Το LiveWire S2 Del Mar είναι η δεύτερη προσπάθεια της Harley-Davidson για μια ηλεκτρική επανάσταση

Το Harley-Davidson LiveWire ήταν μια πολύ τολμηρή κίνηση που δεν απογειώθηκε. Ήταν πολύ ακριβό για πρώτη φορά ηλεκτρική μοτοσικλέτα και δεν έμπνευσε στο μπροστινό μέρος της αυτονομίας με μόλις 146 μίλια για φόρτιση. Ο Χάρλεϋ έμαθε το μάθημά του με τον δύσκολο τρόπο και τώρα επιστρέφει πιο δυνατός και πιο έξυπνος ελπίζοντας να πάρει ένα καλύτερο κομμάτι της ηλεκτρικής επανάστασης.

 Γνωρίζουμε ότι η LiveWire είναι πλέον μια spin-off εταιρεία της Harley-Davidson. Ο κατασκευαστής άλλαξε το όνομα του “Harley-Davidson LiveWire” σε “LiveWire One”. Η αυτοκινητοβιομηχανία μας πειράζει με την επόμενη μηχανή της εδώ και αρκετό καιρό. Και τελικά έριξαν λίγο φως σε αυτό. Η δεύτερη προσφορά από τον νεοσύστατο κατασκευαστή EV ονομάζεται LiveWire S2 Del Mar και είναι τόσο συναρπαστικό όσο ακούγεται. Σε αντίθεση με το One, το Del Mar είναι συμπαγές, ευκίνητο και φτιαγμένο για να είναι χαρούμενο. 

Είναι μια μοτοσυκλέτα μεσαίου βάρους που έχει κατασκευαστεί σε μια ευέλικτη πλατφόρμα «Arrow» που θα δημιουργήσει τόσο μεγαλύτερες όσο και μικρότερες προσφορές. Το μυστικό πίσω από την ευελιξία της βρίσκεται στην ικανότητα της πλατφόρμας να συγχωνεύει μπαταρία, ηλεκτρονικά και κινητήρα σε μία μονάδα. Φτιαγμένο για την αστική ζούγκλα, το S2 Del Mar διαθέτει δροσερό και μίνιμαλ στυλ tracker.

Θα έχει υψηλή τεχνολογία και ελπίζει να μειώσει το άγχος της εμβέλειας. Η Harley έχει τοποθετήσει τη δεύτερη ηλεκτρική της μοτοσυκλέτα πολύ φθηνότερη από την πρώτη. Και σίγουρα προκάλεσε σοκ, καθώς όλα τα μοντέλα Launch Edition εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Το LiveWire S2 Del Mar είναι η φθηνότερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Harley-Davidson μέχρι σήμερα, με 80 ίππους και 100 μίλια αυτονομίας.

Το Harley-Davidson S2 Del Mar χρησιμοποιεί μια ευέλικτη νέα πλατφόρμα

Το Del Mar είναι ξεχωριστό και ο κύριος λόγος για αυτό είναι η ολοκαίνουργια πλατφόρμα που έχει χρησιμοποιήσει εδώ το LiveWire. Αυτή η διάταξη ονομάζεται αρχιτεκτονική Arrow και δημιουργήθηκε για να κάνει τα κινητήρια σύνολα ελαφρύτερα και πιο ευέλικτα. Η μπαταρία, ο ηλεκτροκινητήρας και όλα τα ηλεκτρικά συστήματα ελέγχου συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο περίβλημα και αποτελούν μέρος του πλαισίου. Αυτό είναι παρόμοιο με το πώς οι κινητήρες ICE γίνονται μέλη πίεσης σε μια μοτοσικλέτα.

Το πλεονέκτημα του Arrow είναι η ικανότητα του LiveWIre να κλιμακώνει τη διάταξη με ελάχιστες προσαρμογές στην κεντρική διάταξη. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον η LiveWire θα μπορούσε να κατασκευάσει μια μηχανή πίστας ή ένα καταδρομικό μεγάλων αποστάσεων με την ίδια κεντρική δομή με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, παρόμοια με αυτή που παρουσιάζεται εδώ.

