10 λόγοι για τους οποίους το Harley-Davidson Livewire αξίζει περισσότερο σεβασμό

Τώρα που η αυτοκινητοβιομηχανία φαινομενικά κινείται προς ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον, ποια μοίρα περιμένει την αγορά μοτοσικλετών; Πρώτον, φαίνεται ότι η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αναπόφευκτη, με τις κυβερνήσεις να θέτουν χρονοδιαγράμματα για την απαγόρευση των βενζινοκίνητων, ντίζελ ή υβριδικών αυτοκινήτων στο μέλλον. Για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε τα σχέδιά του από το 2040 έως το 2035. Αλλά μέχρι τώρα, οι μοτοσυκλέτες φαίνεται να έχουν ξεφύγει από μια τέτοια περιοριστική νομοθεσία. 

Ανεξάρτητα από αυτό, νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η Zero Motorcycles, η Sur-Ron, η Energica και η NIU προσθέτουν τη γκάμα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών τους στην αγορά. Αλλά μπορούσαν μόνο να ελπίζουν ότι θα δουν αύξηση στις πωλήσεις παρόμοια με αυτή των τετράτροχων ομολόγων τους. Ίσως η είσοδος παραδοσιακών κατασκευαστών μοτοσυκλετών όπως η Harley-Davidson, η KTM, η Yamaha κ.λπ., θα επιταχύνει την πράσινη αγορά μοτοσυκλετών. Η Harley-Davidson ανακοίνωσε την πρόθεσή της να γίνει ηλεκτρική το 2014 με το Project LiveWire, το οποίο περιείχε τριάντα τρία ηλεκτρικά ποδήλατα επίδειξης που θα δοκιμαστούν σε όλο τον κόσμο.

 Η εταιρεία μοτοσυκλετών με έδρα το Μιλγουόκι άρχισε να εργάζεται για τα σχόλια και τέσσερα χρόνια αργότερα, το μοντέλο παραγωγής έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Μοτοσικλέτας του Μιλάνου 2018 και κυκλοφόρησε το 2019. Άξιζε το HD LiveWire τη διαφημιστική εκστρατεία που ακολούθησε την κυκλοφορία του; Λοιπόν, εδώ είναι δέκα λόγοι για τους οποίους το Harley-Davidson LiveWire αξίζει περισσότερο σεβασμό.

10 Ακριβό αλλά εκπληκτικό

Το LiveWire 2021 είναι μια ακριβή μοτοσυκλέτα, που ξεκινά από 21.999 $. Αυτό είναι περίπου 8.000 $ λιγότερο από την τιμή του αυτοκόλλητου με το οποίο έκανε το ντεμπούτο του και ενώ προσφέρει ένα πιο ελκυστικό σημείο εισόδου, εξακολουθεί να είναι farmacia online viagra αρκετά απρόσιτο για πολλούς αγοραστές.

Είναι μια Harley, τελικά, και η HD είναι μια premium μάρκα της οποίας η μέση τιμή των 20.338 $ είναι σημαντικά πιο ακριβή από τους περισσότερους ανταγωνιστές. Έτσι, αυτή η τιμή δεν αποτελεί έκπληξη για τη μάρκα και την πραγματικότητα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών το 2022, και αν μπορείτε να δείτε τους αριθμούς, έχετε ένα υπέροχο ποδήλατο στα χέρια σας.

9 Διαθέτει τη θρυλική ποιότητα κατασκευής της Harley-Davidson

Όποια κι αν είναι η γνώμη σας για τη Harley-Davidson, δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι ξέρουν σίγουρα τον τρόπο τους να κατασκευάζουν μοτοσυκλέτες, κάτι που κάνουν από το 1903. Είναι αναμφισβήτητα ο πιο παραδοσιακός κατασκευαστής και είναι υπέροχο να τις βλέπεις μεταξύ των πρώτων μάρκες να αγκαλιάσουν την εποχή του ηλεκτρισμού. Είναι σαφές ότι έχουν βάλει την καρδιά τους στην ανάπτυξη του LiveWire από τότε που ανακοίνωσαν το έργο το 2014.

Μπορείτε μόνο να περιμένετε ότι η μοτοσυκλέτα θα έρχεται με την υψηλής ποιότητας κατασκευή με την οποία είναι συνώνυμη η μάρκα. Και με λιγότερα κινούμενα μέρη που αναμένεται να σπάνε συχνά, θα μπορούσε να καταλήξει να είναι το καλύτερο στη σειρά.

