Αναθεώρηση BMW F 900 XR 2022: Ένα μεσαίο βάρος με πολλά καπέλα

Η BMW F 900 XR έλαβε την τελευταία της σημαντική ενημέρωση το 2020 και σημειώσαμε τις ολόπλευρες δυνατότητες του νέου μοντέλου στην πρώτη μας κριτική εμφάνισης. Περάσαμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες δοκιμάζοντας το μοντέλο του 2022 και τα λόγια μας, με υπευθυνότητα, κόβοντας την κίνηση στο γάλα, τις ρεματιές το πρωί της Κυριακής και ακόμη και κάνοντας μερικές κρουαζιέρες δύο φορές στο πίσω μέρος . 

Εν ολίγοις, βρήκαμε ότι η F 900 XR είναι αρκετά καλή σε όλα. Εντάξει, δεν είναι γρήγορο και ο μπροστινός τροχός 17 ιντσών δεν προσκαλεί περιπέτειες εκτός δρόμου. Ωστόσο, είναι ένας αρκετά αξιόπιστος υποψήφιος σχεδόν για οτιδήποτε άλλο. Αν και η BMW το συνδύασε με τα μοντέλα Adventure, υποπτεύομαι ότι η κατηγοριοποίηση της F 900 XR αποτελεί πρόκληση για τη γερμανική αίσθηση της τάξης. Έχει ένα πόδι σταθερά τοποθετημένο στη γκάμα Tour τους και ένα συμπαγές δάχτυλο στην κατηγορία Roadster, και για αυτό το θέμα θα παίρναμε ένα σκούτερ πάνω από το Urban Mobility οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας (αλλά ίσως είμαστε μόνο εμείς).

BMW F 900 XR

Έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών Δύο επιλογές οδήγησης (τέσσερις με προαιρετικό πακέτο) Φρένα Brembo 4 εμβόλων Προαιρετικά ύψη καθίσματος Ρυθμιζόμενο παρμπρίζ Μοντέλο: F 900 XR Κινητήρας/μοτέρ: 895cc υδρόψυκτος παράλληλος δίδυμος κινητήρας, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο Ιπποδύναμη: 99 ίπποι στις 8.500 σ.α.λ. γρανάζια Τα προαιρετικά ηλεκτρονικά παρέχουν εμπιστοσύνη σε όλες τις συνθήκες Εξαιρετική εργονομία για αναβάτη και συνεπιβάτη Ο κινητήρας χάνει σπινθήρα στις υψηλότερες ταχύτητες Το κεντρικό σταντ δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό

Ιστορικό μοντέλου

Η BMW κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη σειρά F των παράλληλων δίδυμων μοτοσυκλετών το 2006, ανοίγοντας μια νέα αγορά μεσαίου βάρους για τον Βαυαρό κατασκευαστή. Το F 800 GS και η GSA ανέπτυξαν πιστούς οπαδούς ως ικανές, φθηνότερες και ελαφρύτερες εναλλακτικές λύσεις στα μεγάλα αδέρφια τους με κινητήρα «R» boxer. Ωστόσο, ο καινοτόμος κινητήρας Rotax δεν ταίριαξε ποτέ με τον ανταγωνισμό του δρόμου, και τα μοντέλα sport-touring F 800 ST και αργότερα GT ήρθαν και έφυγαν, αφήνοντας μόνο το λιτό F 800 R roadster. Το 2020, η BMW παρουσίασε το πρόσφατα εξελιγμένο δίδυμο παράλληλο 895cc, DOHC, 4 βαλβίδων ανά κύλινδρο. 

