Αυτά είναι τα 10 πιο cool Kawasaki Street Bikes Ever

Όσον αφορά τις προσιτές επιδόσεις, κανείς στον κόσμο της μοτοσυκλέτας δεν το κάνει καλύτερα από την Kawasaki, η οποία έχει τη φήμη ότι βρίσκει περισσότερη ιπποδύναμη ανά δολάριο από οποιονδήποτε άλλο στη βιομηχανία. Οι γωνίες δεν είναι απαραίτητα κομμένες, αλλά πλησιάζουν αρκετά τα περιθώρια, ειδικά όταν πρόκειται για ποιότητα κατασκευής, που δεν είναι το πλεονέκτημά τους. Οι εργασίες σχεδιασμού είναι ένας άλλος τομέας που φαίνεται να αγνοούν τον προϋπολογισμό, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι πραγματικό. Αυτό που είναι γεγονός είναι το γεγονός ότι μας έχουν δώσει μερικές από τις καλύτερες, πιο γρήγορες μοτοσυκλέτες δρόμου ποτέ, καθιστώντας προτεραιότητά τους να κατέχουν το ρεκόρ για την ταχύτερη μοτοσικλέτα παραγωγής από τη δεκαετία του ’80.

10 GPZ900R

Μπείτε στο Ninja. Αυτή ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα που έφερε το όνομα και το αγόρι κυκλοφόρησε δυναμικά, αποδίδοντας 115 ίππους από τα 900 κυβικά εκατοστά της (περισσότερη ισχύς από μια Iron Duke Camaro της ίδιας χρονιάς ως θέμα ενδιαφέροντος). Έγινε η πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής που έσπασε το όριο των 150 mph και ήταν η πιο γρήγορη μοτοσικλέτα που μπορούσαν να αγοράσουν χρήματα για μερικά χρόνια.

9 ZZ-R1100

Μεταξύ 1990 και 1995, αυτή ήταν η ταχύτερη μοτοσικλέτα παραγωγής, με τελική ταχύτητα 176 mph. Είναι ένα απόλυτο εμπορευματικό τρένο που μπορεί να αντέξει κάτω από 11 δεύτερο τέταρτο μίλι. Είναι επίσης ένα μεγάλο, βαρύ μηχάνημα από την εποχή των ελαφρύτερων, πιο σπορ μοτοσυκλετών. Αυτό δεν εμπόδισε την Kawasaki να το διατηρήσει στην παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του 2001.

8 Z400

Όσο καλό κι αν είναι το μικρό Ninja 400, το πιο όρθιο, άνετο Z400 είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη τυπική μοτοσικλέτα που μπορεί να αγοράσει κανείς με χρήματα. Είναι ένα ποδήλατο που είναι αρκετά προσιτό για να το μάθεις, αλλά αρκετά διασκεδαστικό για να διαρκέσει. Είναι απλά ένα απίστευτο μικρό ολόπλευρο.

7 ZX-7R

Στη δεκαετία του ’90, η Kawasaki μόλις νικήθηκε, δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν με κανέναν από τους άλλους μεγάλους Ιάπωνες κατασκευαστές σε καλό δρόμο, οπότε η απάντησή τους ήταν στο δρόμο. Το ZX-7R δεν ήταν το καλύτερο σε τίποτα, αλλά ήταν φθηνότερο και αρκετά κοντά σε απόδοση ώστε οι αγοραστές να το επέλεγαν έναντι του ανταγωνισμού. Είναι επίσης ένα υπέροχο μεταχειρισμένο ποδήλατο σήμερα, καθώς εξακολουθεί να είναι προσιτό, σε αντίθεση με μερικά από τα άλλα ποδήλατα 750cc.

6 ZX-25R

Η Kawasaki δεν ήταν ποτέ ντροπαλή να γεμίσει μια εξειδικευμένη θέση, και όταν πρόκειται για εξειδικευμένα ποδήλατα, το μικρό inline-4 250 είναι τόσο εξειδικευμένο όσο είναι και το λατρεύουμε που το φτιάχνουμε. Η μοτοσυκλέτα ανατρέχει στην εποχή των ποδηλάτων μικρού κυβισμού υψηλών επιδόσεων της δεκαετίας του ’90 και γεμίζει ένα κενό για όσους αναζητούν μια γνήσια ανταγωνιστική μίνι σπορ μοτοσυκλέτα που απλώς θα τρέχει γύρω από τον ανταγωνισμό αυτής της κατηγορίας.

5 Concours 14

Καθώς το ZZ-R γινόταν όλο και μεγαλύτερο, τελικά μεταμορφώθηκε σε αυτό το απίστευτο σπορ ποδήλατο τουρισμού που προσφέρει φανταστική αξία. Όσο καλή και αν ήταν αυτή η πλατφόρμα σαν ένα superbike που συναγωνιζόταν το Busa στην εποχή του, είναι πολύ πιο λογικό ως ένα πολιτισμένο(ι) ποδήλατο τουρισμού που μπορεί να χειριστεί άνετα δύο επιβάτες και τις αποσκευές τους.

4 Z650RS

Τις περισσότερες φορές αυτή η πλατφόρμα των 650cc είναι λίγο ανυπόμονη, αλλά στο Z650RS βρίσκει αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το τέλειο σπίτι. Σχεδιαστικά, το Kawasaki κάρφωσε τη ρετρό ατμόσφαιρα και το παράλληλο δίδυμο του δίνει αξιόπιστη απόδοση για να συμπληρώσει το απίστευτο στυλ του.

3 Η2

Δεν υπάρχει τίποτα λεπτό για το H2, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό το σύγχρονο αντίστοιχο του αρχικού Hayabusa. Κανείς άλλος δεν ήταν αρκετά γενναίος για να βάλει υπερσυμπιεστή σε ένα από τα ποδήλατά του, είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που ανεβάζει την απόδοση σε άλλο επίπεδο. Με τελική ταχύτητα 250 mph, είναι, και θα παραμείνει, το ταχύτερο ποδήλατο παραγωγής από έναν κύριο κατασκευαστή.

2 ZX-10R

Εάν δεν θέλετε μόνο την ταχύτητα στην ευθεία γραμμή, το ZX-10R είναι η εξέλιξη όλων των ετών που η Kawasaki αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα SBK. Αυτή είναι η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί τη συντριπτική πλειοψηφία αυτής της τεχνολογίας trickle-down, καθιστώντας την ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία στην πίστα. Καθαρά από άποψη απόδοσης. Αυτό, το τελευταίο, είναι το καλύτερο.

1 ZX-6R

Το γεγονός ότι σχεδόν ολόκληρη η κατηγορία των supersport 600cc έχει διαλυθεί, αλλά με κάποιο τρόπο αυτό το μοντέλο αντέχει, είναι απόδειξη του πόσο καλή είναι πραγματικά αυτή η μοτοσυκλέτα. Στην τελευταία του εμφάνιση 636cc, είναι απλά ότι καλύτερο μπορεί να αγοράσει η Kawasaki. Είναι απλά απίστευτο στην πίστα, έχει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας στην πραγματικότητα, και εξακολουθεί να είναι προσιτό, παρόλο που κοστίζει στην Kawasaki τόσο πολύ όσο και οι μοτοσυκλέτες λίτρου.

Leave a Comment