Η Moriwaki Engineering μετατρέπει ένα ταπεινό Honda GB350 σε όπλο μονοπατιού

Είμαστε τόσο συνηθισμένοι σε ποδήλατα υψηλής χωρητικότητας που σπάνε εύκολα τα 1000cc, που ξεχνάμε πόσο διασκεδαστικά μπορεί να είναι τα «μικρά» πράγματα. Ο δημοφιλής κατασκευαστής aftermarket Moriwaki Engineering με έδρα την Ιαπωνία είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει ότι η διασκέδαση και η αδρεναλίνη μπορούν επίσης να έρθουν σε μικρές συσκευασίες. Και σε αυτή την περίπτωση, το πακέτο δημιουργείται από ένα Honda GB350. Πολλοί δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το μηχάνημα, αλλά είναι μια ανανεωμένη έκδοση του Honda H’Ness CB350, προδιαγραφών Ινδίας, μιας ρετρό δονούμενης μοτοσυκλέτας κατασκευασμένης για να ανταγωνιστεί το Royal Enfield Classic 350 και το Yezdi Roadster που κυκλοφόρησε πρόσφατα. .

 Η Ιαπωνία αποκτά επίσης ένα GB350 S, προσθέτοντας λίγο περισσότερο «σπορ» στην ταπεινή μοτοσυκλέτα. Οι προδιαγραφές του κινητήρα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες, αλλά τα παιδιά στο Moriwaki έχουν αντικαταστήσει όλα τα είδη των “κανονικών” ανταλλακτικών με πιο κρύα κομμάτια αγωνιστικών προδιαγραφών. Και φαίνεται και υπέροχο. Το Honda GB350 Racer της Moriwaki Engineering είναι μια αληθινή «μπλε» αγωνιστική μηχανή που βασίζεται σε μια μάλλον ταπεινή ρετρό μοτοσυκλέτα.

Σύντομη περιγραφή του αισθητήρα – Honda GB350

Η Honda GB350 είναι μια ρετρό μοντέρνα αερόψυκτη αστική μοτοσυκλέτα που κατασκευάζεται στην Ινδία. Είναι μια ανανεωμένη έκδοση του Honda CB350 που πωλείται στην Ινδία. Εκτός από τα ονόματα, τα μηχανήματα και με ιαπωνικές και ινδικές προδιαγραφές είναι ίδια. Υπάρχει μια πιο σπορ έκδοση που ονομάζεται GB350 S, η οποία είναι και πάλι μια ανανεωμένη έκδοση του ινδικού CB350 RS. Και η Moriwaki Engineering έχει χρησιμοποιήσει την έκδοση S ως δωρητή μοτοσυκλέτα εδώ. Χρησιμοποιεί μονοκύλινδρο μακράς διαδρομής 348cc που αποδίδει 20,7 ίππους και 22 lb-ft ροπής. Οι προδιαγραφές είναι μέτριες, αλλά ο Moriwaki κατάφερε να φτιάξει μια σκληρή μηχανή από αυτό. Το Honda GB350 S πωλείται για 594.000 ¥ στην Ιαπωνία (~ 4.590 $).

Το αγωνιστικό ποδήλατο CB350S της Moriwaki είναι γεμάτο με προσαρμοσμένα εξαρτήματα

Τα εσωτερικά μέρη του κινητήρα παραμένουν ανέγγιχτα για να συμμορφώνονται με τους κανόνες της αγωνιστικής εκδήλωσης στην οποία σκοπεύει να συμμετάσχει. Τα μόνα mods για τον κινητήρα περιλαμβάνουν ένα δροσερό κάλυμμα κινητήρα Moriwaki, ένα φίλτρο λαδιού K&P, μπουζί NGK MotoDX και λάδι Shell Advance για βοήθεια η καρδιά τρέχει ομαλά και κρύα. Ο Moriwaki έχει προσθέσει περισσότερους μυς για να κάνει πράγματα στο τμήμα φρένων, αναρτήσεων και τροχών επίσης. Η μπροστινή ανάρτηση φαίνεται να είναι αμετάβλητη οπτικά, αλλά υποψιαζόμαστε ότι διαθέτει προοδευτικά ελατήρια και πιο παχύρρευστο υγρό για να αντιμετωπίσει το απότομο φρενάρισμα και τις δύσκολες στροφές.

