Αυτό το “Two-Faced” Custom Buell S1 είναι μια ωδή στο Harley-Davidson VR1000

Και μια από τις πρώτες τολμηρές κινήσεις τους ονομαζόταν Harley-Davidson VR1000. Αυτή ήταν μια μοτοσυκλέτα κατασκευασμένη για την πίστα. Το σωληνωτό πλαίσιο, τα μέρη του αμαξώματος από ανθρακονήματα και η επιθετική θέση οδήγησης το έκαναν να μην μοιάζει με καμία άλλη Harley της εποχής. Αν και ήταν μια δροσερή κίνηση, αυτό το supersport Harley έπεσε σκληρά. Η ώρα της αποκάλυψης ήταν κλειστή και ο κόσμος απλά δεν μπορούσε να χωνέψει την ξαφνική αλλαγή χαρακτήρα από μια μοτοσυκλέτα με το “Harley-Davidson” πάνω της.
Το VR1000 μπορεί να ήταν ένα μαύρο πρόβατο για τη Harley, αλλά σίγουρα έχει συγκεντρώσει θαυμαστές όλα αυτά τα χρόνια. Και ένας τέτοιος θαυμαστής έτυχε να έχει ένα κατάστημα προσαρμοσμένων μοτοσυκλετών. Ανέλαβε να κάνει έναν φόρο τιμής στη Χάρλεϊ που δεν θα μπορούσε να είναι. Και είχε μια μοτοσυκλέτα Buell που βοήθησε στη δημιουργία αυτής της «δύο ακμών» ωδής. Το “Double Face” του Giacomo Galbiati χρησιμοποιεί ένα Buell S1 για να αποτίσει φόρο τιμής στο Harley-Davidson VR1000.

Το “Double Face” είναι ένας φόρος τιμής σε μια ελαττωματική Harley-Davidson

Το Harley-Davidson VR1000 είναι ένα μαύρο πρόβατο στην περήφανη σειρά κρουαζιέρων του κατασκευαστή μοτοσυκλετών με έδρα το Μιλγουόκι. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η Harley αποφάσισε να ακολουθήσει έναν δρόμο λιγότερο ταξιδεμένο και να κατασκευάσει μια πλήρως συντονισμένη σούπερ σπορ μηχανή. Ναι, το έκαναν, και το αποτέλεσμα ήταν ένα δροσερό αλλά με σοβαρά ελαττώματα Harley-Davidson VR1000. Ήταν μια μηχανή πλήρους έκπλυσης με επένδυση από ανθρακονήματα που κατασκευάστηκε για να ανταγωνιστεί στη σειρά superbike AMA.

Όμως, παρά τα μεγάλα ονόματα όπως οι Erik Buell, Cosworth και Roush πίσω από αυτό το έργο, απέτυχε πολύ! Ωστόσο, κατάφερε να κερδίσει κάποιους θαυμαστές με τα χρόνια, για τον τολμηρό του χαρακτήρα και την επιθετική του προσέγγιση στις Harleys. Ένας από αυτούς είναι ο Τζάκομο Γκαλμπιάτι, Ιταλός κατασκευαστής μοτοσυκλετών. Δημιουργεί δροσερά ποδήλατα κάτω από το πανό GDesign. Και με το «Double Face» αποτίει φόρο τιμής στο μαύρο πρόβατο της Harley-Davidson από τα 90s.

Το GDesign χρησιμοποιεί ένα Buell S1 viagra generico online sicuro ως καμβά

Το να αποτίνουμε φόρο τιμής σε ένα τόσο τολμηρό μηχάνημα είναι από μόνο του ξεχωριστό. Αλλά ο Galbiati αποφάσισε να εμπλουτίσει τα πράγματα χρησιμοποιώντας ένα Buell S1 ως καμβά. Το Buell S1 (Lightning) κατασκευάστηκε από το 1995 έως το 1999 και μοιράστηκε το σασί του με μια ακόμη ενδιαφέρουσα μοτοσυκλέτα – την Buell S2 Thunderbolt. Τεχνικά ήταν μια Harley-Davidson που επαναπρογραμματίστηκε για να είναι ένας ευκίνητος μαχητής του δρόμου. Ο δωρητής S1 που χρησιμοποιήθηκε για αυτό το έργο τυχαίνει να είναι μια εγγεγραμμένη μονάδα του 1999, καθιστώντας το ένα από τα τελευταία S1 που κατασκευάστηκαν.

Μια ιστορία μαύρου και πορτοκαλί με ιταλική αίσθηση

Το πιο ωραίο μέρος αυτής της προσαρμοσμένης μοτοσυκλέτας είναι ότι απεικονίζει μια διπλή προσωπικότητα. Και έχει παρουσιαστεί καλλιτεχνικά με τη δεξιά πλευρά βαμμένη σε αγωνιστικό πορτοκαλί της Harley και την αριστερή βαμμένη σε μαύρο, εξ ου και το όνομα «Διπλό πρόσωπο». Οι δύο πλευρές χωρίζονται κατά μήκος από μια ασημένια λωρίδα που φτάνει μέχρι το μπροστινό φτερό. 

