Ανασκόπηση BMW S 1000 RR 2022: Ακατέργαστες επιδόσεις με τρελή τεχνολογία

Υπάρχουν επίπεδα απόδοσης. Ενώ όλοι αγαπάμε την ταχύτητα και θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα ποδήλατά μας, όλα αλλάζουν όταν ψάχνουμε για το επόμενο ποδήλατο δρόμου μας. Αντί να αναζητούμε ακατέργαστη ισχύ, αρχίζουμε να προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ τεχνικού ελέγχου και απόδοσης. Η BMW μπόρεσε να συλλάβει τέλεια αυτή την ισορροπία με πολλές από τις μοτοσυκλέτες της και η BMW S 1000 XR που εξετάσαμε πρόσφατα είναι ο μάρτυρας της. Αλλά κάθε τόσο αυτή η τέλεια ισορροπία πετιέται εντελώς έξω από το παράθυρο και το επίκεντρο γίνεται δημιουργώντας ένα τέρας απόδοσης που δεν σεβάζεται τους δρόμους. Αυτή ήταν η εμπειρία μας με την BMW S 1000 RR του 2022. Αφού το οδηγήσαμε για δύο εβδομάδες, επιτέλους ξέρουμε σε τι είναι καλό αυτό το ποδήλατο και σίγουρα ξέρουμε τι δεν είναι.

BMW S1000RR 2022

4-κύλινδρος κινητήρας υψηλών στροφών ABS και σύστημα πέδησης ABS Pro Ρυθμιζόμενος κινητήρας απόσβεσης ανάρτησης/Μοτέρ: 4κύλινδρος/ελαιοψυκτικός 4-κύλινδρος εν σειρά 999cc Ιπποδύναμη: 205 στις 13.000 RPM Ροπή: 83 lb-in-ft @1 Κιβώτιο ταχυτήτων RWD: Σταθερή – Mesh 6-τάχυτη επιτάχυνση που σταματά την καρδιά πάνω από 8K RPM Ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις αναβάτη Γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων με ή χωρίς συμπλέκτη Προηγμένη τεχνολογία απόδοσης Εξαιρετικά επιθετική σχεδίαση Κάθισμα χωρίς μαξιλάρι Επιθετική θέση οδήγησης

BMW S1000RR 2022

Στην κορυφή της σειράς μοτοσυκλετών της BMW βρίσκονται δύο μοτοσυκλέτες που κρατούν τα κλειδιά για τις σπαραχτικές επιδόσεις: η M 1000 RR και η S 1000 RR. Το M 1000 RR είναι πολύ κοντά στην έκδοση S, αλλά με περισσότερη δύναμη, περισσότερη ροπή, λιγότερο βάρος και καλύτερα φρένα. Μπορεί να ακούγεται σαν να έχουμε δημιουργήσει το σκηνικό για να γκρεμίσουμε το S 1000 RR μερικές βαθιές, αλλά αυτό δεν συμβαίνει σχεδόν καθόλου. Εάν το S 1000 RR είναι Godzilla, τότε το M 1000 RR είναι Mechagodzilla. Είναι και τα δύο τέρατα, αλλά το ένα είναι το πιο δυνατό τέρας. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε μια σπορ μοτοσυκλέτα που αξίζει τον δρόμο, επιλέξαμε το S 1000 RR για να δούμε τι μπορεί να κάνει και πώς εξελίχθηκε με τα χρόνια. Η BMW S 1000 RR 2022 ξεπερνά τα όρια της απόδοσης πέρα ​​από τις ικανότητες των περισσότερων αναβατών, ωστόσο εξακολουθεί να προσφέρει αρκετή τεχνολογία που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ξεπεράσει τα δικά του όρια. Με τιμή εκκίνησης 16.995 $, το S 1000 RR προσφέρει περισσότερες επιδόσεις από όσες θα χρειαστείτε ποτέ, αλλά άφθονη διασκέδαση που θα θέλετε απεγνωσμένα.

BMW S 1000 RR Design 2022

Το 2022 S 1000 RR προσφέρει μια πραγματικά αθλητική σχεδίαση χωρίς τίποτα άλλο από χαρακτηριστικά απόδοσης παντού. Η BMW τροποποίησε τη σχεδίαση πλαισίου και καλύμματος για να δημιουργήσει μια εργονομικά εστιασμένη θέση καθίσματος. Το μπροστινό μέρος είναι επιθετικά ομαλό, με αιχμηρούς προβολείς LED που όχι μόνο βελτιώνουν τη σχεδίαση, αλλά και αυξάνουν σημαντικά την ορατότητα.

