ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ιδρυτής του Bike Shed Motorcycle Club για το πώς ξεκίνησαν όλα και τη νέα τοποθεσία του LA

Όταν τελικά εντοπίσω τον Άντονι «Ολλανδό» Βαν Σόμερεν, κάθεται στον απογευματινό ήλιο κάτω από μια βικτοριανή σιδηροδρομική καμάρα. Είναι 5 μ.μ. στο Λονδίνο και μερικοί από τους 2.000 και πλέον πελάτες που φιλοξενούν το Bike Shed Motorcycle Club κάθε εβδομάδα κρατούν απασχολημένο το προσωπικό, το οποίο μερικές φορές εμφανίζεται στο παρασκήνιο kamagra 100mg στοιβάζοντας κουτιά με άδεια κουτιά. Εκτός από τη φροντίδα των πελατών, ο Van Someren και η ομάδα του είναι επίσης απασχολημένοι με την προετοιμασία για το 10ο ετήσιο Bike Shed, το οποίο θα λάβει χώρα στις 28 και 29 Μαΐου στο Tobacco Dock του Λονδίνου. Με περισσότερες από 240 προσαρμοσμένες μοτοσυκλέτες από όλο τον κόσμο, έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εκθέσεις της Ευρώπης.

Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, έφερε πρόσφατα τη φιλοξενία του εμπνευσμένη από μοτοσυκλέτες στην Αμερική και σε μεγάλη κλίμακα, με το The Bike Shed LA που άνοιξε πρόσφατα. Ο χώρος 30.000 τετραγωνικών ποδιών στην πολυσύχναστη περιοχή Τεχνών του κέντρου του Λος Άντζελες περιλαμβάνει ένα εστιατόριο 325 θέσεων, ένα μπαρ, μια καφετέρια, ένα μπαρ μελών, ένα κέντρο λιανικής, ένα κομμωτήριο, ένα στούντιο για τατουάζ και έναν χώρο εκδηλώσεων . Το HotCars μπόρεσε να λάβει μια προεπισκόπηση όταν παρακολουθήσαμε την περιοδεία “Ready 4 Red” της Ducati, την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη νέα αρένα πριν ανοίξει για το κοινό. Επίσης, η πρώτη μας ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από το νέο DesertX.

Ανεξαρτησία και ελευθερία

Για τον 17χρονο Van Someren, οι μοτοσυκλέτες δεν ήταν μόνο δροσερές και συναρπαστικές, αλλά και μέσο για ανεξαρτησία και ελευθερία. Συνέχισε να ανοίγει ένα μονοπάτι στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης και ως δημιουργικός διευθυντής, στα πρόθυρα της μέσης ηλικίας, είχε ένα αξιοζήλευτο χαρτοφυλάκιο και ισχυρές προοπτικές. Αλλά όταν σκέφτεται τις μέρες του στα μέσα ενημέρωσης, έχει κανείς την αίσθηση ότι η επιτυχία επισκιάστηκε από την απογοήτευση. Το πάθος του Van Someren για τις μοτοσικλέτες θα παρείχε για άλλη μια φορά έναν δρόμο προς την ανεξαρτησία και ένα μέσο διαφυγής, όταν το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την αναζωπυρωμένη σκηνή αγώνων καφέ τον οδήγησε να ξεκινήσει ένα blog το 2011, το οποίο ονόμασε “The Bike Shed”.

Από το blog στην αναπτυσσόμενη επωνυμία

Η λήψη μιας ιδέας από το φανταστικό στο απτό απαιτεί τη θέληση για δράση. Το αίμα, ο ιδρώτας και τα δάκρυα χωρίζονται. Γρήγορη ομιλία και ασυλλόγιστα άμεσος, ο Van Someren αποπνέει μια αίσθηση δράσης και η άφθονη ενέργειά του αναμφίβολα έπαιξε ρόλο στη μεταφορά μιας ιδέας σε ένα blog μοτοσυκλέτας που μπορεί τώρα να ισχυριστεί ότι είναι το μεγαλύτερο ανεξάρτητο στον πλανήτη και κατά τη διάρκεια ενός δεκαετίας, μετατρέψτε το σε μια διεθνή μάρκα με ίχνη σε δύο από τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου.