8 The Revelation Electric Motor

Το διάσημο V-Twin παραμένει το στήριγμα των μοτοσυκλετών Harley για δεκαετίες. Αλλά το μέλλον της μάρκας δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια του κινητήρα Eagle Milwaukee-8 που ουρλιάζει. Ο ηλεκτροκινητήρας Revelation στο LiveWire θα μπορούσε να προαναγγέλλει μια νέα αυγή για την αμερικανική μάρκα.

Ο κινητήρας μαγνητικού στροβίλου παράγει 105 ίππους και ροπή 84 λίβρες ποδιών που παρέχονται άμεσα, καθιστώντας το LiveWire αβίαστα ταχύτερο. Ο κινητήρας παράγει επίσης έναν απτικό παλμό, μια λεπτή λειτουργία που μπορεί να γυρίσει προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να σας υπενθυμίσει ότι εξακολουθείτε να οδηγείτε μια Harley. Ενεργοποιείται σε λειτουργία πρόωσης.

7 Άμεση παροχή ροπής

Αναμφίβολα θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσετε ένα ποδήλατο χωρίς συμπλέκτη ή επιλογέα ταχυτήτων. Αλλά αρκετά σύντομα, αρχίζετε να συμμετέχετε στις ήσυχες στιγμές του ηλεκτρικού LiveWire. Ακούγετε ένα ελαφρύ κλαψούρισμα κατά την εφαρμογή του γκαζιού και κατά το φρενάρισμα του κινητήρα. Ίσως όμως η παροχή ισχύος να σας συναρπάσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Το Livewire έχει μια απρόσκοπτη εμπειρία γκαζιού όπου όλη η ισχύς είναι άμεσα διαθέσιμη. Ξεχάστε τις μέρες που η ισχύς αυξανόταν με στροφές και γρανάζια. Αυτή η μοτοσυκλέτα προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία οδήγησης που πρέπει να βιώσει κάθε μοχλός ταχυτήτων.

6 Άνετη και ελεγχόμενη εμπειρία οδήγησης

Ενώ όλη η ισχύς είναι πάντα διαθέσιμη όταν χρειάζεται, η απόκριση του γκαζιού είναι απότομη και παρέχει άμεση ισχύ. Η παράδοση είναι ομαλή και ελέγχεται εύκολα εάν θέλετε να βγείτε βιαστικά από τις στροφές ή να κινηθείτε με αργό ρυθμό στην κίνηση. Η λειτουργία Regen προσθέτει επίσης περισσότερο φρενάρισμα κινητήρα, ώστε να μην χρειάζεται να πατάτε πολύ δυνατά τα φρένα όλη την ώρα. Όσον αφορά την εργονομία, το Livewire έχει όρθια θέση οδήγησης, η οποία είναι ιδανική για μετακινήσεις. Το κάθισμα απέχει μόλις 31 ίντσες από το έδαφος, επομένως η γείωση και των δύο ποδιών όταν στέκεστε ακίνητοι δεν θα είναι πρόβλημα.

5 Άψογη εφαρμογή και φινίρισμα

Η Harley έκανε καλή δουλειά για να προσαρμόσει την επιρροή των ποδηλάτων αερίου της στο Livewire. Εκ πρώτης όψεως δεν διαφέρει πολύ από ένα παραδοσιακό ποδήλατο. Φαίνεται ότι βρήκαν έναν τρόπο να εκμεταλλευτούν την εμπειρία τους και να κατασκευάσουν ένα ποδήλατο που αποδίδει όπως οι καλύτερες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της αγοράς αυτή τη στιγμή.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αναμφισβήτητη και είναι αυτό που θα περίμενε κανείς από μια premium μοτοσυκλέτα. Το Livewire είναι κάτι όμορφο και απόδειξη ότι οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες μπορούν να είναι και διασκεδαστικές και επιθυμητές. Επιπλέον, το ποδήλατο διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν θα βρείτε από τους κορυφαίους ανταγωνιστές του κλάδου, όπως η λειτουργία χωρίς κλειδί και η γρήγορη φόρτιση DC επιπέδου 3.