Το πίσω μέρος έχει ενδείξεις LED, πίσω φώτα και φώτα φρένων, όλα όμορφα συσκευασμένα. Ολόκληρο το σχέδιο είναι απλώς ένας συνδυασμός εκλεπτυσμένων υλικών αναμεμειγμένων με ακατέργαστες πτυχές, όπως ο καθαρός σωλήνας εξάτμισης που ξεκινά με ακατέργαστο μέταλλο στο κάτω μέρος και τελειώνει με ένα υπέροχο κομμάτι. Το 2022 S 1000 RR διατίθεται σε τρεις χρωματικές επιλογές: Mineral Grey Metallic, Black Storm Metallic και το εμβληματικό λευκό, κόκκινο και μπλε χρωματικό συνδυασμό. Κάθε χρώμα φαίνεται να αλλάζει εντελώς τη στάση της μοτοσυκλέτας, και ενώ το λευκό, το κόκκινο και το μπλε φωνάζουν BMW, το ολόλευκο δίνει σε αυτό το ποδήλατο μια αναμφισβήτητα μυστηριώδη συμπεριφορά. Συνολικά, αυτό είναι ένα επιθετικό σχέδιο σπορ μοτοσυκλέτας, αν υπήρχε ποτέ.

Τεχνολογία BMW S 1000 RR 2022

Αν και το S 1000 RR μοιάζει με μηχάνημα που βασίζεται σε πίστα, εξακολουθεί να διαθέτει όλη την τεχνολογία που είναι χρήσιμη στο δρόμο. Οι περισσότερες από τις πρακτικές λειτουργίες βρίσκονται στην οθόνη TFT 6,5 ιντσών. Ο τροχός ελέγχου BMW στην αριστερή πλευρά του τιμονιού πλοηγείται εύκολα στο σύστημα, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας, τις θερμοκρασίες του κινητήρα, την κατανάλωση καυσίμου, το εύρος καυσίμου και άλλα σημαντικά δεδομένα κινητήρα. Μέσω του ίδιου συστήματος, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών χειριστηρίων απόσβεσης ανάρτησης, κάνοντας αισθητή διαφορά σε διαφορετικές επιφάνειες δρόμου.

Η λειτουργία Race σάς δίνει τον πλήρη έλεγχο της μοτοσυκλέτας και σκληραίνει την ανάρτηση, επιτρέποντάς της να προσαρμόζεται στις συνθήκες του δρόμου εντός 10 ms, ενώ το Road ή Dynamic κάνει τη διαδρομή λίγο πιο ομαλή και προσθέτει όλα τα χαρακτηριστικά οδικής ασφάλειας, όπως το Wheelie Control. Η λειτουργία βροχής είναι η πιο ασφαλής και συντηρητική μελωδία. Οι αναβάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν μεταξύ των λειτουργιών RACE Pro 1, RACE Pro 2 και RACE Pro 3, οι οποίες είναι προσαρμόσιμες όσον αφορά την απόκριση στο γκάζι, το φρενάρισμα κινητήρα, τον έλεγχο πρόσφυσης, τον έλεγχο τροχών, το ABS και το ABS Pro για να σας προσφέρουν ακριβώς τη βόλτα που χρειάζεστε.

Κινητήρας και επιδόσεις BMW S 1000 RR 2022

Η BMW S 1000 RR του 2022 έχει την τερατώδη φήμη της από τον υδρόψυκτο 4κύλινδρο σε σειρά 4χρονο κινητήρα. Αυτός ο κινητήρας έχει τέσσερις βαλβίδες τιτανίου ανά κύλινδρο και έχει κυβισμό 999 cc, ενώ διαθέτει μια σειρά από εξαιρετικά προηγμένα εξαρτήματα. Ο 4κύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων σταθερού πλέγματος και συμπλέκτη πολλαπλών δίσκων. Το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει τεχνολογία γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων, η οποία σας επιτρέπει να αλλάζετε ταχύτητα με αστραπιαία ταχύτητα και χωρίς συμπλέκτη εάν θέλετε.

