, την επιτυχία, το όραμα και την αποφασιστικότητα της εταιρείας, το μουσείο σας δίνει μια ματιά στην 90χρονη ιστορία της ιταλικής μάρκας μοτοσυκλετών.

Η ιταλική μάρκα ήταν πάντα γνωστή για τον συνδυασμό στυλ και επιδόσεων και το μουσείο θα σας δώσει μια παρόμοια ατμόσφαιρα. Η αποκλειστική εμπειρία 360 μοιρών της Ducati είναι για εσάς που είστε παθιασμένοι με τις μοτοσυκλέτες Ducati. Έχει σχεδιαστεί για να αφηγηθεί την ιστορία της πλούσιας ιστορίας της ιταλικής μάρκας μοτοσυκλετών χρησιμοποιώντας τέσσερις διαφορετικές διαδρομές.

Πρώτα είναι κάτι που ονομάζεται “Στιγμές Ducati”. Η Ducati Moments μιλάει για όλα τα σχετικά γεγονότα, τους ανθρώπους και τις καινοτομίες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του ιταλικού κολοσσού της μοτοσικλέτας. Θα ανακαλύψετε επίσης ενδιαφέροντα στοιχεία για τα πιο εμβληματικά ποδήλατα της εταιρείας, όπως το Scrambler, τη σειρά Monster και άλλα. Θα μάθετε γιατί η Ducati συνδέεται τόσο έντονα με το χρώμα «Κόκκινο» και περίπλοκες λεπτομέρειες όπως η πρώτη νίκη της εταιρείας στο MotoGP. Στη συνέχεια, το «The Origins» αφηγείται τα πρώτα είκοσι χρόνια στις αρχές του 20ου αιώνα όταν ο Antonio Cavalieri Ducati ίδρυσε την εταιρεία και τα γεγονότα που ακολούθησαν.

Ακολουθεί ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ιστορία των μοτοσυκλετών Ducati. Ονομάζεται “Η ιστορία των οδικών μοτοσυκλετών”, αυτή η διαδρομή καλύπτει τα 20 πιο εμβληματικά μοντέλα που έχουν κάνει την ιστορία της Ducati αξέχαστη. Αυτές οι 20 μοτοσυκλέτες διανέμονται σε 4 διαφορετικές αίθουσες του μουσείου. Είναι αυτονόητο ότι όλες αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι εκπληκτικές. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η τελευταία διαδρομή ονομάζεται “Ducati History In Competitions”.

 Αυτή η αφηγηματική διαδρομή βασίζεται στην έκθεση μιας μεγάλης συλλογής αγωνιστικών μοτοσυκλετών. Κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα αφηγείται μια διαφορετική ιστορία ενός αναβάτη και της νίκης του στο παρελθόν. Εκτίθενται επίσης μερικά τρόπαια και αγωνιστικές στολές που ανήκουν σε μερικούς μεγάλους πρωταθλητές στην ιστορία της Ducati. Η ιστορία της Ducati στους αγώνες.

Αυτή η αφηγηματική διαδρομή βασίζεται στην έκθεση μιας μεγάλης συλλογής αγωνιστικών μοτοσυκλετών. Κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα αφηγείται μια διαφορετική ιστορία ενός αναβάτη και της νίκης του στο παρελθόν. Εκτίθενται επίσης μερικά τρόπαια και αγωνιστικές στολές που ανήκουν σε μερικούς μεγάλους πρωταθλητές στην ιστορία της Ducati. Η ιστορία της Ducati στους αγώνες. Αυτή η αφηγηματική διαδρομή βασίζεται στην έκθεση μιας μεγάλης συλλογής αγωνιστικών μοτοσυκλετών. Κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα αφηγείται μια διαφορετική ιστορία ενός αναβάτη και της νίκης του στο παρελθόν.

Ξενάγηση στο εργοστάσιο της Ducati

Αν βρεθείτε ποτέ στη Μπολόνια της Ιταλίας, μια επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ducati είναι απαραίτητη. Ήταν η έδρα της Ducati από την έναρξή της το 1936. Είναι αυτή η τοποθεσία όπου οι περισσότερες μοτοσυκλέτες Ducati σχεδιάζονται, συναρμολογούνται και στη συνέχεια αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο. Το να τα ζήσεις όλα θα ήταν απλά σουρεαλιστικό. Κατά την περιήγησή σας στο εργοστάσιο, θα σας συνοδεύει ένας από τους οδηγούς της Ducati.

Ο ξεναγός θα σας δείξει όλα όσα συμβαίνουν στο εργοστάσιο: πού και πώς σχεδιάζονται τα ποδήλατα, το μηχανολογικό τμήμα, το χώρο συναρμολόγησης του κινητήρα της Ducati, τις ρυθμίσεις συναρμολόγησης και τους χώρους δοκιμών και αποστολής. Από την επαναλειτουργία του, το μουσείο της Ducati και οι περιηγήσεις στο εργοστάσιο είναι διαθέσιμες επτά ημέρες την εβδομάδα, εκτός από τις επίσημες αργίες. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για την είσοδο στο μουσείο με μόλις 17 €. Τα παιδιά κάτω των 11 ετών έχουν δωρεάν πρόσβαση στο μουσείο.

Leave a Comment