10 πράγματα που μόλις μάθαμε για τη Zero και τις ηλεκτρικές της μοτοσυκλέτες

Η εποχή του ηλεκτρισμού πλησιάζει και με την άνοδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα δίτροχα ξαδέρφια τους δεν φαίνεται να παραδίδονται στο βρώμικο παρελθόν που καίει φυσικό αέριο. Υπάρχουν ήδη αρκετές startups EV με τη δυνατότητα να αλλάξουν τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι περισσότεροι κορυφαίοι κατασκευαστές έχουν επίσης υποσχεθεί να στραφούν σε αποκλειστικά ηλεκτρική παραγωγή σε λίγα χρόνια. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες κερδίζουν γρήγορα έλξη στο οικοσύστημα των startup. Ακόμη και παραδοσιακοί γίγαντες μοτοσικλετών όπως η Harley-Davidson έχτισαν το Livewire για να συμμετάσχουν στον αγώνα για το ηλεκτρικό μέλλον. 

Αλλά μεταξύ των νέων startup, η Zero Motorcycles πρέπει να είναι η πιο διάσημη μάρκα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Ο κατασκευαστής με έδρα την Καλιφόρνια παράγει 100% ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες από την έναρξή του το 2006. Όντας μια σχετικά νέα εταιρεία, δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο οι παραδοσιακοί γίγαντες και υπάρχουν πολλά πράγματα που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν γι ‘αυτούς. Εδώ είναι δέκα πράγματα που μόλις μάθαμε για τη Zero και τις ηλεκτρικές της μοτοσυκλέτες.

10 Πρωτοπόροι ηλεκτρικών μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής

Η ιστορία των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών ξεκίνησε τον 19ο αιώνα, όταν ο Ogden Bolton Jr. από το Canton του Οχάιο, υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, ακολουθούμενη από αρκετές παρόμοιες πατέντες το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Αλλά στη σύγχρονη εποχή, η Zero Motorcycles είναι από τους πρωτοπόρους στη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, φέρνοντας καινοτομία αιχμής στους πελάτες.

Αρχικά ονομαζόταν Electricross, η εταιρεία ιδρύθηκε από τον πρώην μηχανικό της NASA Neal Saiki. Από την αποκάλυψη του πρώτου πρωτότυπου το 2006, η εταιρεία εξελίχθηκε γρήγορα σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μοτοσυκλετών.

9 Κατασκευαστές μοτοσικλετών Zero διαθέτουν Power Pack

Είναι σύνηθες οι εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αναθέτουν σε τρίτους ανταλλακτικά από ειδικούς κατασκευαστές. Η Panasonic προμηθεύει τις προηγμένες μπαταρίες Tesla, η Volkswagen συνεργάζεται με την Umicore 24M Technologies και την Vulcan Energy Resources, και ο κατάλογος των συνεργασιών είναι ατελείωτος.

Είναι λογικό να αφήνετε τους ειδικούς να φροντίζουν ορισμένα μέρη, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε αυτό στο οποίο είστε καλοί. Η Zero Motorcycles έχει διαφορετική προσέγγιση. Από την ίδρυσή της, η Zero έχει χρησιμοποιήσει τα δικά της ιδιόκτητα πακέτα ισχύος αντί να αναθέτει σε άλλες εταιρείες. Φέρουν τις ετικέτες Z-Force και ZF και λειτουργούν στα 102 βολτ.

8 Τρεις λειτουργίες οδήγησης για όλα τα μοντέλα

Δεν θα νιώσετε τη συγκίνηση μιας κραυγής v-twin ή τη συμφωνία του crossplane inline-tree της Yamaha MT-09 από μια μοτοσικλέτα Zero. Όμως, λαμβάνετε όλο τον ενθουσιασμό που χρειάζεστε από τη στιγμιαία παροχή ρεύματος, με μόνο ένα χαμηλό κλαψούρισμα από τον ηλεκτροκινητήρα και τον ήχο του ανέμου που περνάει ορμητικά από το κράνος σας για ήχο.

