10 πράγματα που αγαπάμε για το Honda Africa Twin

Όταν το Africa Twin έκανε την επιστροφή του το 2016, η Honda δεν θα μπορούσε να έχει χρονομετρήσει καλύτερα την επανείσοδο της μοτοσυκλέτας. Για το έτος μοντέλου 2021, η μοτοσυκλέτα έκανε πολλά ακόμη βήματα προς τα εμπρός, καθώς έλαβε μια σειρά από ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός ελαφρώς μεγαλύτερου κινητήρα και μιας εκτεταμένης σουίτας ηλεκτρονικών. Έκτοτε καθιερώθηκε ως ένα από τα καλύτερα ποδήλατα περιπέτειας που μπορούν να αγοράσουν χρήματα.

 Είτε προτιμάτε το παλαιότερο, απλούστερο μοντέλο είτε το πιο πρόσφατο ποδήλατο με όλη την ενημερωμένη τεχνολογία, το Africa Twin προσφέρει απίστευτη σχέση ποιότητας-τιμής. Ωστόσο, βρίσκεται σε ένα από τα πιο αμφισβητούμενα τμήματα της αγοράς, και δεν είναι πραγματικά το καλύτερο σε τίποτα, αλλά είναι τόσο καλό που είναι αδύνατο να αγνοηθεί.

10 Άνεση στο δρόμο

Αν πρόκειται να κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της οδήγησής σας σε αυτοκινητόδρομους και ασφαλτοστρωμένους δρόμους, το Africa Twin θα είναι στο σπίτι σας. Είναι ένα πολύ άνετο ποδήλατο με όρθια θέση καθίσματος και άφθονο χώρο για τα πόδια, δυστυχώς το ύψος του καθίσματος 33,5 ιντσών στη χαμηλή του ρύθμιση θα είναι περιοριστικός παράγοντας για τους πιο κοντούς αναβάτες.

9 Επιδόσεις εκτός δρόμου

Σε μια συρόμενη κλίμακα, το Africa Twin θα θεωρείται μια πιο επικεντρωμένη στο δρόμο μοτοσυκλέτα περιπέτειας, ειδικά αν λάβετε υπόψη το βάρος του, αλλά με 100 ίππους στη μέση, δεν είναι καθόλου χαλαρό εκτός δρόμου. Θα ξεπεράσει οποιαδήποτε από τις μεγάλες ασκήσεις εκτός δρόμου, αλλά με τις μοτοσυκλέτες μεσαίου μεγέθους να έχουν περισσότερη ισχύ αυτές τις μέρες, θα δυσκολευτεί να συμβαδίσει με αυτές και μην πάτε στην έκδοση DCT εάν σκοπεύετε να κάνετε περισσότερα εκτός δρόμου οδική ιππασία. Θα σας περιορίσει, ειδικά σε πιο στενά μονοπάτια.

8 Styling

Ακόμη και αντικειμενικά κοιτάζοντας το ποδήλατο, είναι απλώς ένα από τα καλύτερα ποδήλατα περιπέτειας που μπορείτε να αγοράσετε. Παρόλο που η Honda είναι παραδοσιακά αρκετά συντηρητική σε αυτό το τμήμα, απλώς κάρφωσαν τη σχεδίαση σε αυτό και έκτοτε έχει γίνει το χρυσό πρότυπο για τη σχεδίαση ποδηλάτων περιπέτειας.

7 Προσιτό μοντέλο εισαγωγικού επιπέδου

Με βασική τιμή μόλις 15.000 $, είναι εύκολα το πιο προσιτό ποδήλατο περιπέτειας μεγάλου μεγέθους, με αρκετά μεσαίου μεγέθους ποδήλατα τώρα πιο ακριβά από το βασικό μοντέλο. Εάν θέλετε περισσότερα, θα πρέπει να πληρώσετε για αυτό, με το κορυφαίο μοντέλο να πλησιάζει πολύ κοντά στο όριο των 20.000 δολαρίων, αλλά ακόμα κι αυτό προσφέρει εξαιρετική αξία.