Είχε πολύ πιο σκόπιμο χαρακτήρα που προέρχεται από την αυξημένη χωρητικότητα και την εντολή πυροδότησης 270 μοιρών, η οποία εισήχθη στα μοντέλα F 850 ​​GS του 2019. Τοποθετημένο στα πρόσφατα κομμένα F 900 R και XR, είχαν μια πιο έντονη νότα εξάτμισης και βελτιωμένη απόδοση. Το ενημερωμένο δίδυμο επωφελήθηκε επίσης από νέες κυλινδροκεφαλές, σφυρήλατα έμβολα, υψηλότερη αναλογία συμπίεσης 13,1:1 και χάρη στους διπλούς αντισταθμιστές, οι κραδασμοί του κινητήρα παρέμειναν αμελητέοι. Η BMW ισχυρίζεται ότι το 2022 F 900 XR αποδίδει σταθερή ισχύ 99 ίππων, με υγιή καμπύλη ροπής, που φτάνει τα 68 lb-ft στις 6.750 σ.α.λ.

Ένα ευέλικτο μεσαίο βάρος με χαρακτήρα

Όπως ο μεγαλύτερος ξάδερφός του, το S 1000 XR που εξετάσαμε πρόσφατα, το F 900 XR αποπνέει ευελιξία, προσφέροντας μια υγιή σουίτα τυπικών και προαιρετικών ηλεκτρονικών ειδών, αλλά τα παρέχει σε πιο προσιτή συσκευασία. Το βασικό μοντέλο έχει MSRP μόλις $11.695. Η ζώνη ισχύος είναι λιγότερο πιθανό να τιμωρήσει τις πληθωρικές εισροές και οι διαθέσιμες διαμορφώσεις σέλας αυξάνουν το ύψος του καθίσματος από τις εντυπωσιακές 34,5 ίντσες σε μόλις 31.

Το F 900 XR χρησιμοποιεί ένα ατσάλινο πλαίσιο γέφυρας, καθιστώντας τον κινητήρα ένα καταπονημένο μέρος του πλαισίου. Ένα βιδωμένο υποπλαίσιο συμβάλλει στην αύξηση του μέγιστου ωφέλιμου φορτίου έως και 483 λίβρες. Ένα ψαλίδι αλουμινίου διπλής όψης και μια τεράστια μη ρυθμιζόμενη βάση πιρουνιού 43 mm διαθέτουν σπορ ζάντες από χυτό αλουμίνιο 17 ιντσών, εξοπλισμένες με ελαστικά Michelin Road 5 GT. Ένα 120/70 μπροστά και 180/55 πίσω. Το monoshock είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. 

Διπλοί αιωρούμενοι δίσκοι 320 mm με ακτινικές δαγκάνες Brembo 4 δοχείων χειρολαβή φρεναρίσματος μπροστά και δαγκάνα μονού εμβόλου συνδυάζεται με δίσκο 265 mm πίσω. Οι μοχλοί ελέγχου είναι ρυθμιζόμενοι, όπως και το παρμπρίζ, το οποίο έχει δύο ρυθμίσεις ύψους, που αλλάζουν εύκολα με το ένα χέρι εν κινήσει. Τι διαφοροποιεί το BMW F 900 XR από το αδελφό του μοντέλο, το F 900 R; Όχι πολλά στα χαρτιά. Και τα δύο μοντέλα μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα, πλαίσιο και εξοπλισμό. 

Ωστόσο, η πιο αγωνιστική εργονομία, η οριακά χαμηλότερη στάση και το ελαφρώς μικρότερο μεταξόνιο του R υπόσχονται πιο σπορ οδική συμπεριφορά, που, σε συνδυασμό με το γυμνό στυλ του, το τοποθετούν σίγουρα στη μεσαία κατηγορία των γυμνών σπορ. Η όρθια κουκούλα, το παρμπρίζ και το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 4,1 λίτρων του XR παρέχουν αξιοπιστία σε μεγάλες αποστάσεις και τα επιπλέον 17 κιλά δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα τα σπορ διαπιστευτήριά του.

Ηλεκτρονικά, βοηθήματα οδηγού και επιλογές

Η εξαιρετική έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών προέρχεται από το μοντέλο του 2020 και τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν δύο τρόπους οδήγησης (Road and Rain) και την αποκλειστική τεχνολογία ελέγχου πρόσφυσης ASC της BMW, μια ευπρόσδεκτη προσθήκη σε βρεγμένο καιρό. Το ABS και το Dynamic Brake Control (DBC) της BMW και το Engine Brake Control (EBC) είναι επίσης στάνταρ, βελτιώνοντας τη σταθερότητα όταν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή κακή κρίση απειλούν να αναστατώσουν τη μοτοσυκλέτα. 

