Αυτές είναι οι 10 πιο cool αμερικανικές μοτοσυκλέτες ποτέ

Η Harley-Davidson είναι βασικός στήριγμα στον κόσμο της μοτοσικλέτας για δεκαετίες, και παρόλο που έχουν υπομείνει πολλά σκαμπανεβάσματα σε όλη την ιστορία τους, έχουν κερδίσει το δικαίωμα να είναι  η μάρκα που συνδέεται περισσότερο με την Αμερική Σήμερα, εμφανίζονται αρκετοί νέοι παίκτες και κάποιοι παλιοί επιστρέφουν, επομένως δεν είναι πλέον επιλογή μεταξύ Harley και Harley για τους καταναλωτές.

 Ο τελικός χρήστης καρπώνεται τα οφέλη αυτού του νέου επιπέδου ανταγωνισμού, με όλους τους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Harley, να βγαίνουν με μερικά εξαιρετικά νέα ποδήλατα. Στην ίδια ανάσα, υπήρξαν επίσης μερικά απίστευτα ποδήλατα αμερικανικής κατασκευής σε όλη την ιστορία, μερικά από τα οποία βοήθησαν ακόμη και στη νίκη ενός πολέμου.

10 Indisk scout

Μέχρι που η Polaris αναβίωσε την παλιά μάρκα, η παλιά Scout θεωρούνταν ευρέως ως η καλύτερη ινδική μοτοσυκλέτα ποτέ. Ήταν ακριβώς στην αιχμή της τεχνολογίας μοτοσυκλετών εκείνη την εποχή, και οι ισχυροί μεγάλοι V-twin κινητήρες τους ανάγκασαν τη Harley-Davidson να καινοτομήσει και τελικά να κυριαρχήσει στο τοπίο V-twin.

9 Harley-Davidson Sportster Iron 883

Αν κάποια μοτοσυκλέτα συνοψίζει τη Harley-Davidson, αυτή πρέπει να είναι η Sportster. Έχει μοιραστεί όλα τα σκαμπανεβάσματα με την εταιρεία, από την πτώση της χρεοκοπίας στη δεκαετία του ’70 έως τη σημερινή επιτυχία, η πορεία του Sportster ήταν σχεδόν η ίδια. Κάποια μοντέλα είναι τρομερά, άλλα ξεχασμένα και άλλα απίστευτα. Το πιο πρόσφατο μοντέλο Iron 883 είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα ποδήλατά τους, καταφέρνει να συλλάβει την ίδια την ουσία του τι είναι μια Harley και εξακολουθεί να προσφέρει αξιοπρεπείς επιδόσεις και αξιοπιστία.

8 Flash LS-218

Ο κόσμος της μοτοσικλέτας αλλάζει και οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες θα αποτελέσουν μεγάλο μέρος του μέλλοντος. Ένα από τα πιο φουτουριστικά είναι το LS-218. Φαινομενικά βγήκε από το πουθενά και κέρδισε όλους τους ανταγωνιστές με μια συγκλονιστική τελική ταχύτητα 218 mph (εξ ου και το όνομα). Είναι ακόμα πολύ ακριβό και δεν έχει την καλύτερη εμβέλεια, αλλά αυτή η ταχύτητα…

7 Indiska FTR

Από τότε που ανέλαβε η Polaris, η μάρκα έχει γίνει μόνο από δυναμική. Τα ποδήλατα που κατασκευάζουν σήμερα δεν είναι μόνο ένας μεγάλος φόρος τιμής στην πολυπόθητη μάρκα, είναι στην πραγματικότητα καλύτερα από οτιδήποτε έχει φτιαχτεί πριν. Το FTR είναι αντικειμενικά μία από τις πιο εμφανίσιμες μοτοσυκλέτες που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, με επιδόσεις που υποστηρίζουν την επιθετική εμφάνισή του και τιμή που είναι κάτι περισσότερο από λίγο ανταγωνιστική.