6 επιλογές DCT

Όπως αναφέρθηκε, δεν το θέλετε αυτό εάν πρόκειται να κάνετε σοβαρή ιππασία, αλλά αν πρόκειται να αντιμετωπίσετε τον περίεργο χωματόδρομο με το 90% του χρόνου σας να αφιερώνετε στην άσφαλτο, αξίζει την τιμή . Είναι μια εξαιρετική επιλογή για να την έχετε σε τουριστικό ποδήλατο οποιουδήποτε είδους και έχει πολύ νόημα στο Africa Twin. Είναι λίγο ειρωνικό που το προσφέρουν μόνο με το πιο προσανατολισμένο εκτός δρόμου μοντέλο Adventure Sports.

5 Τεχνολογία

Αν θες κάτι πιο απλό, θα κοιτάξεις την αγορά μεταχειρισμένων. Η τελευταία μοτοσυκλέτα έρχεται με μια σειρά από τεχνικές αναβαθμίσεις. Διαθέτει IMU έξι αξόνων με ευαίσθητο σε άπαχο ABS, το οποίο μπορεί να αλλάξει για οδήγηση εκτός δρόμου. Αντικαθιστά επίσης το παλιό γκάζι του καλωδίου με σύστημα ride-by-wire και φυσικά παίρνει ταμπλό TFT που έχει βελτιστοποιηθεί για το Apple CarPlay.

4 Ασφάλεια

Το να έχετε ABS σε μια σύγχρονη μοτοσυκλέτα είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, αλλά η ύπαρξη μιας μονάδας με δυνατότητα εναλλαγής είναι εξαιρετικά επωφελής για την οδήγηση εκτός δρόμου και πραγματικά προσφέρει μια πιο ασφαλή εμπειρία οδήγησης. Η προσθήκη μιας μονάδας IMU (Inertial Measurement Unit) στις μοτοσυκλέτες άλλαξε λίγο το παιχνίδι, καθιστώντας τις μεγαλύτερες, πιο ισχυρές μοτοσυκλέτες όπως το Africa Twin πολύ πιο ασφαλές και θα σας σώσει από τον εαυτό σας και θα αποτρέψει την απώλεια πρόσφυσης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. .

3 Αξιοπιστία

Είναι σχεδόν δεδομένο ότι κάτι από τη Honda θα είναι αξιόπιστο και το Africa Twin δεν αποτελεί εξαίρεση. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι θα παραδώσετε μερικά άλογα στους άμεσους ανταγωνιστές, αλλά όχι τόσο ώστε να αισθάνεστε ότι χάνετε.

2 Εύκολα προσβάσιμο

Ο συνδυασμός διαχειρίσιμης ισχύος, ομαλής, προβλέψιμης παροχής ισχύος και η προστιθέμενη τεχνολογία ισοδυναμεί με ένα από τα πιο προσιτά μηχανήματα περιπέτειας μεγάλης οπής. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ωστόσο, το ύψος του καθίσματος θα είναι ένας περιοριστικός παράγοντας και, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ποδήλατα περιπέτειας, εξακολουθεί να ζυγίζει πάνω από 500 λίβρες, οπότε αν δεν μπορείτε να κατεβείτε και τα δύο πόδια, μπορεί να είναι προβληματικό έδαφος.

1 Πρακτική Τουρέρ

Σε αντίθεση με μερικά από τα μεγαλύτερα μηχανήματα αυτής της κατηγορίας, είναι απόλυτα διαχειρίσιμο στην πόλη και θα χειριστεί τις καθημερινές σας μετακινήσεις. Είναι επίσης εκπληκτικά αποδοτικό στα καύσιμα, επομένως είναι πραγματικά ένα από αυτά τα ποδήλατα που μπορείτε να αγοράσετε για να κάνετε διπλή εργασία. Για όσους έχουν χώρο στον προϋπολογισμό μόνο για ένα ποδήλατο, αυτό μπορεί πραγματικά να τα κάνει όλα.

Leave a Comment