Το Zero προσφέρει τρεις λειτουργίες αναβάτη για όλα τα ποδήλατα για να κάνει το ποδήλατο να χορεύει με τον δικό σας ρυθμό. Η λειτουργία Eco αμβλύνει την απόκριση του γκαζιού, περιορίζει την ισχύ και την τελική ταχύτητα και αυξάνει το φρενάρισμα με ανάκτηση. Η λειτουργία Sport μεγιστοποιεί την απόδοση με το προσαρμοσμένο μοντέλο και επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόσει τη διαδρομή με την εφαρμογή Zero.

7 Φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα μοτοσικλέτας στον κόσμο με ηλεκτρικό ρεύμα

Οι αγώνες αντοχής παραμένουν η καλύτερη μορφή αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού που βοηθά στη δοκιμή της αντοχής των μηχανών και της αντοχής των συμμετεχόντων. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, το κορυφαίο διεθνές πρωτάθλημα, βρίσκεται τώρα στη δέκατη σεζόν του και περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπως το 24 Hours of Le Mans και άλλους αγώνες σε Sebring, Spa, Monza, κ.λπ. Το Zero έγραψε ιστορία φιλοξενώντας τον μεγαλύτερο αγώνα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που έγινε ποτέ. Το 2009, η Zero πραγματοποίησε μια διήμερη εκδήλωση που ονομάζεται 24hours of Electricross. Δέκα ομάδες διαγωνίστηκαν με ηλεκτρικά ποδήλατα Zero X σε μια αξέχαστη εκδήλωση όπου σημειώθηκαν πολλά νέα ρεκόρ.

6 Μηδενικές κρατικές συμβάσεις μοτοσυκλετών

Για χρόνια, η Zero Motorcycles έχει διεισδύσει σε αρκετούς κρατικούς και ομοσπονδιακούς στόλους οχημάτων και στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν πάνω από 125 υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στρατιωτικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν ποδήλατα Zero. Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια παρέδωσε δύο παρτίδες μοτοσυκλετών MMX εκτός δρόμου στο Υπουργείο Άμυνας τον περασμένο χρόνο. Αν και είναι ίδιες με τις κανονικές μοτοσυκλέτες, είναι εξοπλισμένες με επιπλέον χαρακτηριστικά όπως σειρήνες, αποθηκευτικούς χώρους και μπάρες πρόσκρουσης. Η Zero Motorcycles έχει επίσης συνάψει συμφωνίες με κυβερνήσεις εκτός Αμερικής, έχοντας προηγουμένως υπογράψει μια συμφωνία ορόσημο με την ελβετική αστυνομία και την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

5 Αγωνιστική επιτυχία

Ο θρύλος κάθε οχήματος δεν είναι ολοκληρωμένος μέχρι να χρησιμοποιηθεί σε ανταγωνιστικούς αγώνες και η νίκη χαραχθεί για πάντα το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας. Η Zero Motorcycles έχει κάνει αρκετά για να διασφαλίσει ότι το όνομά της θα μείνει στη μνήμη ό,τι κι αν συμβεί στο μέλλον. Είχαν αξιοσημείωτη επιτυχία στο Pikes Peak, κερδίζοντας την κατηγορία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών παραγωγής μεταξύ 2013 και 2015. Το 2014, η Zero FX ήταν η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα που έσπασε το όριο των 12 λεπτών στο Pikes Peak International Climb. Το 2019 πήγαν ένα καλύτερο με Zero SR/F, ολοκληρώνοντας την πορεία σε εντυπωσιακό χρόνο 10:45.

