10 γεγονότα που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι αναβάτες για τις μοτοσικλέτες Royal Enfield

Η Royal Enfield έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοσυκλετών στον κόσμο και πουλά τα ποδήλατά της με ρετρό θέμα σε κάθε ήπειρο. Σήμερα έχουν αψηφήσει όλους τους αμφισβητίες και ο Ινδός κατασκευαστής μπορεί να παράγει αξιόπιστα, καλοφτιαγμένα ποδήλατα. Για χρόνια οι μοτοσυκλέτες τους θεωρούνταν φτηνές μοτοσυκλέτες, όπως αυτές που κατασκευάζονταν από τους Κινέζους ομολόγους τους. Οι βρετανικές ρίζες τους δεν είναι παρά μια μακρινή ανάμνηση, αλλά για δεκαετίες έχουν κολλήσει μαζί τους και τώρα που βρισκόμαστε στη μέση μιας τρέλας ρετρό ποδηλάτων, η γκάμα των μοντέλων τους συνεχίζει να αυξάνεται τόσο γρήγορα όσο η ζήτηση για προσιτές μοτοσυκλέτες τους.

10 Τεχνικά η παλαιότερη εταιρεία μοτοσυκλετών στον κόσμο

Η Royal Enfield βρίσκεται σε ασταμάτητα παραγωγή εδώ και 120 χρόνια, ένα απίστευτο επίτευγμα σε κάθε σύγχρονη βιομηχανία, πόσο μάλλον στη διαβόητη ευμετάβλητη βιομηχανία μοτοσυκλετών όπου οι εταιρείες έρχονται και φεύγουν συνεχώς. Ωστόσο, είναι πιο περίπλοκο από το γεγονός, καθώς υπήρξε μια μεταβατική περίοδος όπου η εταιρεία επεκτάθηκε στην Ινδία, στη συνέχεια έπαψε να υπάρχει στη χώρα προέλευσης, αλλά συνέχισε στην Ινδία αμείωτα και τώρα επεκτείνεται ξανά σε διάφορες αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, αρχική χώρα καταγωγής τους.

9 Βοήθησε τις συμμαχικές δυνάμεις και στους δύο μεγάλους πολέμους

Η πιο διάσημη συνεισφορά τους ήταν γνωστή ως Flying Flea, μια ελαφριά μοτοσυκλέτα στην οποία θα μπορούσε να πέσει με αλεξίπτωτο για να βοηθήσει τις επίγειες δυνάμεις. Είναι ειλικρινά μια από τις πιο προηγμένες ιδέες σε μια εποχή που τα στρατεύματα αναγκάστηκαν να διασκορπιστούν και να ανασυνταχθούν μετά την πτώση με αλεξίπτωτο σε μια μάχη με πολύ λίγους πόρους.

8 Κουλάνοι

Το Bullet τους βρίσκεται στην παραγωγή για περισσότερα από 90 χρόνια τώρα, έχει δει αρκετές ενημερώσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά βασικά εξακολουθεί να μοιάζει πολύ με την αρχική μοτοσυκλέτα. Εξακολουθεί να είναι το βασικό τους ποδήλατο, είναι προσιτό, διασκεδαστικό και ταιριάζει στο ρετρό πλήθος που έχει αυξηθεί τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό.

7 Έξι μέρες επιτυχίας

Δεν θα το πιστεύατε βλέποντας τη σύγχρονη έκδοση του μεγάλου, βαριού, αργού Bullet, αλλά στη δεκαετία του 50 ήταν πρωταθλητής του Six Days. Με τα χρόνια τα ποδήλατα που χρησιμοποιούν για αγώνες αντοχής έχουν αλλάξει αρκετά, όλα τα ποδήλατα σήμερα είναι ειδικά μηχανήματα υψηλών επιδόσεων, αλλά στη δεκαετία του ’50 απλά πήρατε ένα αξιόπιστο ποδήλατο δρόμου και το τροποποιήσατε μόνοι σας για αγώνες χωμάτινου.

