Γιατί το Royal Enfield Interceptor 650 είναι η καλύτερη μοτοσικλέτα κάτω από $6000

Η Royal Enfield ήταν μια από τις πιο εμβληματικές μάρκες μοτοσυκλετών που βγήκαν από την Αγγλία και ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από περισσότερο από έναν αιώνα και τώρα κατασκευάζεται σε ένα εργοστάσιο στη Νότια Ινδία. Τα τελευταία χρόνια, η Royal Enfield προσπάθησε να φέρει τη σύγχρονη τεχνολογία στις μοτοσυκλέτες της, διατηρώντας παράλληλα την παλιά αισθητική που εμπνέεται από τα εμβληματικά της ποδήλατα της δεκαετίας του ’70. Στην τρέχουσα γκάμα της, υπάρχουν μερικές απίστευτες μοτοσυκλέτες από τη σειρά Himalayan έως τη σειρά Meteor που προσφέρουν στους πελάτες της μια εξαιρετική εμπειρία οδήγησης σε προσιτές τιμές. Ένα από αυτά τα ποδήλατα είναι το INT650, το οποίο είναι μια από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες κάτω των 6000 $. 

Ονομάζεται Interceptor 650, ένα όνομα που η εταιρεία δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει στις ΗΠΑ λόγω προβλημάτων εμπορικών σημάτων με τη Honda. Το INT650 εμπνέεται από το εμβληματικό ποδήλατο Interceptor της δεκαετίας του 1960. Αν και η μοτοσυκλέτα μπορεί να φαίνεται αρκετά κανονική στα χαρτιά, είναι η εμπειρία οδήγησης που γαντζώνει τους περισσότερους ανθρώπους που την οδηγούν. Ένας από τους λόγους για την επιτυχία του Royal Enfield στην Ινδία και σε όλο τον κόσμο είναι η στιβαρή δεξιοτεχνία και η ικανότητά του να διατηρεί τη συνάφεια στην τρέχουσα εποχή, διατηρώντας παράλληλα την κλασική του εμφάνιση.

Κλασική εμφάνιση με μια πινελιά σύγχρονης τεχνολογίας

Διαθέτοντας κλασική ατμόσφαιρα τριγύρω, το Royal Enfield INT650 ζυγίζει 440 κιλά στεγνό και αποτελεί πρότυπο απλότητας στις σύγχρονες μοτοσυκλέτες. Ενώ η ψύξη για τον κινητήρα P-Twin 648cc επιτυγχάνεται μέσω αέρα και λαδιού με ένα ψυγείο λαδιού τοποθετημένο ανάμεσα στους δίδυμους σωλήνες στο χαλύβδινο πλαίσιο. Το INT650 έχει ένα νέο κιβώτιο έξι σχέσεων που κινεί τον πίσω τροχό μέσω αλυσίδας και διπλά αμορτισέρ ρεζερβουάρ αερίου που ρυθμίζονται για να υποστηρίζουν τον επίπεδο πάγκο που χωράει εύκολα δύο άτομα. 

Διατηρώντας το παραδοσιακό στυλ του, το INT650 διαθέτει δύο αναλογικούς μετρητές ταχύτητας και στροφών και ένα μικρό πάνελ LCD που δίνει στους αναβάτες ένα χιλιομετρητή, δύο μέτρα ταξιδιού και ένα μετρητή αερίου. Το μεγάλο ρεζερβουάρ καυσίμου είναι καλά φινιρισμένο με καπάκι και είναι κατασκευασμένο από μέταλλο για να δώσει αυτή την επιπλέον βαριά πινελιά στο ποδήλατο. Η Royal Enfield έχει επίσης κάνει καλή δουλειά με τα στοιχεία χρωμίου σε αυτή τη μοτοσυκλέτα, κάτι που κάνει το INT650 να φαίνεται ψηλά.

