Αυτή η προσαρμοσμένη BMW R18 χρησιμοποιεί τρισδιάστατη εκτύπωση για τέλεια εμφάνιση

Ο κόσμος των προσαρμοσμένων μοτοσυκλετών έχει να κάνει με το να είσαι δημιουργικός, τολμηρός και ακατέργαστος. Και περιλαμβάνει επίσης πολλές χειροποίητες σπεσιαλιτέ. Αλλά με την πρόσφατη έκρηξη στην τρισδιάστατη εκτύπωση, οι τελωνειακοί οίκοι έχουν επεκτείνει το μυαλό τους στην κατασκευή εξαρτημάτων χρησιμοποιώντας υπολογιστές. Ένα τέτοιο έργο πραγματοποιήθηκε από ένα κινεζικό εξειδικευμένο συνεργείο μοτοσικλετών – Mandrill Garage. 

Ένα προσωπικό έργο ενός από τους ιδιοκτήτες γκαράζ περιελάμβανε μια BMW R18 του 2022 που ήταν στοιβαγμένη με δροσερά και ριζοσπαστικά προσαρμοσμένα εξαρτήματα (τόσο πλαστικό όσο και μέταλλο), τα περισσότερα από τα οποία ήταν εκτυπωμένα 3D. Αυτή η προσαρμοσμένη BMW είναι περισσότερο μια βιτρίνα του τι μπορεί να πετύχει το τελωνείο με τη σύγχρονη τεχνολογία και είναι εντυπωσιακά καθαρό. Ο Mandrill ισχυρίζεται ότι δεν έχει ανατέμνει τη μοτοσυκλέτα δότη και σχεδόν όλα τα προσαρμοσμένα εξαρτήματα βιδώθηκαν σε βάσεις στήριξης. Το “Dark Phoenix” είναι μια προσαρμοσμένη BMW R18 από το Mandrill Garage που παίρνει ρούχα ακριβείας χωρίς να “κόβει γωνίες”.

Αυτή η BMW R18 μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλές εκτυπωμένες 3D ειδικές λεπτομέρειες

Το Dark Pheonix φαίνεται τέλειο και είναι κατευθείαν από το εργοστάσιο. Και όλα αυτά χάρη στα ειδικά κατασκευασμένα 3D εκτυπωμένα ειδικά εξαρτήματα. Και όλα τα εξαρτήματα δημιουργήθηκαν πρώτα σε ψηφιακή μορφή. Ολόκληρο το μπροστινό μέρος έχει εκτυπωθεί 3D. Το μισό κάλυμμα με τα φτερά είναι τυπωμένο από πλαστικό και βιδώνεται σε βραχίονες που γλιστρούν δεξιά στα σημεία στερέωσης του ρουλεμάν. Το κάλυμμα στερεώνεται στο λινό με τη βοήθεια ενός καλλιτεχνικού πλαστικού στοιχείου που στεγάζει επίσης το ταμπλό οργάνων στο ενδιάμεσο.

Το ρεζερβουάρ είναι στερεωμένο σε ένα επανασχεδιασμένο κάθισμα και πίσω που είναι στερεωμένα στα αρχικά σημεία μπουλονιών στο κάθισμα BMW R18. Ακόμη και τα φώτα θέσης σε σχήμα σταγόνας στο μπροστινό φτερό και το ουραίο πτερύγιο είναι τυπωμένα 3D. Η μπροστινή οθόνη είναι πλέον συμπαγής και έχει το μισό μέγεθος της κανονικής μοτοσυκλέτας. Είναι επίσης 3D εκτυπωμένο. Και δεν είναι όλα αυτά τα τυπωμένα μέρη πλαστικά, υπάρχουν και μεταλλικά στοιχεία!

Υπάρχει μια παλιομοδίτικη γοητεία σε αυτό το Beamer

Το Mandrill Garage έχει κάνει μια όμορφη δουλειά συνδυάζοντας τη σύγχρονη τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης με τη ντεμοντέ χειροτεχνία. Μέρη όπως το πίσω μεταλλικό φτερό ήταν σφυρήλατα με το χέρι από αλουμίνιο. Ακόμη και η επανασχεδιασμένη μεταλλική δεξαμενή σκαλίστηκε με το χέρι.

Donor Bike – The Gigantic 2022 BMW R18

Το R18 είναι η πιο δροσερή και πιο premium εναλλακτική της BMW σε σχέση με ένα bagger της Harley-Davidson. Είναι ένα μηχάνημα cross-country με χαμηλές στροφές που έχει έναν κινητήρα μπόξερ με κρέας με 91 ίππους και 116 lb-ft ροπής. Αυτό το Beamer παίρνει ό,τι κάνει καλύτερα η Harley-Davidson και το καλεί περαιτέρω με έξυπνη χρήση της άνεσης, της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών. Η κανονική BMW R18 είναι αρκετά μεγάλη, αλλά υποθέτω ότι το Mandrill Garage βρήκε έναν τρόπο να το κάνει ακόμα καλύτερο που αναζητά την προσοχή.

Η BMW “Dark Phoenix” R18 είναι το προσωπικό έργο του Mandrill Garage

Το Dark Phoenix είναι ένα μοναδικό έργο από τους εγκέφαλους στο Mandrill Garage and Cafe για να επιδείξουν τις δεξιότητές τους στη χειροτεχνία και τη δημιουργικότητα. Αυτή η προσαρμοσμένη μοτοσυκλέτα μας δείχνει ότι η σύγχρονη τεχνολογία και οι παλιές μέθοδοι μπορούν να πάνε χέρι-χέρι για να δημιουργήσουν ένα όμορφο μηχάνημα. Επιπλέον, πολλά πολύπλοκα σχέδια θα τελειοποιούνταν και σε μια προσπάθεια με τη μαγεία της τεχνολογίας 3D εκτύπωσης. Θα βλέπαμε σίγουρα περισσότερα τρισδιάστατα εκτυπωμένα θαύματα από το Mandrill, και τελικά και άλλα μεγάλα τελωνεία.

Leave a Comment