6 Το τέλος μιας εποχής το 1970

Η Royal Enfield συνεργάστηκε για πρώτη φορά με έναν Ινδό κατασκευαστή μοτοσυκλετών για να κατασκευάσει ποδήλατα με άδεια το 1955, από τότε τα ποδήλατα κατασκευάζονται στην Ινδία ασταμάτητα. Τεχνικά, η Royal Enfield βρισκόταν στη διοίκηση (χρεοκοπία) το 1967 και τα τελευταία από τα ποδήλατά τους στάλθηκαν το 1970, αλλά ο Ινδός κατασκευαστής αγόρασε τα δικαιώματα ονομασίας και εξελίχθηκαν στην εταιρεία που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

5 Οικονομία κλίμακας

Το μόνο μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε η Royal Enfield στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το κόστος εργασίας, οι απεργίες ήταν συχνές και η παραγωγή ήταν αργή. Οι εργάτες στην Ινδία πληρώνονταν (ακόμα) πολύ λιγότερο, αλλά τους πήρε λίγο χρόνο για να φτάσουν τα ποδήλατα στο πρότυπο, και όταν το έκαναν σταθερά σωστά, τα σχέδιά τους ήταν χρονολογημένα και δεν ήταν πλέον σχετικά με την Ευρώπη ή την Αμερική.

4 Σχέδιο Ikonisk

Τα παλιά, ξεπερασμένα σχέδια δεν αποτελούσαν μεγάλο πρόβλημα για την εγχώρια αγορά της Ινδίας, η οποία εξακολουθούσε να σέβεται πολύ την παλιά βρετανική μάρκα που είχε γίνει βασικό μέχρι τότε. Θα μπορούσες εύκολα να τους επικρίνεις ότι δεν ξόδεψαν τίποτα για Έρευνα και Ανάπτυξη, αλλά απλώς αγκάλιασαν το θέμα της αναδρομικής σχεδίασης και όταν επανήλθε στη μόδα σε όλο τον κόσμο, επένδυσαν ξανά σε άλλα μοντέλα όπως το Himalayan.

3 Έφτιαξαν μια μοτοσικλέτα ντίζελ

Σε αυτό που στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι ήταν ένα αρκετά μεγάλης κλίμακας πείραμα, λάνσαρε ένα Enfield Diesel, το οποίο ήταν ένα ντίζελ χαμηλού κυβισμού συμπιεσμένο στο πλαίσιο Bullet. Οι ελπίδες για τον κινητήρα ανάφλεξης με συμπίεση ήταν στο υψηλότερο επίπεδο στη δεκαετία του ’90, αλλά στην πραγματικότητα υστερούσαν σε όλους τους στόχους εκπομπών ρύπων και η άνοδος και η άνοδος των ηλεκτρικών ποδηλάτων έχει καταδικάσει την τεχνολογία χαμηλού όγκου. εφαρμογές όπως οι μοτοσυκλέτες, αλλά πρέπει να τις αγαπήσεις για την προσπάθεια.

2 Τα νέα μοντέλα δέχθηκαν κριτική

Πολλές δημοσιεύσεις έχουν χαιρετίσει το 650 τους ως το καλύτερο ρετρό ποδήλατο μεσαίου βάρους, και για καλό λόγο. Η ισχύς των 47 ίππων μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή των άλλων αερόψυκτων μοτοσυκλετών τους. Είναι επίσης καλά συναρμολογημένο και το σχέδιο είναι διαχρονικό. Το πιο πρόσφατο Himalaya διόρθωσε πολλές παθήσεις της πρώιμης παιδικής ηλικίας και τώρα χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην κοινότητα των ποδηλάτων Adventure, το τελευταίο τους παρακλάδι των Ιμαλαΐων, το Scram 411, φαίνεται υπέροχο και προσφέρει μεγαλύτερη αξία από κάθε πιθανό scrambler στην αγορά.

1 Χρήση της Νοσταλγίας

Το Nostalgia είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ, για τόσους πολλούς το παρελθόν είναι κάτι που φαίνεται συναρπαστικό και άυλο, τα ρετρό ποδήλατα το κάνουν αυτό με κάποιο μικρό, απτό τρόπο. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ποδήλατα, αυτά είναι στην πραγματικότητα απίστευτα αξιόπιστα, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην απλότητά τους, και θα σας εξυπηρετήσουν καλά ως βασικός τρόπος μεταφοράς καθώς και ως μικρή χρονομηχανή.

Leave a Comment