Επίσης πιστώνει την ομάδα του, πολλοί από τους οποίους προσφέρθηκαν εθελοντικά στην αρχή, και τη σύζυγό του και συνιδρύτρια, Βίκι, επίσης δια βίου μοτοσικλετιστή και επιτυχημένη μάνατζερ εκδηλώσεων. Όταν η HotCars μίλησε πρόσφατα με τον David Chang, ιδρυτή της CROIG, μοιράστηκε πόσο γρήγορα μπορούν να απογειωθούν οι ιδέες στις εξελισσόμενες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και ρωτήσαμε τον Van Someren εάν είχε παρόμοια εμπειρία όταν ξεκίνησε το ιστολόγιό του. αυτός μας είπε. «Το 2013 είχαμε πάνω από 20.000 Van Someren που έγραψαν για τη σκηνή των cafe racing και τα custom καταστήματα μοτοσυκλετών, όπως τα Workhorse Speedshop και Madhouse motors, συγκεντρώνοντας μια εκλεκτική ομάδα ενθουσιωδών από όλα τα κοινωνικά στρώματα, μοιράζοντας εμπειρίες και ιδέες ως το «νέο κύμα». έφερε νέα δέσμευση.

Μια ομάδα αδερφών

«Μιλήσαμε για ποδήλατα», είπε, «αλλά ήταν και για τους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία τι κάνεις, από ποια κατηγορία προέρχεσαι· όταν μάθεις ότι ο άλλος είναι μοτοσικλετιστής, είσαι σε επίπεδο έδαφος. Καταρρίπτει τα εμπόδια και σε κάνει να νιώθεις μέρος ενός κλαμπ». Μια συντροφικότητα, πιστεύει ο Van Someren, γεννιέται από μια κοινή κατανόηση των σιωπηρών κινδύνων της ιππασίας. Η οικοδόμηση σε αυτή την αίσθηση της κοινότητας οδήγησε στη δημιουργία της πρώτης παράστασης, η οποία μετέφερε το Bike Shed από το καθαρά εικονικό στο φυσικό και έφερε τους κατασκευαστές , αναβάτες και ενθουσιώδεις μαζί με μη αναβάτες που μοιράζονταν το ενδιαφέρον τους για την αναδυόμενη κουλτούρα.

Εκεί που η τεχνολογία και η τέχνη συγκρούονται

Ο Van Someren είχε μερικές επιλογές για να περιγράψει τις εκθέσεις μοτοσικλετών που διοργανώνει η βιομηχανία, τις οποίες θα ξαναγράψουμε ως «βαρετές και άψυχες». Από την αρχή, αποφάσισαν να οργανώσουν το εναρκτήριο Bike Shed Show γύρω από ένα σύνολο καθοριστικών αρχών, γιορτάζοντας την προσαρμοσμένη σκηνή της μοτοσικλέτας σε ένα περιβάλλον φιλικό προς την οικογένεια, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, με χώρο για κίνηση, χώρους για χαλάρωση και ποιοτική φιλοξενία που παρέχονται από ανεξάρτητες εταιρείες. 

Η πρώτη έκθεση, που πραγματοποιήθηκε κάτω από τις παλιές σιδηροδρομικές καμάρες στο Shoreditch του Λονδίνου, το 2013 ήταν μια έκθεση 55 προσαρμοσμένων μοτοσικλετών από τόσο μακριά όσο η Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων μοτοσυκλετών όπως αυτό το cutom Ducati (Κάτω). εκτίθενται σε βάθρα, χωρίς σχοινιά και μάρκετινγκ. Επιπλέον, μια έκθεση τέχνης, ένα αναδυόμενο κουρείο και αίθουσα τατουάζ, και φυσικά, αξιοπρεπές φαγητό και ποτό, που συνδυάστηκαν για να προσελκύσουν πάνω από 3.000 επισκέπτες.

Ο Van Somerens και η ομάδα τους ένιωσαν ότι είχαν αποκτήσει νέο ενδιαφέρον και αποφάσισαν να οργανώσουν ένα δεύτερο, μεγαλύτερο σόου εκείνη τη χρονιά. Ήταν μια τεράστια επιτυχία και τράβηξε μεγάλη προσοχή, η οποία περιελάμβανε δύο αξιόλογους λάτρεις της μοτοσυκλέτας με κεφάλαια να επενδύσουν και πρόθυμοι να δουν την παράσταση να παίρνει μια πιο μόνιμη μορφή. Με τα αρχικά χρήματα στα χέρια, η ομάδα συνέταξε ένα επιχειρηματικό σχέδιο και το 2015 ίδρυσε το Bike Shed Motorcycle Club στην ίδια μοντέρνα τοποθεσία Shoreditch με την πρώτη παράσταση. 