6 Alta Motors Redshift MXR

Ειλικρινά, τι θα μπορούσε να ήταν. Έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολη η προσαρμογή της τεχνολογίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μοτοσυκλέτες, ειδικά σε χωμάτινες μοτοσυκλέτες, αλλά από κάθε άποψη η Alta είχε σπάσει τον κώδικα. Δυστυχώς για αυτούς, έγιναν λίγο πολύ καλά και θεωρήθηκαν ως απειλή και στη συνέχεια εξαγοράστηκαν. Είναι κρίμα που η τεχνολογία που ανέπτυξαν δεν έχει επιστρέψει στην αγορά, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα τη δούμε ξανά σύντομα.

5 Harley-Davidson Pan America 1250 Special

Ενώ μπορεί να έπαιξαν τον ρόλο του κακού στο έπος της Alta, είναι σε μεγάλο βαθμό το αουτσάιντερ στον κόσμο των μεγάλων ποδηλάτων περιπέτειας. Αυτό είναι που κάνει την πρώτη τους είσοδο τόσο εκπληκτική, κανείς δεν περίμενε ότι θα νικούσαν τη BMW στο δικό τους παιχνίδι, αλλά εδώ καθόμαστε με μια Harley που συσκευάζει τόσο σύγχρονη τεχνολογία όσο οποιοσδήποτε από τους αντιπάλους της και κλέβει τις πωλήσεις τους στην παγκόσμια σκηνή.

4 Buell 1190 SX

Όλοι είχαν εγκαταλείψει την Buell, αλλά εδώ έρχονται από το πουθενά με ένα sportbike και αυτό το πράγμα που φαίνεται τόσο καλό, δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε ότι όλα όσα προηγήθηκαν ήταν απλώς άσχετα. Πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι δεν είναι γνωστά πολλά για αυτά τα ποδήλατα, είναι ακόμα στον πρώτο χρόνο περιορισμένης παραγωγής τους, επομένως θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αγοράσετε ένα από αυτά τα μηχανήματα πρώτης έκδοσης. Ακόμα νιώθω ότι αξίζει…

3 Harley-Davidson WLA Flathead

Αναμφισβήτητα η καλύτερη Harley όλων των εποχών, όχι λόγω των όσων πέτυχε ως πολεμική μηχανή, η οποία ήταν αρκετά απίστευτη από μόνη της, αλλά για όσα ξεκίνησε μετά την επιστροφή των στρατευμάτων στο σπίτι. Αυτά τα πλεονάζοντα ποδήλατα του στρατού έθεσαν τις βάσεις για την κουλτούρα της μοτοσυκλέτας στις ΗΠΑ, καλώς ή κακώς, όλα ξεκίνησαν με το Flathead.

2 Noll SR/S

Έχοντας δραστηριοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό, αυτή είναι τώρα η ναυαρχίδα τους, και είναι τόσο καλή όσο ποτέ. Η σταθερή απόδοση σε συνδυασμό με την αξιοσέβαστη αυτονομία και τους ανταγωνιστικούς χρόνους φόρτισης καθιστούν αυτή τη μια από τις καλύτερες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που έχουν γίνει ποτέ και μια από τις πιο cool που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στην Αμερική.

1 Harley-Davidson LiveWire

Είναι απελπιστικά δύσκολο να το ξεχωρίσεις από το Zero, αλλά το αρχικό LiveWire είναι μια τόσο απίστευτη αναπαράσταση αλλαγής φρουράς που είναι αδύνατο να αγνοηθεί. Για δεκαετίες φαινόταν ότι η Harley ήταν ικανοποιημένη με το να μαζεύει όλη την κληρονομιά και τα χρήματα από κρουαζιέρες, τώρα βγάζει μερικές από τις πιο σύγχρονες μοτοσυκλέτες που μπορούν να αγοράσουν με χρήματα και η ιδέα LiveWire είναι αναμφισβήτητα η κορυφή της δέσμευσής της για αλλαγή.

Leave a Comment