Ελαφρύτερο, πιο ομαλό και πιο δροσερό από το HD LiveWire

Το LiveWire S2 Del Mar υποτίθεται ότι αποδίδει 80 ίππους και κάνει 100 μίλια με φόρτιση. Αυτό είναι ένα πολύ πιο πρακτικό παιχνίδι αριθμών σε σύγκριση με το LiveWire One που χωράει 105 άλογα και κάνει 146 μίλια με φόρτιση. Η νέα πλατφόρμα είναι ελαφρύτερη και το Del Mar αναμένεται να ζυγίζει λίγο λιγότερο από 440 κιλά. Αυτό το κάνει σχεδόν 25% ελαφρύτερο από τον μεγάλο του αδερφό.

Όλα αυτά μεταφράζονται σε χρόνο 0-60 mph 3,5 δευτερολέπτων ή ακόμα λιγότερο. Συγκριτικά, το LiveWire των 105 ίππων επιταχύνει 0-60 mph σε 3 δευτερόλεπτα. Το Del Mar είναι μικρότερο και λιγότερο ισχυρό από το One. Έτσι θα τρέχει πιο κρύα και μεγαλύτερες αποστάσεις χωρίς προβλήματα θερμικής απενεργοποίησης. Το Del Mar έρχεται με προσαρμοσμένα ελαστικά Dunlop DT1 τυλιγμένα γύρω από ειδικούς τροχούς 19 ιντσών που προσθέτουν στην ομαλή οδήγησή του. Εν ολίγοις, αυτή η ηλεκτρική μοτοσικλέτα θα πρέπει να είναι διασκεδαστική στην οδήγηση, τόσο εντός όσο και εκτός άσφαλτου.

Ο Ντελ Μαρ είναι ένας καθαρός ιχνηλάτης

Το LiveWire επέλεξε μια διάταξη παρακολούθησης για το S2 Del Mar. Συμπληρώνει τη συμπαγή διάταξη. Η θέση του καθίσματος είναι όρθια με μοντέρνο τιμόνι σε στυλ ιχνηλάτη viagra online italia με καθρέφτες στο τέλος της μπάρας για πρόσθετο δράμα. Αυτοί οι τροχοί 19 ιντσών που μοιάζουν με ακτίνες φαίνονται πανέμορφοι και είναι ειδικά ρυθμισμένοι για να δίνουν αυτοπεποίθηση στη διαδρομή.

Η σχεδίαση των προβολέων φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από το δροσερό Harley-Davidson Fat Bob και φαίνεται ωραίο και εδώ. Το τρίπυ φινίρισμα που φαίνεται σε αυτές τις εικόνες είναι ειδικής απόχρωσης που περιορίζεται στο Launch Edition S2 Del Mars. Το πίσω προφίλ είναι καθαρό χωρίς τακτοποιημένο πίσω άκρο, καθώς η λαμαρίνα και η μονάδα του πίσω φανού στοιβάζονται στο αγκίστρωμα του ελαστικού.

Τα μοντέλα Launch Edition εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 18 λεπτά

Η σχεδίαση trippy και οι κρύες ακτίνες είναι μοναδικές μόνο στα μοντέλα LiveWire S2 Del Mar Launch Edition. Αυτές οι 100 μονάδες έχουν κατασκευαστεί κατά παραγγελία και έχουν ήδη εξαντληθεί. Είναι ενδιαφέρον ότι όλα τα αντίτυπα εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 18 λεπτά! Αλλά το LiveWire εξακολουθεί να δίνει ελπίδες στους ανθρώπους προσφέροντάς τους να τους προσθέσει στη λίστα αναμονής. Έτσι ώστε, εάν και όταν, ένας αγοραστής είναι αρκετά θυμωμένος για να αφήσει το Launch Edition Del Mar, η συμμορία ασθενών στη λίστα αναμονής μπορεί να ξεσπάσει!

2023 LiveWire S2 Del Mar: Τιμολόγηση και Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το εξαντλημένο μοντέλο Launch Edition είχε τιμή 17.699 $, η οποία είναι σχεδόν η μισή από την τιμή του προκατόχου του κατά την κυκλοφορία το 2019! Η έκδοση παραγωγής του S2 Del Mar αναμένεται να πουληθεί για περίπου 15.000 δολάρια, καθιστώντας την μια πολύ γλυκιά συμφωνία. Το Del Mar θα συναρμολογηθεί στις εγκαταστάσεις της Harley-Davidson στην Πενσυλβάνια, με τις παραδόσεις να ξεκινούν την άνοιξη του 2023. Η Harley-Davidson μπορεί να έχει μόλις ξεσπάσει στην επανάσταση των EV με το LiveWire S2 Del Mar!

Leave a Comment