Το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης μπορεί να οδηγήσει σε σκληρό τράβηγμα του μοχλού του φρένου πριν ξεφύγει εντελώς από το γκάζι, το οποίο εμπλέκει το DBC, το οποίο εμποδίζει την είσοδο του γκαζιού και βοηθά τα φρένα να κάνουν τη δουλειά τους. Η απόρριψη του γκαζιού, ειδικά στη μέση γωνία, μπορεί να οδηγήσει σε σπινάρισμα του πίσω τροχού και το σύστημα EBC ρυθμίζει την απόκριση του γκαζιού και βελτιστοποιεί το κράτημα.

Μια σειρά από προαιρετικά ηλεκτρονικά βοηθήματα προσθέτουν στη χρηστικότητα και την τελική τιμή του XR. Το δοκιμαστικό μας ποδήλατο επωφελείται από την επιλογή Premium Package, προσθέτοντας $2.400. Το Select Package (950 $) περιλαμβάνει ABS Pro και Ride Modes Pro που ενεργοποιούν το Dynamic Engine Brake Control και το Dynamic Traction Control (DTC). Επιπλέον, περιλαμβάνει επίσης cruise control, βάσεις για πλευρικές τσάντες, θερμαινόμενες λαβές και εργοστασιακά τοποθετημένη βάση BMW GPS, συμβατή με το νέο σύστημα Navigator VI. 

Το ABS Pro είναι το έξυπνο σύστημα της BMW και επεξεργάζεται δεδομένα που λαμβάνονται από έναν αισθητήρα IMU για να λαμβάνει υπόψη τη γωνία κλίσης του ποδηλάτου κατά τον υπολογισμό των επιπέδων παρέμβασης, ιδιαίτερα χρήσιμο σε βρεγμένες και ολισθηρές συνθήκες. Το Ride Modes Pro προσθέτει το Dynamic και το Dynamic Pro στο μενού της λειτουργίας αναβάτη. Αυτά επιτρέπουν μειωμένες και προγραμματιζόμενες δυναμικές παρεμβάσεις EBC και ASC, επιτρέποντας στους καλούς και τολμηρούς να οδηγούν και να κάνουν ποδήλατο με εγκατάλειψη.

Το πακέτο Premium περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του Select με την προσθήκη Dynamic ESA, μόνιτορ πίεσης ελαστικών, ανάφλεξη χωρίς κλειδί, quickshifter, προσαρμοζόμενους προβολείς και κεντρικό σταντ.

Τα δύο στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι οι προσαρμοζόμενοι προβολείς, τα πρόσθετα LED που χρησιμοποιούν δεδομένα IMU για την κλίση για ενεργοποίηση, φωτίζοντας τον δρόμο μπροστά στις στροφές και το Dynamic ESA, το οποίο ελέγχει ενεργά το μονοσόκ, ρυθμίζοντας το ελατήριο και την απόσβεση ανάλογα με τις συνθήκες και το δρόμο. επιφάνεια. Λειτουργεί επίσης σε συνδυασμό με την επιλεγμένη λειτουργία οδηγού για να αντικατοπτρίζει το στυλ οδήγησης και τις συνθήκες του δρόμου και επιτρέπει την επιλογή προκαθορισμένων επιλογών από το τιμόνι, τη ρύθμιση της προφόρτισης για τις αποσκευές ή/και έναν επιβάτη.

