Αυτή η προσαρμοσμένη BMW R NineT έχει βυθιστεί σε λιωμένο αλουμίνιο και φαίνεται εκπληκτική

Έχουμε συναντήσει πολλές προσαρμοσμένες μοτοσυκλέτες, αλλά σε καμία δεν αρέσει αυτή η προσαρμοσμένη BMW R NineT. Ονομάζεται “The Storm”, αυτό το εξωκοσμικό προσαρμοσμένο ποδήλατο δημιουργήθηκε σε ένα πολύ ταπεινό περιβάλλον από έναν άνθρωπο. Τα πάντα σχετικά με αυτήν την προσαρμοσμένη BMW είναι εντυπωσιακά, από τα ομαλά χειροποίητα πάνελ αμαξώματος από αλουμίνιο μέχρι τις έξυπνες εισαγωγές και εξατμίσεις αέρα που την κάνουν μια αποτελεσματική, καθημερινή οδήγηση μοτοσυκλέτα.

 Υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές στον οριζόντια αντίθετο κινητήρα boxer, ο οποίος επίσης περιορίζεται σχεδόν πλήρως στο φέρινγκ αλουμινίου. Συμπληρώνοντας τη φουτουριστική του εμφάνιση, το Storm έχει είσοδο χωρίς κλειδί και μια δροσερή ψηφιακή οθόνη κρυμμένη σε έναν από τους δύο αεραγωγούς καυσίμου. Και το παράξενα σχεδιασμένο τιμόνι είναι από μόνο του ένα επίδειξη.

Αυτό το προσαρμοσμένο μηχάνημα κατασκευάστηκε για έναν πελάτη που ήταν πολύ συγκεκριμένος σχετικά με το αεροδυναμικό θέμα που ήθελε. Έχει ληφθεί ιδιαίτερη προσοχή για να διατηρηθεί η κατασκευή καθαρή, τόσο πολύ που όλα τα καλώδια και τα καλώδια περιέχονται έξυπνα σε διάφορα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου του τιμονιού! Αυτό το Custom BMW R NineT, σκαλισμένο από αλουμίνιο, είναι αυτό που θα οδηγούσε η RoboCop.

Κατασκευάστηκε από τον Wayne Buys στο γκαράζ του σπιτιού του

Το “The Storm” είναι το πνευματικό τέκνο του Wayne Buys της FabMan Creations, το οποίο είναι ένα σπίτι που χτίστηκε κατά παραγγελία με έδρα το Gqeberha της Νότιας Αφρικής. Αυτή η ιστορία είναι διαφορετική επειδή ο Wayne είναι ένας άνθρωπος με απόλυτη θέληση και σκληρή δουλειά και ελεύθερη δημιουργικότητα. Αυτή η προσαρμοσμένη BMW R NineT με φουτουριστική εμφάνιση κατασκευάστηκε απευθείας, χωρίς σχέδια μακέτα, σκίτσα ή πήλινα μοντέλα.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό σωστά; Λοιπόν, είναι αλήθεια και τα πράγματα γίνονται πιο λογικά όταν λαμβάνετε υπόψη τις δεξιότητες του Wayne. Αυτός ο άνθρωπος κατασκευάζει εξαρτήματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο για περισσότερο από μια δεκαετία, όλα από το ταπεινό γκαράζ του σπιτιού του. Η έμπνευσή του για αυτό το έργο ήταν μια προσαρμοσμένη BMW R nineT που ονομάζεται Highway Fighter από την εταιρεία Cherry Company με έδρα την Ιαπωνία. Το δημιούργημά του είναι έργο κατά παραγγελία και ο πελάτης ήταν συγκεκριμένος με την ανάγκη του για ένα αεροπορικό θέμα, το οποίο φυσικά παρέδωσε!

Κάθε ένα από αυτά τα «φουτουριστικά» πάνελ κατασκευάζεται στο χέρι

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, υπάρχουν κάποια πάνελ αλουμινίου που συμβάλλουν σε αυτόν τον υγρό σχεδιασμό. Και το μεγαλύτερο από αυτά είναι το επάνω κέλυφος που περικλείει το συγκρότημα των προβολέων και τη δεξαμενή καυσίμου και σαρώνει μέχρι το κάθισμα και το μυτερό πίσω μέρος. Όλα αυτά τα εξώφυλλα και τα πάνελ κατασκευάστηκαν από τον Wayne κατά τη διάρκεια οκτώ μηνών. Και η εργασία με αλουμίνιο είναι πολύ δύσκολη. Έτσι, το μεγαλύτερο κάλυμμα αλουμινίου κρύβει μια κυψέλη καυσίμου αλουμινίου και ασφαλίζεται με ένα παξιμάδι ασφάλισης γύρω από την τάπα καυσίμου, μια κλειδαριά κρυμμένη κάτω από το μαξιλάρι του καθίσματος και περισσότερους συνδετήρες κάτω από τον προβολέα.

