10 βασικά είδη που χρειάζεται κάθε μοτοσικλετιστής

Μόλις μπείτε στις μοτοσυκλέτες, θα καταλάβετε γρήγορα πόσο μεγάλη είναι στην πραγματικότητα η aftermarket. Μερικά από τα πράγματα είναι εντελώς γελοία, μερικά διασκεδαστικά αλλά τελικά περιττά και μερικά πραγματικά χρήσιμα. Από τα χρήσιμα είδη υπάρχουν μόνο λίγα που είναι απαραίτητα, μερικά πράγματα είναι αρκετά προφανή. Το κράνος είναι η πιο βασική μορφή προστασίας σε μια μοτοσυκλέτα.

 Άλλα στοιχεία ασφαλείας είναι επίσης σημαντικά και υπάρχουν μερικά πράγματα που θα χρειαστούμε επίσης σε ένα ποδήλατο που μπορεί να μην χρειαζόμαστε αν οδηγούσαμε ένα αυτοκίνητο, το οποίο είναι βασικά μια κυλιόμενη μονάδα αποθήκευσης για μερικούς ανθρώπους, ένα ποδήλατο έχει λίγο λιγότερα, καλά , δωμάτιο.

10 Κράνος

Αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζετε, στην πραγματικότητα εξακολουθεί να προκαλεί συζητήσεις σε ορισμένα μέρη του κόσμου όπου οι άνθρωποι θα επιμείνουν να βρίσκουν δικαιολογίες για να μην το φορέσουν. Ένα κράνος είναι εξίσου σημαντικό με μια ζώνη ασφαλείας σε ένα αυτοκίνητο, με αυτό κατά νου, υπάρχουν επίσης ποικίλες επιλογές σε στυλ και επίπεδο προστασίας. Τελικά, ένα κράνος πρέπει να εφαρμόζει σωστά, υπάρχουν αρκετοί οδηγοί για αυτό και πρέπει τουλάχιστον να έχει πιστοποίηση ECE (η οποία έχει ενημερωθεί πρόσφατα, σε αντίθεση με το DOT).

9 ριτζάκ

Εάν κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της ποδηλασίας βουνού, μη διστάσετε να αγνοήσετε αυτήν την ανάρτηση, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να σκεφτείτε κάποια μορφή προστασίας στο στήθος. Και πάλι, το στυλ είναι υποκειμενικό εδώ, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα για ένα σακάκι είναι το κλίμα στο οποίο θα οδηγείτε τις περισσότερες φορές. Ένα διχτυωτό μπουφάν που αναπνέει είναι απαραίτητο για θερμότερα κλίματα, τα ψυχρότερα κλίματα μπορούν να επιτρέψουν δερμάτινα ή πιο ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες μπουφάν.

8 Μπότες ή παπούτσια ιππασίας

Τα παπούτσια συχνά παραβλέπονται, σίγουρα θα εξαρτηθεί από τον τύπο ιππασίας που θα κάνετε, αλλά ακόμα και η οδήγηση ενός σκούτερ ως επιβάτης θα απαιτήσει κάποια μορφή αποκλειστικού παπουτσιού ιππασίας. Οι μπότες θα είναι πάντα η πιο ασφαλής και καλύτερη επιλογή, δεν είναι απαραίτητα οι πιο άνετες ή αναπνεύσιμες. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι παπουτσιών ιππασίας, αλλά αν δεν είναι επίσης εντός του προϋπολογισμού σας, μπορείτε να αγοράσετε μερικά παπούτσια με τουλάχιστον ψηλό αστράγαλο.

7 handskar

Εάν πηγαίνετε εκτός δρόμου, τα γάντια είναι αρκετά βασικά και οικονομικά. Τα γάντια για χρήση στο δρόμο διατίθενται σε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία, το καθένα με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα δερμάτινα γάντια παρέχουν εξαιρετική προστασία, αλλά δεν είναι τα πιο αναπνεύσιμα ή άνετα, εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα, τα διχτυωτά γάντια θα είναι ο δρόμος προς τα εμπρός και αν είστε αρκετά γενναίοι για να οδηγήσετε στο χιόνι, σκεφτείτε να αγοράσετε γάντια/γάντια για snowmobile (συνήθως φθηνότερα).