Υπάρχει μια μοναδική κόκκινη λωρίδα καρφίτσας που τρέχει και κατά μήκος, και όχι σε ευθεία γραμμή. Είναι περίεργο αλλά φαίνεται ωραίο. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της οπτικής απήχησης εδώ είναι ότι είναι περισσότερο ιταλικό παρά αμερικανικό. Το μπροστινό φέρινγκ είναι κατευθείαν από μια πετυχημένη Benelli 500 και το προσαρμοσμένο ρεζερβουάρ, το οποίο είναι τεχνικά ένα καπάκι από fiberglass στο πρωτότυπο, έχει προέλθει από ένα Ducati 750 SuperSport της δεκαετίας του 1980. Όλα αυτά τα κομμάτια έλαβαν μια προσαρμοσμένη πινελιά για να ταιριάζουν καλά με το Buell.

Όλα τα ωραία mod σε αυτό το προσαρμοσμένο Buell

Ο Τζάκομο είναι ένας άνθρωπος με εμμονή με την αισθητική. Και έχει επίσης επικεντρωθεί στο οπτικό δράμα πρώτα, σε αυτό το αφιέρωμα στο VR1000. Διαθέτει διπλή διάταξη προβολέων με τη μονάδα μεγάλης σκάλας κίτρινη. Είναι μια ωδή στους νυχτερινούς αγώνες αντοχής των 90s. Το προσαρμοσμένο ρεζερβουάρ στολίζεται με κονκάρδες εκτυπωμένο σε 3D που συνδυάζει τόσο το “Harley-Davidson” και το “Buell”.

Η προσαρμοσμένη μονάδα ουράς που φιλοξενεί ένα σχέδιο καθίσματος πολύ της δεκαετίας του ’80 είναι επίσης κατασκευασμένο από fiberglass. Τα μαξιλάρια του ρεζερβουάρ και τα καλύμματα καθισμάτων κατασκευάζονται κατά παραγγελία από την LR Leather Goods που προσθέτει περισσότερη ιταλική αίσθηση. Τα φρένα έχουν αναβαθμιστεί σε προσαρμοσμένους διπλούς δίσκους και δαγκάνες από την Discacciati. Διαθέτει τιμόνι με κλιπ Tommaselli που προσθέτουν στη σπορ γοητεία του. Οι στοκ ζάντες S1 έχουν διατηρηθεί και φαίνονται δροσερές στην γκριζωπή απόχρωση χρωμίου. Διαθέτει επίσης θήκη smartphone με υποδοχή USB.

Ένα παλιό αλλά βίαιο V-Gemini με τηλεφωνημένο δράμα

Ο αερόψυκτος V-twin κινητήρας 1203 cc προέρχεται από μια Harley-Davidson Sportster της δεκαετίας του ’90. Σε απόθεμα, απέδιδε 101 ίππους και υγιή 95,14 lb-ft ροπής και συνδυάζεται με κιβώτιο 5 σχέσεων. Παρόλο που δεν έχουμε τους ακριβείς αριθμούς, η GDesign έχει κάνει πράγματα για να βελτιώσει τα πράγματα για αυτόν τον καταστροφικό κινητήρα. Διαθέτει μια μονάδα ελέγχου DynoJet που πιθανώς προσκρούει στα άλογα. 

Σε αυτή την «ενίσχυση» προστίθεται ένα προσαρμοσμένο σύστημα εξάτμισης SuperTrapp που κατασκευάστηκε αρχικά για τη Harley-Davidson XR1200. Αυτό μαζί με ένα φίλτρο αέρα αφρού είναι βέβαιο ότι θα εμποτίσουν τα πράγματα στη σέλα. Το ψυγείο λαδιού έχει επίσης μετακινηθεί κάτω από το καπό για να βοηθήσει τον κινητήρα να χειρίζεται καλύτερα τη θερμότητα.

Η δύναμη των προσαρμοσμένων μοτοσυκλετών: αστοχία στροφής

Αν δεν υπήρχε αυτή η δυσοίωνη ιδέα, δεν θα μας γαργαλούσε να κοιτάξουμε καν προς το Harley-Davidson VR1000. Προσαρμοσμένες μοτοσυκλέτες όπως αυτές καταφέρνουν να δώσουν μια διαφορετική οπτική στα κλασικά μηχανήματα που θεωρούνται αστοχίες. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, γνωρίζουμε τώρα ότι το VR1000 δεν ήταν αποτυχία και ο Giacomo είναι εδώ για να αντιστρέψει το παρελθόν με το “Διπλό Πρόσωπό” του.

Leave a Comment