4 Αναμφίβολα η πιο πολυτελής ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της αγοράς

Η αγορά δεν είναι γεμάτη από επιλογές ηλεκτρικών μοτοσικλετών, τουλάχιστον όχι ακόμα, γι’ αυτό το Livewire είναι εύκολα η πιο πολυτελής ηλεκτρική μοτοσικλέτα που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή. Είναι ένα ποδήλατο για πιθανούς πελάτες που έχουν ήδη άλλα πολυτελή αντικείμενα, όπως έξυπνα σπίτια, Tesla ή τετρακίνητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η Harley εμπορεύεται ανοιχτά τη μοτοσυκλέτα στους δημογραφικούς πελάτες με τα καλά τακούνια που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αντιταχθούν στο status quo.

Δεν θα πληρώσετε απλώς ένα ασφάλιστρο για τη μάρκα Harley-Davidson, καθώς θα αποκτήσετε ένα καλοφτιαγμένο ποδήλατο με ωραία αποκλειστικά καλούδια για μια γνήσια αίσθηση premium. Διαθέτει επίσης αρκετή ισχύ και άνεση για να καλύψει ένα ευρύ φάσμα οδηγικών αναγκών.

3 Kapabel Sport Naked Electric Option

Η εργονομία του LiveWire είναι παρόμοια με αυτή ενός τυπικού γυμνού ποδηλάτου, σε όρθια θέση σε μια ελαφρώς κεκλιμένη θέση προς τα εμπρός. Αρκετά σπορ χωρίς να είναι πολύ επιθετικό. Θα αντιμετωπίσει άμεσο ανταγωνισμό από το Zero SR/F, το οποίο είναι εξίσου γρήγορο, εξίσου μεγάλο αλλά με διαφορετική οδηγική εμπειρία.

Το SR/F έχει πιο σπορ αίσθηση, ενώ το LiveWire προσφέρει μεγαλύτερη πραγματική εμβέλεια, ταχύτητα και ήχο. Με τους χρόνους που αλλάζουν, το Livewire προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή ως ικανό σπορ ποδήλατο στο μέλλον. Αν ξαφνικά αναπτύξετε μια περιβαλλοντική συνείδηση ​​ενώ σκάσετε τροχούς στον βενζινοκίνητο σούπερ χούλιγκαν σας, τότε το LiveWire μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

2 Επαρκές εύρος για αστική οδήγηση

Πολλοί αποφεύγουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω φόβου ότι θα ξεμείνουν από ζουμί στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου ή σε έρημους δρόμους. Αλλά η τεχνολογία των μπαταριών έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν αρκετά καλή αυτονομία για μακρινά ταξίδια.

Το Harley-Davidson Livewire δεν έρχεται με ηπειρωτική εμβέλεια, αλλά είναι αρκετό για τις καθημερινές μετακινήσεις και το περιστασιακό ταξίδι του Σαββατοκύριακου στους πίσω δρόμους χωρίς καμία ένδειξη ανησυχίας για την αυτονομία. Το ποδήλατο έρχεται με ισχυρή αυτονομία 146 μιλίων από την μπαταρία υψηλής τάσης του. Ακόμα κι αν οδηγείτε δυνατά, δεν θα πλησιάσετε αυτόν τον αριθμό. Αλλά μπορείτε να φορτίσετε σε οποιονδήποτε δημόσιο σταθμό φόρτισης DC επιπέδου 3 και να φτάσετε από άδεια στο 80% σε 40 λεπτά ή πλήρη φόρτιση σε μια ώρα.

1Felfri elektronik

Οι επιλογές προσαρμογής LiveWire δεν πλησιάζουν αυτό που έχετε στις μοτοσικλέτες Zero. Είναι δίκαιο, αφού ο πρώτος παράγει ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες για πολύ περισσότερο, οπότε η τεχνολογία τους είχε χρόνο να εξελιχθεί. Αλλά το LiveWire δεν είναι ένα είδος ποδηλάτου με γυμνή άρθρωση, καθώς έχει αρκετά αξιοπρεπή ηλεκτρονικά. Τα ηλεκτρονικά του LiveWire είναι οριακά άψογα και περιλαμβάνουν σύστημα ελέγχου πρόσφυσης τελευταίας τεχνολογίας, έλεγχο αντι-τροχού, λογική στις στροφές ABS και αμυντικό σύστημα οδηγού Reflex. Η οθόνη αφής είναι επίσης διαισθητική και προσαρμόσιμη.

Leave a Comment