Ένα κοινωνικό κλαμπ και στέκι που απευθύνεται σε ένα νεότερο πλήθος αναβατών και ονομάζεται «Soho House for Bikers». Το αυθεντικό Bike Shed έχει γίνει μια Μέκκα για τους καλοτάκουνες αναβάτες του Λονδίνου και ένας προορισμός για τους λάτρεις του moto. Ορισμένοι από τους πολλούς υποστηρικτές του χώρου περιλαμβάνουν διάσημους ποδηλάτες όπως οι Charley Boorman, Nick Mason, Tom Hardy,

Εμπνευσμένο από τις μοτοσυκλέτες και ανοιχτό σε όλους

Οι ίδιες αρχές που καθόρισαν τα σόου ισχύουν για τον νέο, μόνιμο χώρο, και παρόλο που το Bike Shed Motorcycle Club έχει πτυχή μέλους, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να απολαύσουν τις ανέσεις. Ο σύλλογος απέκτησε γρήγορα τη φήμη για τη φιλική, αποτελεσματική εξυπηρέτηση και το εξαιρετικό φαγητό, και αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στο κορυφαίο 3% των 17.500 εστιατορίων του Λονδίνου που αξιολογούνται στο Tripadvisor. 

Το BSMC έχει φιλοξενήσει επίσης το Distinguished Gentleman’s Ride του Κεντρικού Λονδίνου. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2020, οι νόμοι περί κοινωνικής απόστασης καθυστέρησαν το ντεμπούτο του Λος Άντζελες μέχρι τον Μάιο του 2022. Η λειτουργία του LA θα αντικατοπτρίζει το στυλ και τον τόνο του προκατόχου του με έδρα το Λονδίνο και ο επιπλέον χώρος επιτρέπει άφθονο χώρο στάθμευσης μοτοσικλετών με θέα το μπαρ και το εστιατόριο. Οι άνετες καρέκλες σε στυλ shabby chic club προσκαλούν τους πελάτες να κοινωνικοποιηθούν και να μασήσουν το λίπος.

Οι μοτοσυκλετιστές που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Bike Shed LA ως μέλος μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας. Η ιδιότητα μέλους περιλαμβάνει πρόσβαση σε αποκλειστικό μπαρ και συμμετοχή σε τακτικές συναντήσεις, οργανωμένες εκδρομές και εκδηλώσεις. Η παγκόσμια πανδημία ήταν ένας εφιάλτης για τον κλάδο των εστιατορίων και της φιλοξενίας, και το υπόστεγο ποδηλάτων έπρεπε να προσαρμοστεί και να διαχειριστεί τις συνθήκες όσο καλύτερα μπορούσε.

Αυτό δεν εμπόδισε τον Van Someren να χρησιμοποιήσει το δίκτυο των φίλων του ποδηλάτες για να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους ανθρώπους του Λονδίνου. Μετέτρεψαν το υπόστεγο ποδηλάτων σε κόμβο διανομής, στελεχωμένο από εθελοντές αναβάτες, παρέχοντας επείγουσες προμήθειες βασικών τροφίμων, φαρμάκων και ατομικού εξοπλισμού προστασίας σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής και σε άτομα που βρίσκονται σε απομόνωση. Το ζευγάρι αναγνωρίστηκε για τις προσπάθειές του στη λίστα τιμών της Πρωτοχρονιάς της Βασίλισσας και πρόσφατα τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Ο δρόμος μπροστά

Όταν ρωτήθηκε για τα επόμενα βήματα για το Bike Shed Motorcycle Club, ο Van Someren ήταν λίγο πιο προσεκτικός. «Θα ήθελα πολύ να δω ένα υπόστεγο για ποδήλατα στη Νέα Υόρκη», μας είπε, αλλά η ενοχλητική γραφειοκρατία του Λος Άντζελες έκανε την ομάδα να σταματήσει. «Ποιος ξέρει, εξετάζουμε επίσης μέρη πιο φιλικά προς τις επιχειρήσεις, όπως το Όστιν του Τέξας, και θα θέλαμε επίσης να επεκταθούμε στην Ευρώπη, πιθανώς στην Πορτογαλία.

Leave a Comment