Το πίσω αμορτισέρ έχει αντικατασταθεί με ένα Nitron R1. Η αλυσίδα που χρησιμοποιείται είναι DID 520VX3 που συνδυάζεται με συστήματα μετάδοσης κίνησης ISA για πιο επιθετική οδήγηση. Τα ρουλεμάν του μπροστινού και του πίσω τροχού είναι πλέον κατασκευασμένα από STM χαμηλής αντίστασης και οι άξονες των αξόνων αντικαθίστανται με KOOD Chromoly. Ο μπροστινός τροχός έχει μειωθεί από 19 σε 17 ίντσες και είναι τυλιγμένος σε ελαστικά Pirelli Super Corsa V3 με σούπερ λαβή. Η δαγκάνα είναι απόθεμα, αλλά ο δίσκος έχει αντικατασταθεί με μια πλωτή μονάδα που διαθέτει έναν σκληρυμένο σωλήνα για το υγρό φρένων. Ο επιθετικός χαρακτήρας ολοκληρώνεται με ένα δροσερό σιγαστήρα Monaca συνδεδεμένο με έναν προσαρμοσμένο σωλήνα κάμψης. Ο σιγαστήρας που χρησιμοποιείται εδώ είναι μια πρωτότυπη μονάδα που διαχειρίζεται τα καυτά καυσαέρια κάτω από τον κινητήρα με γωνία κύλισης.

Η εμφάνιση είναι σημαντική για το Honda CB350S Racebike της Moriwaki

Το εντυπωσιακό μέρος εδώ είναι ότι η Moriwaki έχει διατηρήσει την κλασική εμφάνιση της κανονικής μοτοσυκλέτας. Το ρεζερβουάρ, ο προβολέας και το πίσω φως παραμένουν αμετάβλητα για νεο-ρετρό εμφάνιση. Το κάθισμα έχει αντικατασταθεί με μια πιο εστιασμένη διάταξη μονοθέσιου που βιδώνει στη θέση του. Η γραμμή χειρισμού είναι πλέον μια εγκατάσταση με κλιπ με λαβές από το Domino. Διαθέτει επίσης προστατευτικά μοχλού από ανθρακονήματα από την Full-Six.

Το κάλυμμα της κοιλιάς είναι επίσης προσαρμοσμένο και δίνει μια έντονη εμφάνιση σε αυτόν τον νεο-δρομέα. Η αγωνιστική μοτοσυκλέτα βάφεται με μαύρο έως μπλε χρώμα και έχει κίτρινες τομές ακριβώς στο κέντρο (επίσης ξεθωριάσει). Όλο το πακέτο φαίνεται ιδιόρρυθμο. Το συναρπαστικό με όλα αυτά τα κομμάτια είναι ότι η Moriwaki Engineering θα ωθήσει πολλά από αυτά τα εξαρτήματα στο χαρτοφυλάκιό τους για δημόσια πώληση, συμπεριλαμβανομένου του πρωτότυπου συστήματος εξάτμισης.

Το Moriwaki-Spec CB350S κέρδισε ήδη τον πρώτο του αγώνα

Το αγωνιστικό ποδήλατο GB350, σχεδιασμένο από την Moriwaki, δημιουργήθηκε για τα σωματίδια στον αγώνα GB350 one-make που πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου 2022. Αυτή η δημιουργία ονομάστηκε Project Tetsuuma (“Iron Horse” στα Ιαπωνικά) και οδήγησε ο Misuzu Kanko. Καθάρισε την πίστα και τερμάτισε πρώτη στο one-make challenge, δίνοντας 50 mg viagra σε αυτόν τον δρομέα CB350 S την πρώτη της νίκη.

Leave a Comment