Κάθε ένα από αυτά τα πάνελ αλουμινίου κουμπώνει στο επόμενο σαν μονότονη κάρτα παζλ! Το πίσω μονοφωνικό αμορτισέρ είναι κρυμμένο στο εσωτερικό του σαρωτικού τμήματος της ουράς που φτάνει μέχρι την εξάτμιση με περίεργο σχήμα μπροστά. Τα ποδαράκια έχουν πιεστεί πιο πίσω και χρησιμεύουν επίσης ως στήριγμα για το πίσω μέρος της κοιλιάς. Και οι δύο τροχοί έχουν δροσερό φέρινγκ με αεροδισκό, με αυτόν στον μπροστινό τροχό να συμβάλλει σε κάτι περισσότερο από απλά να δείχνει δροσερή.

Ο έξυπνος σχεδιασμός διατηρεί τον κινητήρα και τα φρένα δροσερά

Μια σημαντική πρόκληση με τις μοτοσυκλέτες με καλυμμένες επιφάνειες είναι η διαχείριση θερμότητας. Και γίνεται πολύ πιο δύσκολο με τον «Stormen» που έχει εμμονή να κρύβει ολόκληρο το ποδήλατο σε σκαλισμένο αλουμίνιο. Λοιπόν, οι περισσότεροι από τους οκτώ μήνες που ο Wayne δούλεψε στα φέρινγκ ξοδεύτηκαν δημιουργώντας έξυπνα σχέδια για να βοηθήσουν αυτό το BMW R NineT βέλτιστα.

Και έτσι, κάθε τρύπα, καμπύλη και εξόγκωμα που βλέπετε σε αυτό το προσαρμοσμένο σχέδιο έχει έναν σκοπό. Όλοι αυτοί οι αεραγωγοί έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τη ροή του αέρα στον κινητήρα και σε άλλες «καυτές» περιοχές. Ο μπροστινός τροχός έχει επίσης πολύπλοκη διάταξη, ώστε το δισκόφρενο να μπορεί να παραμείνει δροσερό. Και οι δύο κεφαλές μπόξερ έχουν τεράστιες εισαγωγές για να επιτρέπουν στον αέρα να ρέει ελεύθερα και να διατηρεί τον κινητήρα δροσερό. Όσον αφορά τον κινητήρα, υποθέτουμε ότι δεν έχει δεχτεί τροποποιήσεις και συνεχίζει να είναι ένας καλός δίδυμος boxer 1.170 κ.εκ. 

Το μπροστινό περίεργο άνοιγμα για το οποίο μιλήσαμε νωρίτερα είναι μια είσοδος που φιλοξενεί έναν ανεμιστήρα για την ψύξη του μετατοπισμένου ψυγείου λαδιού. Βαθιά στα αλουμινένια μπολ βρίσκεται ένας άλλος ανεμιστήρας για την ψύξη των ηλεκτρονικών. Δύο δικτυωτά πάνελ στη δεξαμενή βοηθούν στον αερισμό του ζεστού αέρα. Όσο για την εξάτμιση? Ακόμα κι εμείς κάναμε λίγο σκάψιμο για να τα βρούμε! Ο Wayne έχει κρύψει εντελώς τις κεφαλίδες και οι θύρες εξόδου είναι καλά τοποθετημένες στο μπροστινό μέρος του mag pan, μέσω τριών θυρών εξόδου σε κάθε πλευρά.

Συσκευάζει σύγχρονη τεχνολογία για να υποστηρίξει τη φουτουριστική του εμφάνιση

Υπάρχουν αρκετά μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία εκ των προτέρων. Ο Γουέιν κατασκεύασε το ριζικό τιμόνι που σφίγγεται στα μπροστινά πιρούνια. Και όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, δεν υπάρχουν ορατά καλώδια ή καλώδια από το τιμόνι. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Wayne έχει κρύψει έξυπνα τα πάντα μέσα από το εσωτερικό της μπάρας και οι κύριοι κύλινδροι φρένων και συμπλέκτη είναι κρυμμένοι κάτω από το αμάξωμα.

Στη φουτουριστική ατμόσφαιρα προστίθεται μια προσαρμοσμένη διάταξη ταμπλό με χιλιομετρητή Acewell και τέσσερα κουμπιά για διάφορες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου ενός για την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας. Η ανάφλεξη είναι χωρίς κλειδί με ένα τηλεχειριστήριο για να ενεργοποιήσετε αυτήν την δροσερή μοτοσυκλέτα. Οπότε ναι! Ο φουτουριστικός RoboCop για την καταπολέμηση του εγκλήματος θα το λατρέψει!

Θέλω ένα? Θα χρειαστεί υπομονή και χρηματοδότηση

Αυτή η κατασκευή ήταν μοναδική και απαιτούσε πολλή προσπάθεια και πόρους. Κάθε εξάρτημα ήταν χειροποίητο, γεγονός που προσθέτει επίσης στην πολυτελή του γοητεία. Ο Wayne τράβηξε πολλή προσοχή μετά από αυτήν την κατασκευή και πολλά αιτήματα να το αναδημιουργήσει ως κιτ με μπουλόνι. Σημειώνει όμως ότι είναι αρκετά περίπλοκο και θα χρειαστεί λίγη σκέψη, για να μην πω υπομονή!

Leave a Comment