10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια μοτοσικλέτα θα αγοράσετε

Σήμερα είμαστε πραγματικά κακοί στις επιλογές, υπάρχει πραγματικά μια μοτοσικλέτα εκεί έξω για “κάθε προϋπολογισμό και σκοπό”. Όσο εύκολο είναι να βρείτε ένα παπούτσι που να ταιριάζει, μπορεί να είναι εξίσου εύκολο να βρείτε ένα ποδήλατο που ταιριάζει επίσης, σε αντίθεση με αυτοκίνητα που συνήθως μπορούν να φιλοξενήσουν πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, τα ποδήλατα μοιάζουν περισσότερο με παπούτσια, μερικά ταιριάζουν, άλλα όχι. ποδήλατο χωρίς να το καβαλήσεις πρώτα είναι σαν να αγοράζεις παπούτσια χωρίς να ελέγξεις το μέγεθος.

10 Αποφασίστε πρώτα τι είδους ιππασία θέλετε να κάνετε

Μπορεί να αγοράσετε ένα ποδήλατο και να θέλετε να ξεκινήσετε να οδηγείτε ποδήλατα χωματόδρομου, μόνο για να διαπιστώσετε ότι δεν σας ενδιαφέρει πραγματικά, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, αλλά συνήθως είναι μεμονωμένα. Και πάλι, πρέπει να τονίσουμε ότι πρέπει πρώτα να δοκιμάσετε τη μοτοσυκλέτα, οι περισσότεροι έμποροι δεν θέλουν πολύ να αφήσουν τους ανθρώπους να κάνουν δοκιμαστικές βόλτες, αλλά διοργανώνονται εκδηλώσεις από καιρό σε καιρό και αξίζουν την αναμονή. Είναι επίσης σημαντικό να δοκιμάσετε ένα ποδήλατο στο περιβάλλον που θα το χρησιμοποιήσετε, δεν αρκεί να κάνετε βόλτα με το χωμάτινο ποδήλατο του φίλου σας γύρω από το τετράγωνο.

9 Κανένας μονόκερος

Όλοι θέλουμε μια μοτοσυκλέτα που να μπορεί να τα κάνει όλα, να σκίσει μια πίστα, να κάνει πεζοπορία και μετά να μετακινηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Προφανώς, απλά δεν υπάρχει. Μόλις αποδεχτείτε τους περιορισμούς των διαφορετικών τύπων μοτοσυκλετών, μπορείτε στη συνέχεια να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τον τύπο ποδηλάτου που χρειάζεστε πραγματικά.

8 Άνεση ή απόδοση

Σε ορισμένες μοναδικές περιπτώσεις μπορείτε πραγματικά να έχετε και τα δύο, αλλά πάντα θα υπάρχει κάποιο είδος συμβιβασμού εδώ. Μια αθλητική μοτοσυκλέτα μπορεί να φαίνεται ωραία, μπορεί να φαίνεται ακόμα καλύτερη στα χαρτιά, αλλά μόλις την οδηγήσετε μπορεί να διαπιστώσετε ότι το να είστε σε πλήρη φόρτιση όλη την ώρα είναι λίγο λιγότερο διασκεδαστικό και λίγο πιο τρομακτικό. Εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε μόνο μία φορά την εβδομάδα και αναζητάτε ταχύτητα, οπωσδήποτε, αλλά αν χρειάζεστε ένα ποδήλατο προαστιακού ή τουρισμού, βρείτε κάτι πιο άνετο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να θυσιάσετε μερικά άλογα.

7 Καινούργιο ή μεταχειρισμένο

Συνήθως αυτό θα οφείλεται σε περιορισμούς προϋπολογισμού, αλλά όχι πάντα. Τα ποδήλατα τουρισμού, ειδικά τα ποδήλατα ιαπωνικής κατασκευής, είναι από τα πιο αξιόπιστα μηχανήματα και οι ιδιοκτήτες ποδηλάτων τουρισμού είναι συνήθως οι πιο προσεκτικοί όσον αφορά τη συντήρηση. Η απόκτηση ενός από αυτά τα ποδήλατα θα σας εξοικονομήσει χρήματα, ενώ μπορείτε επίσης να οδηγήσετε γνωρίζοντας ότι όλες οι μικρές στροφές έχουν σιδερωθεί εδώ και καιρό. Η απόκτηση ενός σπασμένου χωματόδρομου ή ενός αθλητικού ποδηλάτου μπορεί να μην είναι τόσο έξυπνη απόφαση, καθώς τείνουν να βλέπουν τις περισσότερες καταχρήσεις και τα μεγάλα προβλήματα μπορεί να κρύβονται από αδίστακτους πωλητές.

