Η Royal Enfield Meteor 350 είναι η φθηνότερη μοτοσικλέτα cruiser που μπορείτε να αγοράσετε στις ΗΠΑ

Στην Αμερική, η Royal Enfield έχει κάνει πάταγο με το νέο της Meteor 350. Πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της στα τέλη του 2020, αυτή η μοτοσικλέτα cruiser κοστίζει μόλις μεταξύ 4.686 $ – 4.886 $ ανάλογα με την επένδυση, καθιστώντας την την πιο προσιτή επιλογή στην Αμερική μεταξύ των μοτοσικλετών cruiser. Πολλά σχετικά με αυτό το ποδήλατο έχουν βελτιωθεί και τροποποιηθεί για αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα, ενώ η νέα τεχνολογία έχει επίσης ενσωματωθεί στο Royal Enfield Meteor 350. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τιμές του Meteor 350, καθώς και ποια χαρακτηριστικά είναι πιο δημοφιλή μεταξύ αναβάτες.

Meteor 350: Μια βόλτα με καλή αποδοχή

Το κοινό φαίνεται να σκέφτεται καλά το Royal Enfield Meteor 350 αφού πραγματοποίησε αρκετές δοκιμαστικές βόλτες. Έχει σημειωθεί ότι έχει αξιοθαύμαστη απόδοση σε καλά ασφαλτοστρωμένους δρόμους, αν και η απόδοσή του ολισθαίνει λίγο σε βρεγμένους και χωματόδρομους. Έχει αναφερθεί πώς ο οδηγός αποκτά μια άνετη θέση, χάρη στα χαμηλά όρθια καθίσματα, τα στρατηγικά τοποθετημένα τιμόνια και τα πόδια που μπορούν να κινηθούν προς τα εμπρός, με το πεντάλ αλλαγής ταχυτήτων που επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί είτε το πόδι είτε τη φτέρνα για να μετακινείται.

Το Meteor 350 είναι μια ομαλή οδήγηση, που λειτουργεί χωρίς πολλές παρεμβολές κραδασμών από τον κινητήρα που κανονικά θα ήταν αισθητές μέσα από το κάθισμα και το τιμόνι. Ωστόσο, οι υψηλότερες ταχύτητες τείνουν να παράγουν περισσότερους κραδασμούς, αν και εξακολουθούν να είναι κάπως χαμηλές σε σύγκριση με άλλες μοτοσυκλέτες.

Η ανάρτηση επαινείται επίσης για το ότι είναι συμπαγής, δεν φτάνει ποτέ στο κάτω μέρος και η οικονομία καυσίμου είναι επίσης αρκετά αποδοτική. Ενώ το Meteor 350 δεν ασφαλίζει τις αποσκευές τόσο καλά όσο ελπίζουν οι αναβάτες, σε αντίθεση με το μοντέλο των Ιμαλαΐων, η απόσταση από το έδαφος είναι αρκετή για τους αναβάτες να ταξιδεύουν χωρίς να είναι πολύ χαμηλά στο έδαφος, ακόμη και όταν οδηγούν εκτός δρόμου. Τούτου λεχθέντος, το Meteor 350 δεν έχει σχεδιαστεί για οδήγηση εκτός δρόμου, καθώς είναι κατά κύριο λόγο μια μοτοσικλέτα τουρισμού. Το Meteor έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα, με το Royal Enfield να αναφέρει 8.000 κρατήσεις σε ένα μήνα.

Το Meteor 350 έχει παγκόσμια απήχηση

Αυτό που αρχικά θεωρήθηκε ως ένα ποδήλατο αποκλειστικά για την Ασία εξαπλώθηκε σύντομα στην Ευρώπη και στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο. Σχεδιασμένο ως αντικατάσταση του Thunderbird, ο μικρός του κυβισμός σε συνδυασμό με την έλλειψη ισχύος έδινε την εντύπωση ότι προοριζόταν αποκλειστικά για άφιξη στις ασιατικές αγορές. Η Royal Enfield έχει κάνει τα πάντα για να εκτροχιάσει αυτή την εντύπωση, καθώς τα δύο κέντρα μηχανικής της στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Chennai της Ινδίας έχουν συνεργαστεί για το Meteor 350, καθιστώντας το περισσότερο ένα ευρωπαϊκό μοντέλο.