Styling αθλητικού ποδηλάτου σε ξυλοπόδαρα

Εκ πρώτης όψεως, το F 900 XR φαίνεται λίγο μεγαλωμένο για αυτόν τον μπροστινό τροχό 17 ιντσών, και αν είστε δυνατοί και περήφανοι, το διακριτικό του στυλ μπορεί να μην είναι του γούστου σας, αλλά κέρδισε τα συναισθήματά μας και είναι ένα από τα BMW Τα πιο ελκυστικά σχέδια της Motorrad. Το παρμπρίζ του XR είναι αρκετά αποδοτικό, ειδικά στην ανυψωμένη θέση, και εξακολουθεί να διατηρεί τον σπορ χαρακτήρα του.

 Το φέρινγκ παρέχει αρκετή προστασία χωρίς να κάνει το ποδήλατο να φαίνεται ογκώδες. Το υψηλής ποιότητας φινίρισμα είναι τυπικό της BMW και το μηχάνημα της δοκιμής μας ήρθε σε Triple Black, μια επιλογή $250 που το κάνει να μοιάζει με κάτι που μπορεί να οδηγήσει ένας κακός σε ταινία δράσης. Η BMW προσφέρει επίσης προαιρετικές σκληρές τσάντες ταιριασμένων χρωμάτων με συνδυασμένη χωρητικότητα 63 λίτρων και άνω τσάντα 30 λίτρων, με τηλεχειριστήριο όταν ενσωματώνεται με ανάφλεξη χωρίς κλειδί. Εναλλακτικά, υπάρχει μια επιλογή από μαλακές αποσκευές και πολλά άλλα αξεσουάρ για να διαλέξετε.

Οδηγήστε το F 900 XR

Ίσως ως αποτέλεσμα της αποχώρησης από το Ninja Six, μόλις αναθεωρήσαμε και κατευθείαν στο F 900 XR, αλλά το τιμόνι είναι ιδιαίτερα φαρδύ. Συνολικά, η εργονομία είναι εξαιρετική. Με τη φαρδιά μπάρα σε κοντινή απόσταση, όρθια θέση και άνετη κάμψη στο γόνατο. Η θέση του σώματος είναι ιδανική για απόσταση ή την καθημερινή μετακίνηση. Το παρμπρίζ εκτρέπει μια λογική ποσότητα ανέμου και το κάθισμα με το περίγραμμα προσφέρει εξαιρετική άνεση και στήριξη.

Η γρυλιστική νότα της εξάτμισης απέχει πολύ από το ζωηρό F 800 και η βελτιωμένη ισχύς είναι αισθητή με σκληρή επιτάχυνση στις χαμηλότερες ταχύτητες. Αν και χάνει λίγη λάμψη στις υψηλότερες αναλογίες. Μόνο όταν βγείτε σε έναν ανοιχτό δρόμο με στροφές μπορείτε να εκτιμήσετε πλήρως το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό του F 900 XR, την εξαιρετική ευελιξία του, που μπερδεύει τις προσδοκίες και διαψεύδει το μέγεθος και το βάρος του.

Ο χειρισμός είναι συγκρίσιμος με το μικρό Triumph Tiger 660 που δοκιμάσαμε. Το πλαίσιο είναι υπέροχα ισορροπημένο και η ανάρτηση ασφαλής. Η βόλτα αισθάνεται φυτεμένη και κομψή, ακόμα και όταν ο δρόμος είναι λιγότερο από τέλειος. Με επιλεγμένη τη λειτουργία Dynamic Rider και την ανάρτηση ESA, μια πιο σταθερή ρύθμιση παρέχει περισσότερη ανατροφοδότηση μέσω του καθίσματος και σας επιτρέπει να μπαίνετε σε στροφές με αυξημένη πεποίθηση.

Σύντομα θα προσπαθήσετε να νικήσετε την καλύτερη γωνία κλίσης στο μετρητή που εμφανίζεται στην προβολή σπορ. Μας άρεσε να έχουμε ένα κλισιόμετρο, αλλά αναρωτιόμασταν αν θα μπορούσε να γίνει θέμα ασφάλειας σε λάθος χέρια (για παράδειγμα, στα δικά μας). Το XR απαιτεί επιθετικό δεξί τιμόνι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το δίδυμο 895cc, το συναρπαστικό μέρος του εύρους στροφών είναι μεταξύ 4.500 και 6.500 rpm, αλλά όταν στρίβετε με αυτοπεποίθηση από τη μία πλευρά στην άλλη ενώ περπατάτε κατά μήκος του αγαπημένου σας δρόμο, είναι δύσκολο να κατηγορηθεί.