Το S 1000 RR αποδίδει 205 ίππους στις 13.000 RPM και 83 lb-ft ροπής στις 11.000 RPM, με κόκκινη γραμμή RPM 14.600 RPM. Συνδυάστε το με το γεγονός ότι το ποδήλατο ζυγίζει μόλις 427 λίβρες όταν είναι εξοπλισμένο με το πακέτο M, και μπορείτε μόνο να φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα. Στα χαρτιά, το S 1000 RR φαίνεται ότι τα κάνει όλα σωστά, αλλά πώς τα πάει στο δρόμο;

BMW S 1000 RR 2022 First Ride Review

Πριν ακόμη καθίσετε στο S 1000 RR, θα παρατηρήσετε αυτή την έντονα επιθετική ατμόσφαιρα που πηγάζει από αυτό. Αυτό ενισχύεται μόνο όταν το οδηγείτε. Η θέση του καθίσματος είναι εξαιρετικά επιθετική, με καλά υποστηρικτικό κάθισμα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτό το κάθισμα είναι απίστευτα σκληρό, μοιάζει σαν να κάθεσαι στο σώμα σου.

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα μαξιλάρι σε αυτό. Παρά την επιθετική θέση οδήγησης, η τοποθέτηση των ποδιών και του ψηλού ρεζερβουάρ σάς δίνει την ελευθερία να είστε σχετικά άνετα σε χαμηλές ταχύτητες, καθώς το πίσω μέρος παρέχει τη δική του απόσβεση. Εάν κλειδώσετε τους αγκώνες σας, σύντομα θα νιώσετε το άγχος στους καρπούς σας. Είναι καλύτερο να χαλαρώσετε και, ενδεχομένως, ακόμη και να ακουμπήσετε το στήθος σας στη δεξαμενή. Στις χαμηλές ταχύτητες, το S 1000 RR είναι απίστευτα ζωηρό και παιχνιδιάρικο. 

Αν και θα οδηγείτε ένα ποδήλατο 205 ίππων, είναι πραγματικά εύκολο στην οδήγηση. Ο διαχωρισμός των λωρίδων στα κόκκινα φώτα δεν ήταν ποτέ εύκολος, και ακόμη και όταν έχει κόσμο, μπορείτε να διπλώσετε τους πλαϊνούς καθρέφτες και να περάσετε από τα πιο στενά μέρη. Η επιτάχυνση είναι εντυπωσιακή στις χαμηλές στροφές, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η μοτοσυκλέτα ζει πάνω από τις 8.000 σ.α.λ. 

Να είστε σίγουροι, κάτω από αυτό το σημάδι στροφών, δεν μπορούν να σας προλάβουν πολλά οχήματα και μπορείτε εύκολα να ξεφύγετε από κάθε πρόβλημα στο δρόμο. Αλλά ο πραγματικός χαρακτήρας «RR» ζωντανεύει πέρα ​​από τις 8.000 σ.α.λ. Μόλις χτυπήσετε 8K RPM η μοτοσυκλέτα αισθάνεται σχεδόν αναγκασμένη καθώς αλλάζει εντελώς χαρακτήρα. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε αυτό το σημείο είναι να παραμείνετε, να μείνετε χαμηλοί και να σκεφτείτε γρήγορα. Οι 8.000 σ.α.λ. έως τις 13.000 σ.α.λ. σίγουρα δεν είναι για τους αδύναμους. αθλητικές επιλογές ποδηλάτων στην αγορά, αυτό ξεχωρίζει.

Η σόλο μοτοσυκλέτα μας ήρθε με την ανάρτηση DDC, η οποία διατίθεται στο πακέτο M. Προσαρμόζονται σε διαφορετικές συνθήκες του δρόμου πιο γρήγορα από ό,τι φαντάζεστε. Στους στριφογυριστούς δρόμους, το S 1000 RR σου δίνει αυτοπεποίθηση. Κάθε φορά που προσπαθείτε να ξεπεράσετε τα όρια, μπορείτε σχεδόν να το ακούσετε να λέει, “αυτό είναι το μόνο που έχετε;” Απλώς η ανάρτηση είναι σαν να γίνεται σωστή σε κάθε στροφή. 