Η μοτοσυκλέτα στοχεύει να γίνει παγκόσμια με την κλίμακα και την απήχησή της, καθώς η Royal Enfield θέλει να γίνει παγκόσμιος κατασκευαστής μοτοσυκλετών. Για να προστεθεί η εγκυρότητα σε αυτό το σημείο, το Meteor 350 είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα που έχει κατασκευάσει η Royal Enfield και συμμορφώνεται με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro 5. 

Είναι επίσης αρκετά προσιτό και προσφέρεται να είναι ένα φιλικό προς το χρήστη μοντέλο εισαγωγικού επιπέδου για νέους αναβάτες. Όσον αφορά την τιμή, το Meteor 350 μπορεί να κοστίζει από 4.686 έως 4.886 δολάρια, ανάλογα με το μοντέλο που θα αγοραστεί. Το Fireball είναι το φθηνότερο μοντέλο, το Stellar βρίσκεται στη μεσαία κατηγορία, ενώ το Supernova είναι το πιο εμφανίσιμο και ακριβότερο μοντέλο. Αν και υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές χρώματος, διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο. Για παράδειγμα, το Fireball έρχεται σε κίτρινο ή κόκκινο, το Stellar σε κόκκινο, μπλε ή μαύρο και το Supernova σε μπλε ή καφέ.

Συναρπαστικές εσωτερικές λειτουργίες του Meteor 350

Ένας ολοκαίνουργιος, αερόψυκτος τετράχρονος κινητήρας βρίσκεται στο επίκεντρο των εσωτερικών λειτουργιών του Meteor 350 και γίνεται όλο και πιο νέος από εκεί. Για παράδειγμα, το πλαίσιο είναι γνωστό για την αντοχή και τη δύναμή του, ξεπερνώντας τους προκατόχους του. Κατασκευάστηκε επίσης για σταθερότητα και ευελιξία χωρίς να θυσιάζει την άνεση. Αυτό το νέο πλαίσιο επιτρέπει επίσης καλύτερες στροφές και οδήγηση στους δρόμους της πόλης.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού καυσίμου παρέχει ομαλή και κατανοητή ισχύ και η ροπή του είναι κυρίως στο κάτω μέρος. Παράγει 19,9 ft-lbs ροπής και 20 ίππους. Επίσης, το αντίβαρο κάνει τον κινητήρα πολύ πιο λείο σε σύγκριση με άλλα μονοκύλινδρα μοντέλα Royal Enfield. Διατίθενται ζάντες αλουμινίου και διπλό πλαίσιο κάτω σωλήνα μαζί με τηλεσκοπική ανάρτηση μπροστινού πιρουνιού. Τα μπροστινά και πίσω δισκόφρενα διαθέτουν ABS δύο καναλιών στάνταρ, και στη συσκευασία περιλαμβάνεται κιβώτιο πέντε σχέσεων. Το ρεζερβουάρ του Meteor 350 χωράει σχεδόν τέσσερα λίτρα καυσίμου.

Meteor 350: Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας κάνουν το ντεμπούτο τους εδώ, αν και η μοτοσυκλέτα στο σύνολό της δεν δίνει έμφαση στην τεχνολογία. Η Royal Enfield δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το σύστημα πλοήγησης Tripper, αν και αποφάσισαν ότι το Meteor 350 ήταν ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Το Tripper παρέχει οδηγίες στροφή προς στροφή μέσω ενός διαισθητικού συστήματος απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο.

Δύο στρογγυλές οθόνες βρίσκονται μπροστά από το τιμόνι, οι οποίες δείχνουν πλοήγηση και άλλες λειτουργίες, όπως το επίπεδο καυσίμου. Τούτου λεχθέντος, το ταχύμετρο εξακολουθεί να είναι αναλογικό. Η Royal Enfield έχει επίσης τις δικές της εφαρμογές που επιτρέπουν στα smartphone να χρησιμοποιούν Bluetooth για να συνδέονται με τα ποδήλατα.

Leave a Comment