6 Τσάντα

Όλοι όσοι έχουν ποδήλατο έχουν μια τσάντα, είναι αναμφισβήτητα το δεύτερο πιο σημαντικό αντικείμενο μετά το κράνος, καθώς ακόμη και όσοι χρησιμοποιούν ποδήλατο μόνο ως μετακινούμενοι θα έχουν. Όλες οι τσάντες δεν δημιουργούνται ίσες, υπάρχει στην πραγματικότητα μια μεγάλη αγορά για αποκλειστικές τσάντες μοτοσυκλέτας, αλλά εκτός κι αν έχετε ένα σπορ ποδήλατο δεν είναι απαραίτητες. Χρειάζεστε πραγματικά κάτι που να έχει μια αγκράφα στο μπροστινό μέρος για να μην πέφτει η τσάντα στον αέρα (ναι, σκιερό).

5 Αποσκευές

Μια αρκετά μεγάλη αναβάθμιση στην τσάντα θα είναι κάποιο είδος αποσκευών, οι αποσκευές μοτοσικλέτας μπορεί να διαφέρουν στην τιμή αρκετά δραστικά, αλλά όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες σας. Μια απλή δεξαμενή ή τσάντα είναι προσιτή και θα καλύψει όλες τις ανάγκες μετακίνησης, αν πρόκειται να κάνετε πολλές περιοδείες, μπορείτε να σκεφτείτε μερικές τσάντες.

4 γυαλιά ηλίου

Αν και ορισμένα κράνη έχουν πτυσσόμενα γείσα, τα περισσότερα δεν έχουν, ακόμα και αυτά που έχουν συχνά δεν είναι καλά κατασκευασμένα και ο μηχανισμός πάντα προσθέτει βάρος στο κράνος. Όποιος χρειάζεται ήδη να φοράει γυαλιά, γνωρίζει ότι το σωστό πλαίσιο θα γλιστρήσει όμορφα μέσα σε ένα κράνος, μερικά κράνη έχουν ακόμη και μια απαίτηση για αυτό το ενσωματωμένο. Η οδήγηση με ανοιχτό κράνος μισού προσώπου είναι ωραία, αλλά αν επιλέξετε τα σωστά γυαλιά, μπορείτε εύκολα να τα χρησιμοποιήσετε και με ένα πλήρες κράνος.

3 Εργαλειοθήκη ή πολυεργαλείο

Τα κιτ εργαλείων OEM είναι συνήθως γυμνά κόκαλα στην καλύτερη περίπτωση, απλά σας προσφέρουν το ελάχιστο δυνατό για έκτακτες ανάγκες. Το καλύτερο είναι να συναρμολογήσετε το δικό σας κιτ που καλύπτει μερικά από τα κενά στο κιτ OEM. Είναι πάντα σημαντικό να περνάτε από το ποδήλατό σας και να βρίσκετε τα βασικά στοιχεία που λείπουν, σε ορισμένες περιπτώσεις αρκεί ένα πολυεργαλείο που εξοικονομεί χώρο. Απλώς μην αντικαταστήσετε ποτέ την εργαλειοθήκη σας με ένα πολυεργαλείο, θα πρέπει πάντα να θεωρείται ως πρόσθετο.

2 πρίζες τηλεφώνου

Αν και αυτό έχει γίνει λίγο πιο αμφιλεγόμενο για μερικούς, καθώς τα σύγχρονα smartphone δεν κολλάνε τόσο καλά με όλους τους κραδασμούς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να λυθεί το πρόβλημα. Εάν απλά πρέπει να βάλετε το νέο σας τηλέφωνο να κάνει τη δουλειά, υπάρχουν μερικές εταιρείες που κατασκευάζουν ακριβά αμορτισέρ για τις βάσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό τηλέφωνο και να δημιουργήσετε ένα hotspot με το νέο τηλέφωνο με ασφάλεια αποθηκευμένο στην τσέπη/τσάντα/αποσκευή σας. Ή απλώς αγοράστε ένα εργαλείο πλοήγησης…

1 WD40

Είναι αυτό ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να φέρετε; Οχι. Είναι απαραίτητο στοιχείο για κάθε αναβάτη μοτοσικλέτας; Απολύτως ναι! Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που ανταποκρίνονται πραγματικά στη φήμη του, από τον καθαρισμό των αλυσίδων μέχρι τη διατήρηση της λίπανσης των πραγμάτων, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αγοράσετε εάν έχετε μοτοσικλέτα.

Leave a Comment