4 Λειτουργικό σύστημα Cypher

Τα ηλεκτρικά οχήματα συνοδεύονται από υψηλές τεχνολογικές εξελίξεις και το λογισμικό πρέπει να είναι εξίσου καλό με το υλικό για βέλτιστη απόδοση, χρηστικότητα και προσαρμοστικότητα. Τα εξαρτήματα λογισμικού είναι απαραίτητα για τη διαχείριση των μπαταριών, τη φόρτιση, την παροχή ρεύματος, τα διαγνωστικά κ.λπ. Το Zero Motorcycles συνοδεύεται από Λειτουργικό Σύστημα Cypher , ιδιόκτητο και λειτουργεί ως κόμβος που ενσωματώνει όλα τα συστήματα μοτοσυκλετών.

Λειτουργώντας σε ένα από τα πιο προηγμένα νευρωνικά συστήματα, το Cypher προσφέρει απρόσκοπτα ακριβή απόδοση για να προσφέρει μια σταθερά ανώτερη οδηγική εμπειρία. Ένας αναβάτης μπορεί να προσαρμόσει και να παρακολουθεί την ποδηλατική του απόδοση μέσω της εφαρμογής Zero. Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος, 13 χρόνια στα σκαριά, είναι διαθέσιμη μόνο σε μοτοσυκλέτες SR/F και SR/S.

3 Z-Force Powertrain Performance

Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα δεν απαιτεί τα βαριά και πολύπλοκα εξαρτήματα που απαιτούνται για την τροφοδοσία των παραδοσιακών μοτοσυκλετών. Έτσι, ο κινητήρας στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες είναι απροσδόκητα συμπαγής και ελαφρύς. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης Z-Force δεν διαφέρει, καθώς είναι στεγανοποιημένο και αερόψυκτο και διαθέτει ένα μόνο κινούμενο μέρος, καθιστώντας το εξαιρετικά αποδοτικό χωρίς τακτική συντήρηση. Στα 116 lb-ft, το Z-Force παράγει περισσότερη ροπή από οποιοδήποτε λίτρο ποδήλατο αερίου, ακόμη και με τις ελάχιστες αναλογίες του. Επιπλέον, μεταξύ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, το power pack έχει την υψηλότερη ισχύ και πυκνότητα ενέργειας.

2 Σύγκριση με την Tesla

Η Tesla βρίσκεται σε σταθερή άνοδο από τότε που κυκλοφόρησε το πλήρως ηλεκτρικό Roadster με βάση το Lotus Elise στην αγορά το 2008. Καθώς η εταιρεία που ανήκει στον Elon Musk συνεχίζει να είναι η αφίσα για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Zero Motorcycles προσφέρει ένα πολύ πληρέστερο όραμα για το μέλλον της μοτοσικλέτας. Κάποιοι παραλληλισμοί δικαιολογούν τη σύγκριση τους με την Tesla. Για παράδειγμα, πουλάνε περισσότερες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες από όλους τους ανταγωνιστές τους μαζί και συνεχίζουν να καινοτομούν και να αναπτύσσουν ηλεκτρική τεχνολογία με κάθε νέο μοντέλο.

1 2022 Zero Motorcycle Lineup

Το 2022, η Zero προσφέρει εννέα νέα μοντέλα και υπάρχουν πολλά που πρέπει να περιμένουμε αφού τα μοντέλα του 2021 είδαν την αμερικανική εταιρεία μοτοσικλετών να βελτιώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα μοντέλα με εστίαση στο δρόμο περιλαμβάνουν τα Zero SR/S, SR/F, SR, S, FXE και FXS, με τα Zero DSR, DS και FX να αποτελούν την τριπλή χαρά του διπλού αθλητισμού. Το SR/S είναι το πρώτο μοντέλο Zero, τώρα στη δεύτερη γενιά του, και είναι η ναυαρχίδα του sport touring. Το Zero SR/F είναι η γυμνή έκδοση και η πιο ακριβή επιλογή στη σειρά, στα 21.495 $ . Στο άλλο άκρο του φάσματος είναι το Zero FXS, το οποίο κοστίζει 9.494 $ και έχει διακριτικό στυλ Supermoto.

Leave a Comment