Η Michelin Road 5 προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση. Τα Brembo παρέχουν άφθονη προοδευτική ισχύ ακινητοποίησης και χάρη στα συστήματα ABS, EBC και DTC, απολαμβάνετε όλη τη συναρπαστική δραματουργία χωρίς το τραύμα. Στον αυτοκινητόδρομο, ένας μηχανικός μοχλός ανυψώνει το παρμπρίζ κατά δύο ίντσες από τη σπορ θέση του, κάτι που κάνει αισθητή τη διαφορά στις υψηλότερες ταχύτητες. Το cruise control της BMW, το οποίο είναι κοινό σε όλο το πρόγραμμα περιήγησής της, έκανε πάντα καλή δουλειά.

Εξίσου καλά, γιατί πιθανότατα θα περάσει αρκετός καιρός πριν το νέο τους προσαρμοστικό σύστημα cruise control, που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο μόνο στην R 1250 RT, βρει τον δρόμο του στα μεσαία βάρη. Η BMW έχει σκεφτεί λίγο τους επιβάτες που προορίζονται να κοσμήσουν το υπερυψωμένο πίσω κάθισμα του XR.

Οι πίσω λαβές αρπάγης είναι στάνταρ και τα σταγονομετρικά μανταλάκια είναι τοποθετημένα σε ένα εκτεταμένο στήριγμα που τοποθετεί επίσης τα μανταλάκια του αναβάτη, καθιστώντας τα χαμηλότερα για άνετη κάμψη στο γόνατο. Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς προσθέτουν ευπρόσδεκτο φωτισμό στις στροφές τη νύχτα, δίνοντας μια επιπλέον στιγμή αντίδρασης στην άγρια ​​ζωή ή σε οποιονδήποτε άλλο αόρατο κίνδυνο, ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να είναι στάνταρ σε όλα τα ποδήλατα που διαθέτουν αισθητήρα IMU.

Μετά από δύο εβδομάδες πεζοπορίας στο νέο XR, θα συνιστούσαμε να προσθέσετε το πακέτο Select για οποιονδήποτε έχει σοβαρές φιλοδοξίες για περιηγήσεις, αλλά αν μπορείτε, κάντε all-in και προσθέστε το πακέτο Premium. Το σύστημα ESA αξίζει τον κόπο.

Το F είναι για διασκέδαση

Υπάρχουν μερικές καλές επιλογές στην κατηγορία adventure/sport tourer μεσαίων βαρών. Το Tracer 9 GT της Yamaha έχει τραβήξει την άξια προσοχής, αλλά το F 900 XR συγκρίνεται εξαιρετικά και από την οπτική γωνία της καθημερινής χρήσης, το Tracer του προσφέρει τα χρήματά του. Η BMW ξεμείνει από τον ατμό μόλις στρίψετε το γκάζι, αλλά αν αναζητάτε πολύ περισσότερη ισχύ, υπάρχει ένα S 1000 XR για αυτό.

 Οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειαζόμαστε 165 (ή περισσότερα) άλογα και η κατηγορία των μεσαίων βαρών είναι διασκεδαστική επειδή είναι εύκολα προσβάσιμη και επιτρέπει σε περισσότερους από εμάς να βιώσουν όλες τις δυνατότητες μιας σύγχρονης μοτοσυκλέτας. Η BMW F 900 XR είναι μία από αυτές τις σπάνιες μοτοσυκλέτες που αισθάνονται αμέσως οικεία και εμπνέουν αυτοπεποίθηση, δίνοντάς σας όλη την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να τη βγάλετε στους πίσω δρόμους, στο milk run ή σε μια πολυήμερη περιήγηση.

Leave a Comment