Αυτό το Slammed Triumph Bonneville στάζει Swag

Το Triumph Bonneville θεωρείται μια διαχρονική μηχανή. Αυτή η βρετανική κλασική μοτοσυκλέτα ξεκίνησε με όμορφο τρόπο το 1959 αλλά σύντομα υπέκυψε στην ιαπωνική εξέγερση. Αλλά η Triumph Motorcycles επανέφερε την εμβληματική πινακίδα το 2001 στην εικόνα της αρχικής μηχανής. Συσκευάστηκε ένα παράλληλο δίδυμο 790cc και πρόσθεσε μια μοντέρνα πινελιά στο κλασικό πακέτο. Το ιταλικό τελωνείο Tamarit Motorcycles διατηρεί μια υγιή σχέση με την Triumph και τις προσφορές της. 

Πόσο υγιές ρωτάς; Λοιπόν, έχουν κατασκευάσει περίπου 107 προσαρμοσμένες μοτοσυκλέτες μέχρι σήμερα, και όλες βασίζονται στο Triumphs. Σήμερα εστιάζουμε στον αριθμό κατασκευής τους 104 που ονομάζεται JBBS, το οποίο βασίζεται σε ένα παλιό Bonnie T100. Τα παιδιά στο Tamarit έχουν τεντώσει και κατεβάσει αυτό το ρετρό μηχάνημα για να το μετατρέψουν σε δρομέα καφέ. Ενώ τα περισσότερα από τα προσαρμοσμένα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στο JBBS είναι από τα παλιά έργα της Tamarit, έχουν καταφέρει ακόμα να εμφυσήσουν μια αίσθηση φρεσκάδας για να το κάνουν μοναδικό. 

Αυτή η όμορφη μοτοσυκλέτα είναι γεμάτη με πολλά προσαρμοσμένα εξαρτήματα, όπως πιρούνια ανάρτησης από μια Harley και μια προσαρμοσμένη εξάτμιση Zard. Το τρίχρωμο μονόχρωμο χρώμα φαίνεται ενδιαφέρον και του δίνει μια συναρπαστική ατμόσφαιρα. Το Triumph Bonneville έχει τεράστιες δυνατότητες τροποποίησης και η Tamarit Motorcycles το αποδεικνύει ξανά και ξανά με μια ακόμη στάσιμη κατασκευή.

Το “JBBS” βασίζεται σε ένα Triumph Bonneville T100 του 2008

Αυτό το έργο χρησιμοποιεί ένα Bonneville T100 του 2008, το οποίο θεωρείται μοντέλο στροφής για την Triumph. Ήταν το 2007 που η Bonnie είχε αυξήσει την όρεξή της στα 865cc. Αλλά το καλύτερο μέρος ήταν η κλασική/ρετρό σχεδίασή του που θύμιζε το Triumph Bonneville της δεκαετίας του 1960. Το σχέδιο της Bonnie ήταν κάτι που έχει παλαιώσει σαν καλό κρασί. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι είναι νοσταλγικό αλλά και μοντέρνο το 2022. Και η Tamarit Motorcycles ασχολείται με την Triumphs όλη της τη ζωή. Το JBBS είναι άλλη μια υπενθύμιση ότι το εμβληματικό σχέδιο Bonneville είναι ένας απεριόριστος καμβάς δημιουργικότητας.

Αυτό το Custom Triumph είναι ένας δρομέας καφέ που κρυφά είναι μπαμπάς

Η Tamarit Motorcycles έχει μετατρέψει αυτό το Bonneville T100 σε ένα πολύ δροσερό cafe racer. Αλλά παίρνουμε δυνατά bobber vibes, επίσης, από τον τρόπο που αυτό το ποδήλατο έχει χτυπηθεί και τεντωθεί. Παρά το γεγονός ότι είναι η 100η κατασκευή τους, η Tamarit έχει ακόμα καταφέρει να κάνει αυτό το μηχάνημα που βασίζεται στο Triumph μοναδικό από όλα τα άλλα Triumph που έχουν δουλέψει. Σίγουρα, μοιράζεται κομμάτια από τα προηγούμενα σχέδια τους, αλλά όταν όλα συνδυάζονται, το JBBS έχει μια δική του εικόνα. Αυτό το προσαρμοσμένο Triumph κατασκευάστηκε για έναν πελάτη με έδρα τη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Οπότε ναι, δεν λείπει το δράμα σε αυτή την κατασκευή.

Mod Ratio: Χτυπήθηκε με μια ισχυρή έκκληση

Η μοτοσυκλέτα έχει χαμηλώσει και τώρα κάθεται σε εκτεταμένο μεταξόνιο. Οι τροχοί έχουν αντικατασταθεί με ακτίνες 16 ιντσών. Ο πίσω τροχός καλύπτεται από έναν προσαρμοσμένο συμπαγή δίσκο που του δίνει μια εντυπωσιακή γοητεία. Τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται εδώ είναι Dunlop Roadmasters, κάτι που προσθέτει στην ογκώδη ελκυστικότητά του. Η μπροστινή ανάρτηση που αποτελείται από πιρούνια ελατηρίου είναι κατευθείαν από μια Harley-Davidson.