Τα μη ρυθμιζόμενα πιρούνια 41 χιλιοστών στάνταρ είναι στους μπροστινούς τροχούς και τα δισκόφρενα προσφέρονται και στους δύο τροχούς με ABS διπλού καναλιού Bosch τύπου δακτυλίου. Εκτός από το ABS διπλού καναλιού της Bosch, η Royal Enfield έχει επίσης τοποθετήσει μια γραμμή φρένων από ανοξείδωτο χάλυβα στη μοτοσυκλέτα, η οποία βελτιώνει σημαντικά την αίσθηση πέδησης στο μοχλό.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του INT650 είναι ο ήχος του, ο οποίος παράγεται από δύο μεγάλους σιγαστήρες που σαρώνουν από το κέντρο της μοτοσυκλέτας, παράγοντας ένα ήσυχο βουητό εγκεκριμένο από την EPA που μεγαλώνει σε γρύλισμα στις υψηλότερες στροφές. Η Royal Enfield έχει δώσει στο INT650 μια μανιβέλα 270 μοιρών για να βοηθήσει με την ηχητική πτυχή, αλλά μερικοί λιγότερο περιοριστικοί σωλήνες δημιουργούν ένα πιο ηχητικό soundtrack υπό τροφοδοσία.

Αξιοπρεπείς επιδόσεις για αρχάριο ποδήλατο

Στο μέτωπο των επιδόσεων, οι προδιαγραφές του Royal Enfield INT650 φαίνονται αρκετά δειλά στο χαρτί με τον παράλληλο διπλό κινητήρα 648cc με έγχυση καυσίμου που παράγει 44 ίππους και 38 lb-ft μέγιστη ροπή. Ο κινητήρας δεν αισθάνεται άγχος και είναι αρκετά εύκολος με το εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με συμπλέκτη ολίσθησης που κάνει φανταστική δουλειά ισχύος.

Η ελαφριά αίσθηση του συμπλέκτη δείχνει τη δουλειά της Royal Enfield να προσφέρει άνεση στον αναβάτη και να διευκολύνει ακόμη και αρχάριους να οδηγούν. Περισσότερο από το 80 τοις εκατό της ροπής του INT650 έρχεται κάτω από τις 3.000 σ.α.λ., γεγονός που καθιστά ευχάριστη την οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο, το ποδήλατο ανταποκρίνεται καλά σε οποιαδήποτε ταχύτητα και ανεβάζει ταχύτητα αρκετά εύκολα. Προσφέρει πολλή άνεση στις χαμηλές ταχύτητες, η πραγματική δύναμη του INT650 έρχεται στον αυτοκινητόδρομο. 

Με χρόνο 0-60 7 δευτερολέπτων, το INT650 δεν είναι απίστευτα γρήγορο, αλλά κάνει καλή δουλειά στο να διατηρεί ταχύτητες πλεύσης περίπου 80 χλμ/ώρα ακόμα και για ολοήμερες βόλτες. Θα αισθάνεστε ότι το INT650 θα ήταν δύσκολο να το χειριστείτε σε στροφές και κλειστές στροφές, αλλά το κάνει εκπληκτικά παρά το γεγονός ότι είναι ένα σχετικά ογκώδες ποδήλατο. Το INT650 είναι ένα διασκεδαστικό ποδήλατο που κάνει πραγματικά τα μαγικά του στους αυτοκινητόδρομους με ταχύτητες πλεύσης. 

Για να το θέσω με απλά λόγια, το INT650 κάνει τα πάντα σωστά για ένα μοντέρνο ποδήλατο cruiser διατηρώντας την παλιά του αισθητική και στυλ. Το INT650 έχει όλες τις ρομαντικές πινελιές ενός old-school ποδήλατο μείον όλες τις ταλαιπωρίες που το συνοδεύουν. Έτσι, παίρνετε ένα ποδήλατο που δεν έχει διαρροή λαδιού κάθε εβδομάδα και τα ηλεκτρονικά του δεν αποτυγχάνουν χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι, ενώ απολαμβάνετε μια ομαλή οδήγηση χωρίς να ανησυχείτε πολύ για τις προδιαγραφές απόδοσης ή την εργονομία.

Leave a Comment