10 λόγοι για τους οποίους θα θέλαμε να περάσουμε ένα πόδι πάνω από το Ducati Panigale V4

Όσον αφορά τις καθαρές επιδόσεις, η κατηγορία των sportbike δεν ήταν ποτέ πιο κοντά, αλλά όταν μπαίνουν περιορισμοί εκπομπών, η συνολική απόδοση μειώνεται αντί να αυξάνεται. Δηλαδή, για τα street legal ποδήλατα, η νέα Ducati Panigale 2022 δεν αποτελεί εξαίρεση φέτος, με πτώση περίπου 7 ίππων σε σύγκριση με την περσινή μοτοσυκλέτα. 

Ωστόσο, δεν θα συνιστούσαμε να βγείτε έξω και να αγοράσετε το περσινό μοντέλο, καθώς η μοτοσυκλέτα έχει ήδη πολύ περισσότερη ισχύ από ό,τι μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιήσει ο καθένας και αν είστε πραγματικά εμμονικοί με τις προδιαγραφές, μπορείτε απλώς να αγοράσετε την εξάτμιση Akrapovic που προσφέρουν προαιρετικά . , θα πάρεις πίσω όλα τα άλογα που λείπουν και μετά μερικά. Όλα αυτά είναι καλά και καλά, αλλά αυτό το τεχνολογικό θαύμα μπορεί να προσφέρει και στον πραγματικό κόσμο.

10.916 Ρίζες

Λίγες μοτοσυκλέτες μπόρεσαν να αιχμαλωτίσουν τη φαντασία όσο το superbike της Ducati της δεκαετίας του ’90. Άλλαξε την οπτική μας για το πώς πρέπει να φαίνεται μια μοτοσυκλέτα και πώς πρέπει να τρέχει μια μοτοσυκλέτα. Ήταν η επιστροφή στη φόρμα για την Ducati μετά από πολλά χρόνια στην ερημιά, και ήταν επίσης πρωταθλήτρια στην πίστα. Απείχε επίσης πολύ από το τέλειο, αλλά καθώς περνούσαν τα χρόνια, η Ducati συνέχισε να βελτιώνεται και να χτίζει πάνω στα θεμέλια που έθεσε αυτός ο θρύλος μιας μοτοσυκλέτας.

9 Εγκατάλειψη Διδύμων

Για δεκαετίες, το βασικό στοιχείο του Ducati DNA ήταν η διαμόρφωση του κινητήρα V-twin (ή L-Twin). Είχαν κερδίσει πολλά πρωταθλήματα με αυτό και οι σκληροί οπαδοί εξακολουθούν να ορκίζονται σε αυτό. Δυστυχώς τελικά χτύπησαν έναν τοίχο από τούβλα από πλευράς απόδοσης, με το παλιό 1299 έβγαζαν πάνω από 200 ίππους, αλλά παρόλα αυτά μπερδεύτηκαν στην πίστα, η μόνη επιλογή για περισσότερη ισχύ ήταν να μεταβούν σε μια διαμόρφωση V-4-.

8 Σχεδιασμένο για το SBK Victory

Αν όχι για τη διακαή επιθυμία τους να κερδίσουν αγώνες στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα SBK, υποπτευόμαστε ότι θα είχαν κολλήσει με το δίδυμο. Ως αποτέλεσμα, το Panigale, το ίδιο σασί που χρησιμοποιούν για τους αγώνες SBK, είναι μια ειδικά κατασκευασμένη αγωνιστική μηχανή. Όλα είναι τόσο εύκολα όσο γίνονται, όλα είναι τόσο προηγμένα όσο γίνεται, και όλα αθροίζονται σε έναν τρομερό ρυθμό.

7 Σχέδιο Otrolig

Αν και αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι θα το κάνουν αρκετά συχνά με τα ιταλικά ποδήλατα, αυτό είναι πραγματικά τέχνη σε τροχούς. Από το υπέροχο ψαλίδι μέχρι το γλυπτό φέρινγκ, το ποδήλατο είναι μια άσκηση στη φιλοσοφία σχεδιασμού αθλητικών ποδηλάτων. Όλα είναι σκόπιμα, αλλά κομψά και απίστευτα καλοδουλεμένα.