Συμπληρώνεται από ένα σαρκώδες μπροστινό φτερό που ταιριάζει αρκετά στη συνολική σχεδίαση. Στη δροσερή ατμόσφαιρα προστίθεται ένα τιμόνι έλξης τυλιγμένο με λαβές Biltwell. Παίρνει επίσης θεματικά γκάζια και μοχλούς. Όλοι οι διακόπτες, οι ενδείξεις LED και οι καθρέφτες είναι της Motogadget. Αυτή η μοτοσυκλέτα διαθέτει επίσης ένα κουτί ελέγχου με δυνατότητα Bluetooth που είναι ο εγκέφαλος όλων των ηλεκτρονικών πραγμάτων. Διαθέτει προσαρμοζόμενο προβολέα LED με πρόσθετο LED τοποθετημένο πάνω σε ένα από αυτά τα ελατήρια. Το πίσω μέρος έχει ένα σαρωτικό άκρο με το υποπλαίσιο κομμένο για να φιλοξενεί μια πιο κοντή σέλα cafe racer. Το κάθισμα είναι τυλιγμένο με θαλάσσιο βινύλιο που το καθιστά αρκετά ανθεκτικό.

Η μονάδα πίσω φώτων LED έχει τοποθετηθεί όμορφα μέσα στο υποπλαίσιο. Τα καθήκοντα της πίσω ανάρτησης αναλαμβάνονται από ένα ζευγάρι αμορτισέρ Hagon Nitro. Το JBBS διαθέτει επίσης ένα κυρτό κοιλιακό ταψί από υαλοβάμβακα παρόμοιο με μια από τις προηγούμενες κατασκευές της Tamarit που περιλαμβάνει ένα Triumph Thruxton. Το ρεζερβουάρ καυσίμου διατηρείται από το Bonnie T100 του 2008, αλλά έχει μερικές καλές αλλαγές.

Παίρνει ένα χειροποίητο μεταλλικό “λουράκι” που τρέχει στη μέση και φιλοξενεί επίσης ένα μικρό ψηφιακό ταχύμετρο από τη Motogadget μαζί με μερικά προειδοποιητικά φώτα LED κάτω από αυτό. Αυτή η καθαρή διάταξη είναι βαμμένη σε μονόχρωμη απόχρωση μαύρου, ασημί και γκρι. Κοιτάζοντας το σχέδιο, γνωρίζουμε γιατί ο ιδιοκτήτης δεν ακολούθησε την αρχική ιδέα μιας κόκκινης μοτοσυκλέτας. Άλλα αξιοσημείωτα mod περιλαμβάνουν ένα προσαρμοσμένο προστατευτικό αλυσίδας, μια πινακίδα κυκλοφορίας τοποθετημένη στο ψαλίδι και νέα μαρσπιέ με βιομηχανική εμφάνιση.

Ο κινητήρας παραμένει αλλά αποκτά ένα φανταστικό σύστημα εξάτμισης

Παρά όλες αυτές τις σημαντικές οπτικές αλλαγές, η Tamarit αποφάσισε να διατηρήσει το απόθεμα του κινητήρα. Διαθέτει αερόψυκτο αερόψυκτο DOHC παράλληλο δίδυμο κινητήρα 865cc με εντολή πυροδότησης 360 μοιρών. Παράγει 67 ίππους και 52 lb-ft ροπής με μια χαρακτηριστική νότα εξάτμισης. Για να ανεβάσει τη μουσική του, η Tamarit αντικατέστησε το σύστημα εξάτμισης με μια προσαρμοσμένη μονάδα δύο σε ένα που κατασκευάστηκε ειδικά για τον ειδικό οίκο από τον Zard. Το κιβώτιο αέρα έχει επίσης εξαφανιστεί, επιτρέποντας στον δικύλινδρο να τραβήξει όλη την οπτική προσοχή.

Αυτή είναι η 104η κατασκευή του Tamarit και εξακολουθούν να το σκοτώνουν

Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τη Tamarit Motorcycles να μην ξεμένει από δημιουργικές ιδέες για να κατασκευάσει κάτι τόσο δροσερό και μοναδικό όπως το JBBS, παρόλο που είναι η 104η κατασκευή τους. Η αγάπη αυτού του ιταλικού προσαρμοσμένου εργοστασίου για τις βρετανικές μοτοσυκλέτες μας έχει δώσει μερικές επιθυμητές μηχανές. Έχουν μια ακατέργαστη γοητεία που συνδέεται πολύ με τις κλασικές μοτοσυκλέτες στις οποίες εργάζονται. Και είμαστε σίγουροι ότι ακόμα και με την 200η κατασκευή τους, θα εξακολουθήσουν να εκπλήσσουν και να το σκοτώσουν!

Leave a Comment