10 αυτόματες μοτοσυκλέτες που θα οδηγούσαμε πραγματικά

Τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στις μοτοσυκλέτες, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων συχνά χλευάζεται από τους λάτρεις, αλλά σίγουρα υπάρχει μια θέση για αυτό και είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την πρόοδο της τεχνολογίας. Η Honda για ένα έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση σε μεταδόσεις DCT για τις μοτοσυκλέτες της, φέρνοντας μια πολύ πιο συναρπαστική μετάδοση στις περισσότερες από τις μοτοσικλέτες της υψηλής ποιότητας. Άλλοι κατασκευαστές πειραματίζονται με εναλλακτικές λύσεις, αλλά το CVT εξακολουθεί να κυριαρχεί στην κατηγορία των maxi-scooter. 

Στο παρελθόν, έχει αποδειχτεί ότι κάθε άλλο παρά η ενασχόληση με αυτοκίνητα, εξακολουθεί να είναι, αλλά στις μοτοσυκλέτες, έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και μπορούν να καταβάλουν τη δύναμη με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο. Εύκολα η μεγαλύτερη και καλύτερη προσθήκη στον κόσμο των αυτόματων μοτοσυκλετών είναι η άνοδος της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, κάτι που έχει νόημα μόνο στην κατηγορία προσωπικής μετακίνησης, αλλά προκαλεί πάταγο και σε πιο σπορ εφαρμογές.

10 BMW CE 04

Όσον αφορά την ηλεκτρική κινητικότητα, το CE04 είναι το max scooter στον κόσμο με 42 ίππους. Δυστυχώς, με εμβέλεια κάτω των 100 μιλίων, είναι πολύ επιβατικός και όχι περιηγητής. Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά πίσω από όλο αυτό το πλαστικό βρίσκεται ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε από ένα ηλεκτρικό όχημα.

9 Honda X-ADV 750

Αυτή μπορεί να μην είναι η απάντηση για όσους κυκλοφορούν στην αγορά για μια αληθινή μοτοσυκλέτα εκτός δρόμου, αλλά σίγουρα χειρίζεται το περίεργο μονοπάτι, είναι εξαιρετικά άνετο και εύκολο στην οδήγηση για όσους κυκλοφορούν στην αγορά μιας μοτοσυκλέτας τουρισμού. Δυστυχώς, η τιμή του είναι ακριβώς όπως ένα ποδήλατο τουρισμού, οπότε η τιμή που πρέπει να πληρώσετε για να είστε διαφορετικός είναι αρκετά τσουχτερή. Η ισχύς είναι επίσης εκτός κόσμου για μια μοτοσυκλέτα 750cc, αλλά αυτό είναι αρκετά φυσιολογικό για τη Honda, επομένως είναι ασφαλές να πούμε ότι η αξιοπιστία δεν θα αποτελέσει ποτέ πρόβλημα.

8 Suzuki Burgman 400

Ο πρόσφατα αποθανών αδερφός του μπορεί να πιστωθεί ότι ξεκίνησε όλο το θέμα των maxi scooter, ήταν ισχυρό, αποτελεσματικό, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι φαινόταν να το μισούν. Η μοτοσυκλέτα 400 κυβικών ξεκινά από εκεί που σταμάτησε το 650 και είμαστε εδώ για να σας πούμε να μην το μισείτε. Είναι μια προσφορά υψηλής ποιότητας, με χρόνια έρευνας και ανάπτυξης πίσω της, και συνοδεύεται από ένα από τα καλύτερα κιβώτια CVT στην αγορά.

7 Honda Goldwing Tour

Εάν η περιοδεία είναι αυτό που θέλετε να κάνετε και δεν ενδιαφέρεστε για λασπωμένους δρόμους, το Goldwing μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Είναι το πιο άνετο ποδήλατο για οδήγηση δύο ατόμων και τώρα μπορείτε να το έχετε με ένα πιο ξεκούραστο κιβώτιο ταχυτήτων DCT που θα κάνει την πλεύση στον αυτοκινητόδρομο πολύ πιο εύκολη.

6 Yamaha TMAX Tech Max

Η Yamaha έχει όλες τις ανέσεις που έχουν όλοι οι σύγχρονοι τουρίστες από μια πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών ειδών έως μια βελούδινη, άνετη βόλτα, αλλά έχει επίσης παρόμοια τιμή. Είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η κατηγορία των maxi-scooter, επομένως η τιμή είναι κάπως κατανοητή, απλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν πραγματικά πολλές επιλογές σε αυτό το εύρος τιμών.

5 Noll FXE

Υπάρχει επί του παρόντος μια πληθώρα επιλογών εκεί έξω όταν πρόκειται για μικρές, προσιτές εφαρμογές, αλλά αυτό προσθέτει μια νότα κατηγορίας σε ένα κατά τα άλλα μάλλον βαρετό τέλος της αγοράς. Όπως και η BMW, αυτό είναι ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων και θα κάνει έναν πραγματικά διασκεδαστικό καθημερινό οδηγό, αλλά είναι πολλά χρήματα για αυτονομία κάτω των 100 μιλίων.

4 Honda Rebel 1100

Όποιος πίστευε ότι δεν μπορούσε να βρει ένα cruiser πριν, μην φοβάστε, η Honda σας έχει καλύψει με αυτήν την επιλογή DCT. Μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε εφαρμογές για το DCT σας, αλλά όσο περισσότερο το σκέφτεστε, αυτό είναι ένα τμήμα όπου οι περισσότεροι οδηγοί θα εκτιμήσουν πραγματικά ένα αυτόματο για μεγαλύτερες διαδρομές.

3 LiveWire One

Μεταξύ αυτού και του Zero SR/S υπάρχουν πολλά να ρίξουμε, το LiveWire έχει αποδείξει τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια και έχει χρήματα από τη Harley πίσω του, επομένως έχει ένα πλεονέκτημα εκεί. Είναι απογοητευμένο λίγο λόγω της σχετικά περιορισμένης εμβέλειάς του, αλλά η απόδοση είναι φανταστική και η φόρτιση περίπου 80% σε 40 λεπτά είναι επίσης εξαιρετική.

2 MV Agusta Turismo Veloce SCS

Πολλοί δεν θα διαφωνούσαν ότι αυτό είναι το πιο όμορφο ποδήλατο τουρισμού που μπορείτε να αγοράσετε με χρήματα. Κόβει την ανάσα. Κατά τη γνώμη μας, είναι επίσης πιθανότατα το καλύτερο σπορ ποδήλατο τουρισμού, αλλά εξοπλισμένο με το έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων SCS που το μετατρέπει αποτελεσματικά σε αυτόματο, είναι επίσης ένα από τα πιο ακριβά.

1 Honda Africa Twin

Όντας ένα μηχάνημα πιο προσανατολισμένο στη βρωμιά, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε γιατί αυτή δεν είναι η ιδανική μοτοσυκλέτα για να συνοδεύεται από DCT. Αλλά αν θέλετε ένα ποδήλατο τουρισμού προσανατολισμένο στο χώμα, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που δεν συνοδεύεται από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε μια πίστα θα σε απογοητεύσει. Αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε ως ποδήλατο τουρισμού στο δρόμο, μαζί με τον περίεργο χωματόδρομο, αυτό είναι τέλειο.

Leave a Comment