6 Προηγμένη τεχνολογία

Η Ducati έχει συνηθίσει να περιλαμβάνει όλη την πιο πρόσφατη και κορυφαία τεχνολογία στις μοτοσυκλέτες της, οπότε φυσικά αυτή, η ναυαρχίδα της superbike, τα έχει όλα. Θα μπορείτε να ρυθμίσετε το ποδήλατο από την άνεση του ταμπλό TFT, από την ανάρτηση μέχρι το πόσο επιθετικό θέλετε το κράτημα και τον έλεγχο του τροχού, όλα είναι στα χέρια σας.

5 Εστιασμένη διαδρομή

Αν και όλα είναι κοντά, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσεγγίσετε με λίγη προσοχή. Θα χρειαστεί χρόνος και πολλοί γύροι γύρω από το μπλοκ, ή την πίστα, για να στηθεί σωστά η μοτοσυκλέτα. Είναι ένα κρίσιμο βήμα, επειδή υπάρχουν αρκετές προσαρμογές που θα χρειαστεί να κάνετε, δεδομένου ότι όλοι έχουμε κατασκευαστεί διαφορετικά και το ποδήλατο προέρχεται από το εργοστάσιο έτοιμο για έναν αδύνατο Ιταλό. Μόλις το καλέσετε, είναι ένα όργανο ακριβείας που θα προκαλέσει ακόμα και τους πιο έμπειρους αναβάτες.

4 Εθιστική δύναμη

Κανείς δεν χρειάζεται 207 ίππους, αλλά σίγουρα είναι διασκεδαστικό. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, ο σωλήνας Akra τον ανεβάζει στους 225 ίππους, κάτι που απλά μπερδεύει το μυαλό. Διαθέτει όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα στον κόσμο για να το δαμάσει, αλλά δεδομένου ότι ζυγίζει μόνο 438 κιλά υγρό, θα εξακολουθεί να απαιτεί όλη σας την εστίαση, όλη την ώρα, ανεξάρτητα από το πού το οδηγείτε.

3 Aero

Σε αντίθεση με πολλές άλλες μικρότερες μοτοσυκλέτες που έχουν τα μικρά φτερά, τα φτερά της Ducati είναι λειτουργικά. Δυστυχώς, η προειδοποίηση σε αυτό είναι ότι είναι πραγματικά λειτουργικά μόνο σε ταχύτητες που δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμες σε αυτοκινητόδρομο, οπότε αν δεν πας με τη μοτοσυκλέτα στην πίστα, είναι πραγματικά μόνο για αισθητική, και ξέρεις, MotoGP.

2 Αναστολή

Όπως θα περίμενε κανείς σε ένα ποδήλατο 30.000 $, δεν τσιγκουνεύονται την ανάρτηση, η οποία είναι η κορυφαία ημιενεργή μονάδα της Öhlins. Είναι πολύ βολικό να μπορείς να το στήνεις, αλλά πάντα θα υπάρχει ο πειρασμός να το «τσιμπήσεις». Μόλις το κάνετε σωστά, πρέπει να αφοσιωθείτε στη ρύθμιση, διαφορετικά το απίστευτο επίπεδο προσαρμογής θα κάνει τα πράγματα χειρότερα παρά καλύτερα.

1 Ανταποκρίνεται στη διαφημιστική εκστρατεία

Είναι απλά υπέροχο, είναι το απόλυτο μοντέρνο superbike. Η Ducati περιμένει από εσάς να πληρώσετε για αυτή τη λαμπρότητα. Αν ψάχνετε για αξία, απλά δεν είναι, αυτό είναι ένα αριστούργημα μηχανικής. Τεχνικά αυτό δεν είναι καν το γρηγορότερο στο εύρος τιμών του, υπάρχουν αρκετές μοτοσυκλέτες που στην πραγματικότητα θα του δείξουν ένα ζευγάρι καθαρά τακούνια στην πίστα, αλλά καμία από αυτές δεν προσφέρει αυτή την εμπορική εμπειρία Ducati.

Leave a Comment