10 πράγματα που μόλις μάθαμε για το Aston Martin Brough Superior AMB 001

Πολλοί ταχυτήτων μπορεί να σκεφτούν τον James Bond σε ένα κομψό κουπέ όταν ακούτε το όνομα Aston Martin, αλλά η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία πρόσφατα συνεργάστηκε με την Brough Superior για να δημιουργήσει μια μοτοσικλέτα περιορισμένης έκδοσης. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Aston Martin ανέπτυξε ποτέ μια μοτοσυκλέτα, γι’ αυτό έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φτιάξουν μια από τις πιο μοναδικές και εμβληματικές μοτοσυκλέτες στον κόσμο.

 Περιορισμένη σε μόνο 100 μονάδες, αυτή η υπερσύγχρονη μοτοσικλέτα είναι ένα θαύμα μηχανικής που θα κάνει τα βλέμματα όπου κι αν βρίσκεστε. Για να μάθετε πόσο μοναδική είναι αυτή η μοτοσυκλέτα της Aston Martin, ακολουθούν 10 πράγματα που μόλις ανακαλύψαμε για την AMB 001:

10 Περιορίζεται σε 100 μονάδες

Το AMB 001 είναι μια μοναδική και μοντέρνα ερμηνεία του τι μπορεί να είναι μια πολυτελής μοτοσυκλέτα. Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να σκεφτούν κατευθείαν μια βελούδινη Rolls-Royce ή Bentley ως τον ορισμό της πολυτέλειας, αυτό το όχημα βοηθά στον επαναπροσδιορισμό ολόκληρης της κατηγορίας. Αν και αυτή η μοτοσυκλέτα είναι σίγουρα κάτι ξεχωριστό, είναι επίσης ένα όχημα περιορισμένης παραγωγής, με μόνο 100 μονάδες της μοτοσικλέτας να έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν ποτέ. Ούτε αυτά θα παραχθούν μαζικά, καθώς η Aston Martin θα προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες σε κάθε μοντέλο.

9 Δρίβλιναν

Ενώ μπορεί να είστε συνηθισμένοι στο βρυχηθμό V8 της Aston Martin, το AMB 001 δεν σας απογοητεύει. Το AMB 001 έρχεται με έναν τετράχρονο V-twin κινητήρα 997c ικανό να παράγει έως και 180 ίππους. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης ελέγχεται επίσης με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 6 ταχυτήτων και έναν συμπλέκτη μπάνιου λαδιού πολλαπλών δίσκων που μπορεί να λειτουργήσει μέσω ενός υδραυλικού συστήματος. Ολόκληρο αυτό το σύστημα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εσωτερικά για την καλύτερη απόδοση σε συμπαγή σχεδιασμό.

8 Elektronisk turbo

Η γραμμή μετάδοσης κίνησης στο AMB 001 ενισχύεται περαιτέρω από ένα ηλεκτρονικό turbo. Αυτό το ηλεκτρονικό εξάρτημα επιτρέπει στο ποδήλατο να γλιστρήσει κατά μήκος του δρόμου για μια ομαλή και οικονομική οδήγηση. Αυτή η σχεδίαση έχει αναπτυχθεί εδώ και πολλά χρόνια στη Formula 1 και έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη βελτίωση της ροπής του οχήματος και της συνολικής απόδοσης ισχύος. Αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων του ποδηλάτου, παρόμοια με έναν παραδοσιακό εναλλάκτη.

7 σασί CNC

Ο σχεδιασμός του AMB 001 είναι μοναδικός και αεροδυναμικός. Το κομψό σώμα είναι κυριολεκτικά χωρίς ραφές, χωρίς πάνελ αμαξώματος εμφανώς συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει επειδή η Aston Martin και η Brough Superior αποφάσισαν να αλέσουν το σώμα από ένα μόνο κομμάτι μέταλλο. Πολλά εξαρτήματα κατασκευάστηκαν επίσης με CNC για να δημιουργήσουν μοναδικές και προσαρμοσμένες εφαρμογές, σχεδιασμένες ειδικά για αυτό το όχημα περιορισμένης έκδοσης. Η μπροστινή και η πίσω ανάρτηση έχουν επίσης αυτά τα μέρη, μαζί με το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας.