6 Dirt Riding

Είναι αρκετά δύσκολο να βγεις έξω και να δοκιμάσεις ένα ποδήλατο χωματόδρομου, αλλά ως πιο κοινωνικό άθλημα, μάλλον θα θελήσεις να το αναδείξεις, καθώς ήδη γνωρίζεις κάποιον που έχει χωματόδρομο, οπότε το να πάρεις το ποδήλατό του μια βόλτα είναι σημαντικό το πρώτο βήμα. Εάν θέλετε απλώς να εξερευνήσετε ορισμένα μονοπάτια, ίσως είναι καλύτερο να εξετάσετε ένα πιο προσιτό άθλημα διπλού αθλητισμού, μερικά είναι φιλικά για αρχάριους και έχουν χαμηλή συντήρηση σε σύγκριση με ποδήλατα μοτοκρός ειδικά για αγώνες. Επίσης, δεν χρειάζεστε ένα pickup ή έναν φίλο με ένα pickup για να φτάσετε στο μονοπάτι, καθώς τα περισσότερα είναι νόμιμα στο δρόμο.

5 Περιηγήσεις

Ειλικρινά, μπορείτε να κάνετε περιοδεία με οποιοδήποτε ποδήλατο, αλλά δεν το θέλετε απαραίτητα. Ένα ποδήλατο που έχει μικρό ρεζερβουάρ, στενή θέση οδήγησης ή σκληρό κάθισμα θα είναι απογοητευτικό να το αντιμετωπίσετε. Οι λιγότερο έμπειροι αναβάτες δεν χρειάζεται να φοβούνται, υπάρχουν πολλά πολύ καλά, οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα ποδήλατα τουρισμού στην αγορά σήμερα.

4 Track Day Special

Αν ψάχνετε για ένα ποδήλατο για να οδηγήσετε στην περίεργη πίστα, ένα παλιό αθλητικό ποδήλατο είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, αλλά η οδήγηση σε μια πίστα έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Αν τρακάρετε, μόλις αρχειοθετήσατε την προσωπική σας μεταφορά. Αν μπεις με τη νοοτροπία ότι δεν θα τρακάρεις, καλά, καλή τύχη. Συνολικά, αν θέλετε να είστε τακτικός αθλητής πίστας, είναι καλύτερη ιδέα να αγοράσετε ένα αποκλειστικό ποδήλατο πίστας, οπότε  όταν  , όχι  αν  , κατεβείτε, μπορείτε τουλάχιστον να επιστρέψετε στο σπίτι.

3 Σχεδιασμός

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ποδηλάτων εκεί έξω, ανεξάρτητα από το πόσο εκλεκτικό γούστο σας σας διαβεβαιώνουμε, θα βρείτε κάτι που σας αρέσει. Απλώς μην αγοράζετε ένα ποδήλατο καθαρά για λόγους αισθητικής, μερικά ιταλικά ποδήλατα είναι οδυνηρά όμορφα, αλλά εξίσου επώδυνα στην οδήγηση και ακόμη πιο επίπονη στη συντήρηση.

2 Εργονομία

Αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό μέρος της αγοράς ενός ποδηλάτου είναι το πώς νιώθεις όταν το οδηγείς. Δεν μπορούμε να υπερεκτιμήσουμε πόσο σημαντικό είναι ένα ποδήλατο να «αισθάνεται σωστά». Για να αισθάνεται σωστά ένα ποδήλατο, δεν χρειάζεται να είναι άνετο, απλά πρέπει να ταιριάζει στις ανάγκες σας και να διατηρεί το διασκεδαστικό στοιχείο που πρέπει να περιέχουν όλα τα ποδήλατα.

1 Προτίμηση

Στο τέλος της ημέρας, η καρδιά θέλει αυτό που θέλει η καρδιά, και είμαστε απίστευτα ευέλικτοι ως άνθρωποι, πρόθυμοι να προσαρμοστούμε σχεδόν σε οτιδήποτε. Μερικές φορές πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο, αλλά όσο εξακολουθείτε να διασκεδάζετε, θα ξέρετε ότι κάνατε τη σωστή επιλογή.

Leave a Comment