Ακόμη και στη λειτουργία Race, μπορεί να είναι λίγο ανώμαλο για την πλεύση. Το μοντέλο του 2022 έρχεται με ένα νέο σύστημα πέδησης που σταματά πραγματικά αυτό το ποδήλατο με μια δεκάρα. Δοκιμάσαμε τα φρένα και είναι σχεδόν αδύνατο να μπλοκάρουμε τα πίσω ελαστικά. Τα συστήματα ABS και ABS Pro λειτουργούν άψογα στα διάφορα προγράμματα οδήγησης. Η ισορροπία μεταξύ πέδησης, ανάρτησης και ρύθμισης πλαισίου καθιστά πραγματικά αυτή τη μοτοσυκλέτα μία από τις πιο ικανές σπορ μοτοσυκλέτες εκεί έξω.

Ωστόσο, μην αισθάνεστε πολύ άνετα, γιατί το S 1000 RR θα συνεχίσει να σας πιέζει και όσο συνεχίζετε να αισθάνεστε σίγουροι, θα συνεχίσετε να το πιέζετε. Τότε είναι που μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Αν και αυτή η μοτοσυκλέτα έχει αρκετή τεχνολογία για να κάνει οποιονδήποτε αναβάτη να αισθάνεται επαγγελματίας, όταν συμβαίνουν λάθη είναι μερικές φορές πολύ δύσκολο να διορθωθούν, γι’ αυτό δεν μπορούμε να προτείνουμε αυτό το ποδήλατο σε αρχάριους. Εάν είστε αρχάριος, υπάρχουν πολλές επιλογές για εσάς. απλά όχι αυτό. Συνολικά, το 2022 S 1000 RR είναι ένα θηρίο στο δρόμο. θέλει απλώς να πηγαίνει γρήγορα όλη την ώρα.

Το σημείο

Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πόσα χαμόγελα φέρνει αυτή η μοτοσυκλέτα. Το S 1000 RR έχει τη δύναμη να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα και απογοητευμένοι, αλλά σας αλλάζει εντελώς μόλις αρχίσετε να χτυπάτε στις στροφές. Το κάθισμα είναι άβολο και η θέση οδήγησης είναι πολύ επιθετική, αλλά ποιος νοιάζεται όταν μπορείς να οδηγήσεις ένα ποδήλατο που μπορεί πραγματικά να σε τρομάξει; Το μυαλό συνήθως θέλει κάτι διαφορετικό από την καρδιά, και αυτό δεν είναι διαφορετικό.

Το μυαλό μας λέει, “αυτό είναι ένα ποδήλατο πίστας και δεν έχει λόγο να είναι στο δρόμο”, ενώ η καρδιά μας ουρλιάζει, “πάμε!” Στην πραγματικότητα, αυτή η μοτοσυκλέτα προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα χρειάζεται ο μέσος αναβάτης του δρόμου, μπορεί να χρησιμοποιήσει σε δημόσιους δρόμους ή ακόμα και να ξέρει. Οδηγούσα αυτό το ποδήλατο σκληρά, αλλά ένιωσα ότι δεν άρχισα καν να ξύνω την επιφάνεια του δρόμου. Το S 1000 RR ανήκει στην πίστα. Λοιπόν, πρέπει να αγοράσετε την BMW S 1000 RR του 2022; Ναι, ένα εκατομμύριο φορές ναι αν σκοπεύετε να το πάρετε στην πίστα. 

Εάν πιστεύετε ότι θέλετε την πιο πρόσφατη και καλύτερη μοτοσικλέτα να πηγαίνετε στη δουλειά σας καθημερινά, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι μισείτε τη ζωή σας και θα πληρώνετε υπερβολικά για λειτουργίες που δεν θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να βρείτε ένα πιο άνετο και φθηνότερο σπορ ποδήλατο για αυτό το σκοπό. Είναι άβολο και ειλικρινά, είναι πλήρης υπερβολή για τους δρόμους (υπάρχουν πραγματικά άνετα αθλητικά ποδήλατα εκεί έξω). 

Για να μην αναφέρουμε το S 1000 RR είναι βέβαιο ότι θα σας δελεάσει να ξεπεράσετε τα όριά σας όλο και περισσότερο, κάτι που είναι μια συνταγή για καταστροφή στο δρόμο και για το οδηγικό σας ιστορικό. Εάν είστε έμπειρος αναβάτης και ξέρετε πώς να ελέγχετε τον εαυτό σας, καθώς και να χειρίζεστε μερικές από τις πιο γρήγορες μοτοσυκλέτες στον κόσμο, τότε αυτή η μοτοσυκλέτα θα σας προσφέρει πολύ περισσότερα χαμόγελα ανά γαλόνι από μίλια.

Leave a Comment