6 άντρες στιβαροί

Ολόκληρο το σώμα του AMB 001 ζυγίζει μόνο 396 κιλά. Αυτό είναι απίστευτα ελαφρύ και κάνει το όχημα εύκολο στο χειρισμό και τη μεταφορά. Αυτή η εξοικονόμηση βάρους οφείλεται σε μια σειρά τεχνικών αποφάσεων, όπως η χρήση συμπαγών μπλοκ από αλουμίνιο και ανθρακονήματα για μεγάλο μέρος του αμαξώματος. Παρά την ελαφριά σχεδίαση, η Aston Martin ενσωμάτωσε αρκετά υλικά για να αυξήσει τη σταθερότητα του οχήματος. Αυτό περιλαμβάνει ανθρακονήματα, αλλά και μέταλλα όπως το αλουμίνιο και το τιτάνιο.

5 Σώμα από ανθρακονήματα

Το ελαφρύ σώμα του AMB 001 καθίσταται δυνατό από την ποσότητα ανθρακονημάτων που χρησιμοποιείται σε όλο το όχημα. Διάφορα εξαρτήματα στο αμάξωμα, τα πλαϊνά και το εσωτερικό της μοτοσυκλέτας χρησιμοποιούν το υλικό για εξοικονόμηση βάρους, διατηρώντας ταυτόχρονα το πλαίσιο ισχυρό. Η ποσότητα ανθρακονημάτων στη μοτοσυκλέτα είναι επίσης ένας άλλος λόγος για την τρελή τιμή. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ανθρακονήματα που χρησιμοποιεί η Aston Martin είναι συχνά χειροποίητα από την εσωτερική ομάδα της.

4 Μοναδική σχεδίαση

Ο σχεδιασμός του AMB 001 είναι εντελώς μοναδικός για το όχημα. Ενώ πολλές άλλες μοτοσυκλέτες περιορισμένης έκδοσης μπορεί να έχουν επιχειρήσει μια σύγχρονη ερμηνεία της σχεδιαστικής γλώσσας, η AMB 001 είναι μακράν η πιο εντυπωσιακή. Το AMB 001 λαμβάνει υπόψη την αεροδυναμική και διαμορφώνει ολόκληρο το σώμα για να κατευθύνει τον αέρα πίσω σας. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας κομψής και δυναμικής εμφάνισης, ενώ παρέχει την απαραίτητη απόδοση που θα περιμένατε από μια Aston Martin.

3 Δερμάτινο κάθισμα κατά παραγγελία

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του AMB 001 είναι η φωτεινή δερμάτινη καρέκλα. Αυτό το κάθισμα έρχεται σε τέλεια αντίθεση με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα και δημιουργεί μια μοντέρνα αλλά παραδοσιακή εμφάνιση. Αυτό το δερμάτινο κάθισμα δεν είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα. Τα Aston Martin και Brough Superior σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε το κάθισμα στις ακριβείς απαιτήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε τη ραφή, το χρώμα, το σχήμα και ακόμη και το σχέδιο του καθίσματος.

2 Προσαρμοσμένες επιλογές

Το AMB 001 κατασκευάστηκε προσεκτικά από μηχανικούς τόσο της Brough Superior όσο και της Aston Martin. Παρόλο που αυτές οι δύο εταιρείες έχουν εμπειρία στο σχεδιασμό πολυτελών και ισχυρών οχημάτων, προσφέρουν επίσης μια μεγάλη γκάμα επιλογών στους πελάτες τους για να συμβάλουν στη σχεδίαση του οχήματος. Η Aston Martin έχει αναπτύξει μια ομάδα για την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών για κάθε μοτοσικλέτα AMB 001. Αυτές οι υπηρεσίες κυμαίνονται από προσαρμοσμένα χρώματα έως ζωγραφισμένα στο χέρι λογότυπα, οικογενειακές κορυφές και ακόμη και εξωτερικές γραμμές αγώνων.

1 Τρελή τιμή

Η Aston Martin είναι μια κορυφαία μάρκα πολυτελείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και αναπτύσσεται ραγδαία στις ΗΠΑ. Τούτου λεχθέντος, το σήμα, η επωνυμία και το λογότυπο κάνουν αυτή τη μοτοσυκλέτα ακόμα πιο πολύτιμη ως συλλεκτικό αντικείμενο. Αν και η τιμή των ΗΠΑ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, η αναγραφόμενη τιμή βάσης είναι περίπου 108.000 ευρώ. Αυτό είναι περίπου πάνω από 120.000 $. Ωστόσο, αυτά τα ποδήλατα δεν έχουν σχεδιαστεί για να παρέχονται ως στάνταρ. Η Aston Martin έχει μια ολόκληρη ομάδα σχεδιασμού σε αναμονή για να προσθέσει προσαρμοσμένα φινιρίσματα στη μοτοσυκλέτα σας που θα μπορούσαν εύκολα να δουν την τιμή να ανεβαίνει αρκετά πέρα ​​από το όριο των 150.000 $.

Leave a Comment